Boek: An Almost Perfect World – Carrie-Ann Barnes (Legend of East #1)

Titel: An Almost Perfect World
Auteur: Carrie-Ann Barnes
Serie: Legend of East
Jaar van verschijnen: 2014
Beoordeling: ★★☆☆☆ 

Ik heb dit boek gekregen via de Goodreads groep We ♥ YA Books! in ruil voor een eerlijke recensie.

“Sixteen-year-old Miranda Greenburg knew she was different. Adopted at the age of two by her wonderful parents, she had never been given any clues as to who her real family were or where she came from. When her brother shows up in her life, he takes her away from everything and everyone she knows and loves to a completely different place, a completely different planet.
Utopia is supposed to be perfect, but Miranda comes to realize just how un-perfect it is. The planet is plagued by an ancient evil and Miranda discovers the secret her mother kept and why she had been hidden on Earth. Miranda is the chosen one, the third child of East.
Miranda must figure out how to manage her new life, her secret destiny and on top of all that, a fight for her love.”

Toen ik begon An Almost Perfect World had ik meteen het gevoel een kinderboek te lezen.  Niet alleen de schrijfstijl, maar ook het verhaal zelf voelde behoorlijk kinderachtig aan. Miranda is een schattig, lief meisje dat nog nooit een vriendje heeft gehad en de hoofdrol speelt in het schooltoneelstuk. Een verhaal als vele anderen..

Ook vond ik de personages heel onrealistisch; Miranda is veel te perfect. Ze is overal goed in en iedereen vindt haar geweldig. Maar dan komt dé onthulling – die ook al in de synopsis te lezen is – Miranda blijkt een alien te zijn. Vandaar dat ze geen haar heeft op haar armen en benen! Wanneer haar adoptieouders via twee vreemdelingen te horen krijgen dat hun dochter een alien is, laten ze haar zonder pardon meenemen door deze mannen. Want ja, wie zou nu niet zijn perfecte dochter meegeven (naar een andere planeet!) aan twee jongens waarvan er eentje sprekend op haar lijkt?

Gelukkig heb ik verder gelezen, want het verhaal van An Almost Perfect World werd wel beter. Wanneer Miranda al een tijdje ‘terug’ is op de planeet Utopia en begint te wennen aan haar nieuwe leven, blijkt dat het leven hier toch niet zo perfect is als verwacht. En als er dan ook nog eens een profetie de hoek om komt kijken, dan komt het verhaal eindelijk op gang..

Helaas is de romantiek wel wat overdreven en komt er ook nog eens een love triangle om de hoek kijken. Of ja: eigenlijk worden gewoon alle mannen op Utopia plotsklaps verliefd op de perfecte Miranda en heeft ze de dates voor het uitkiezen.

Al met al vind ik An Almost Perfect World eerder een jeugdboek en zeker geen Young Adult. Het idee achter het verhaal is aardig en de world building van Utopia is tof, maar het boek mag veel sneller op gang komen. Jammer dat een idee met zoveel potentie tot zo’n standaard verhaal gereduceerd wordt. Met de juiste afwerking was dit misschien een topverhaal geweest, maar nu blijft het voor mij steken op een beoordeling van twee sterren, ondanks het feit dat ik zeker wel nieuwsgierig ben geworden naar het vervolg..

Advertenties

2 gedachtes over “Boek: An Almost Perfect World – Carrie-Ann Barnes (Legend of East #1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s