9 dagen zonder internet

Het klinkt misschien als een mooie uitdaging deze blogtitel; 9 dagen zonder internet. Maar wanneer je geheel onvrijwillig zo lang zonder internet komt te zitten is het alles behalve leuk. Per 1 september kregen mijn vriend en ik de sleutel van ons nieuwe huisje en we hadden het zo geregeld dat we dan per 2 september internet zouden hebben. Helaas liep dat een beetje in het honderd.. Pas een uur geleden was het dan eindelijk zo ver: we hebben internet!!

Je denkt misschien dat het zo erg niet is om even zonder internet te zitten. Natuurlijk heb je gelijk; ik kan best even zonder Facebook, Twitter en al die Social Media. Maar ook voor de verhuizing moesten we online van alles regelen (bijvoorbeeld het afsluiten van EGW, het betalen van de brandverzekering etc.) en dan zit je toch wel even met de handen in het haar.. De afgelopen dagen heb ik gemerkt hoe afhankelijk we eigenlijk zijn van internet. Even checken tot hoe laat de supermarkt open is, kijken hoe lang het nog blijft regenen – alles doen we tegenwoordig met internet.

Bovendien betekende geen internet voor mij ook even geen blog. Normaal gezien werk ik met het vooruit plannen van blogs, maar in de drukte van de verhuizing is dat even naar de achtergrond geschoven. Natuurlijk had ik naar de bibliotheek kunnen gaan om te bloggen, maar de verhuizing had toch even prioriteit.. Tussen al het sjouwen, kasten in elkaar zetten en dozen uitpakken had ik bovendien nauwelijks tijd om te lezen. Maar ondertussen staan de kasten in elkaar, is mijn boekenkast ingericht en keert de rust langzaam terug in ons paleisje. Hoog tijd om weer te gaan bloggen (en een flinke lading vooruit te plannen aangezien ik volgende week met fulltime werken begin).

Sorry voor de blogstilte, vanaf morgen ben ik er weer met dagelijkse blogs! En natuurlijk ga ik ook proberen mijn complete Bloglovin’ feed door te werken, dus ik zal zeker nog op jullie blogs gaan reageren.

Advertenties

11 gedachtes over “9 dagen zonder internet

 1. zwartraafje zegt:

  Gek eigenlijk hé. Vroeger zou je gewoon af gaan op het weerbericht of even naar buiten kijken om te overwegen of je al dan niet met de fiets vertrekt en de uren van de supermarkt kende ik gewoon van buiten. Maar ondertussen ben ik het maar al te goed gewoon geworden om ‘snel’ even iets op te zoeken. Wanneer ik een aansluiting met de bus of trein heb, of de bibliotheek een specifiek boek heeft, …

  Ik vraag me soms af hoeveel meer ik op een dag zou kunnen doen wanneer ik de computer helemaal niet op zet of de wifi even uitschakel. Het zou me wel snel wat extra leestijd opleveren, maar tegelijkertijd zou ik toch het contact en de blogposts van mijn collega-bloggers missen hoor.

  • Marcia zegt:

   Ja, je hebt helemaal gelijk. We worden echt een beetje ‘makkelijk’ van overal internet en wifi hebben. Facebook heb ik bijvoorbeeld helemaal niet gemist, maar het bloggen en het lezen van blogs – daar kan ik echt niet meer zonder!

 2. Emmy zegt:

  Bizar hoe afhankelijk we zijn geworden van het internet… Ik had het ook even tijdens de verhuizing; zo irritant. Maar het hoort er bij! EN nu ben je er weer! Geniet van je nieuwe plekje!

 3. Daenelia zegt:

  Gefeliciteerd met het verhuizen, internet hebben en je voltijdsbaan! Oh joh, wij hebben een paar avonden zonder internet gezeten, ivm de ziggo storingen. Dat viel wel mee. Maar dat waren maar een paar avonden. En dan die elektriciteitsstoring, ook geen internet.
  Weet je, ik vond het stiekem wel leuk. Maar ja, bij ons gaat wifi ook uit als we niet aan de pc zitten, behalve in de ochtend als ik het nieuws lees op mijn tablet. Eigenlijk ook overbodig, want wat ik lees wordt daarna op de radio op het nieuws verteld. …

  Vooruit werken helpt! Doe ik altijd met Films Gezien. Maar dat leent zich er ook makkelijk voor.

  • Marcia zegt:

   Dankjewel! Ik denk dat ik een paar avonden zonder internet normaal ook wel zou overleven, maar als je vanalles moet regelen omtrent de verhuizing is het toch wel irritant ;)

   • Daenelia zegt:

    Er moet belachelijk veel via internet geregeld worden. En dan werkt dat formulier weer niet met Firefox, of de bevestigingsmail komt niet aan, waardoor je alsnog moet bellen … Er werkt ook heel veel niet, wat je wel via internet moet regelen. Zucht. Verhuizen is veel regelen. Kun je wel post laten doorsturen en zo? Wij krijgen zelf nog steeds post voor de vorige bewoners :S
    (saboteer de wifi eens een avondje, als je gezellig op de bank wil kruipen om samen een film te zien. Met kaarsjes op tafel, natuurlijk. ;) )

   • Marcia zegt:

    haha ja al die online formulieren.. ik geloof dat we nu alles geregeld hebben! Post voor de vorige bewoners krijgen we ook, maar ik heb het terug gegeven aan de postbode ;)

 4. runawayisabella zegt:

  Je merkt pas echt hoe erg je van iets afhangt als het er niet meer is haha. Maar ik kan me inderdaad goed voorstellen dat een paar dagen zonder internet knap irritant kunnen zijn. Maar geniet van je nieuwe plekje! :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s