Boek: Idols – Margaret Stohl (Icons #2)

Titel: Idols
Auteur: Margaret Stohl
Serie: Icons
Jaar van verschijnen: 2014

Beoordeling: ★★☆☆☆

Let op: Idols is het vervolg op Icons. Als je het eerste deel in deze serie nog niet hebt gelezen, kan deze review spoilers bevatten.

“The Icons came from the sky. They belong to an inhuman enemy. They ended our civilization, and they can kill us. Most of us. Dol, Ro, Tima, and Lucas are the four Icon Children, the only humans immune to the Icon’s power to stop a human heart. Now that Los Angeles has been saved, things are more complicated – and not just because Dol has to choose between Lucas and Ro, the two great loves of her life. As she flees to a resistance outpost hidden beneath a mountain, Dol makes contact with a fifth Icon Child, if only through her visions. When Dol and the others escape to Southeast Asia in search of this missing child, Dol’s dreams, feelings and fears collide in an epic showdown that will change more than just four lives – and stop one heart forever.”

Na het lezen van Icons, een boek dat me niet zo goed beviel, ben ik toch maar begonnen in het vervolg. Het eerste deel had me met zoveel vragen achtergelaten, dat ik besloot de serie nog een kans te geven in de hoop de antwoorden op mijn vragen te vinden. Maar helaas wist ook Idols me niet te overtuigen.

Net als Icons blijft ook in dit tweede deel de wereld behoorlijk vaag. Ook heb ik eigenlijk het idee dat er gedurende het hele boek maar weinig gebeurd.. Ik moest mezelf echt dwingen om Idols uit te lezen, want ik voelde er gewoon niets bij. Ik begreep de personages niet, de emoties kwamen niet over en hoe de wereld waarin Dolly leeft eruit ziet – het blijft me een raadsel..

Het einde vond ik heel verwarrend en ik vraag me af of er nog een vervolg gaat komen? Want het is zo’n open einde, ik kan me niet voorstellen dat Margaret Stohl haar lezers met zoveel onbeantwoorde vragen laat zitten. Maar ik zal eerlijk zijn, ik ben niet van plan om een eventueel derde deel een kans te geven. Ik heb nu twee boeken het voordeel van de twijfel gegeven en kan nu met zekerheid zeggen: “deze serie is gewoon niet my cup of tea“. Misschien vind jij het wel een toffe serie, dat kan natuurlijk, maar zelf zou ik het niet snel aan iemand aanraden..

Advertenties

2 gedachtes over “Boek: Idols – Margaret Stohl (Icons #2)

  1. zwartraafje zegt:

    Altijd zo jammer wanneer dit voorvalt. Ik heb het zelf ook al enkele keren meegemaakt én begrijp maar al te goed waarom je geen tijd en geld meer wil investeren in een eventueel vervolg. Er zijn immers nog zoveel leuke boeken die we wel willen lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s