10x Mijn favoriete Animatiefilms

Het is donderdag en dat betekent maar één ding: tijd voor de Top Ten on Thursday georganiseerd door Emmy. Deze week staat in het teken van animatiefilms. Ik heb gekozen om niet enkel science fiction films aan bod te laten komen, maar gewoon mijn favoriete animatiefilms in het algemeen te noemen (persoonlijk heb ik namelijk nog niet zoveel sci-fi animatiefilms gezien..)

Shrek (2001)

Als er één animatiefilm is die ik keer op keer kan kijken, zonder me te vervelen, dan is het wel Shrek. Vanaf het moment dat ik deze film met mijn broer in de bioscoop zag ben ik fan. Bovendien werd het voor ons een soort traditie om samen naar iedere nieuwe film in deze reeks te gaan. Ondertussen is het alweer lang geleden dat ik deze film zag, maar alleen de trailer doet me al glimlachen. Shrek is een ontzettend grappige film en zeker weten geschikt voor alle leeftijden.

Flushed Away (2006)

Ik heb het idee dat deze animatiefilm iets minder bekend is dan de vorige, maar Flushed Away is zeker niet minder leuk. Deze film is ook weer heel grappig en ik vind de wereld die er gecreëerd is in het riool echt super tof!

Metropia (2009)

Deze dystopische animatiefilm heb ik met veel plezier gekeken. De duistere animaties zijn echt heel cool gedaan. Het verhaal blijft af en toe net wat achter op het visuele spektakel, maar het plot van Metropia bevat zeker een heel interessante gedachtegang. Mijn complete review lees je hier!

Toy Story (1995)

Hoogstwaarschijnlijk één van de eerste animatiefilms die ik ooit zag, misschien zelfs de eerste film die ik in de bioscoop zag. Toy Story zal altijd een bijzonder plekje houden in mijn hart! Zijn we allemaal niet groot geworden met Woody & Buzz Lightyear? Bovendien heb ik altijd heilig geloofd in dit verhaal – natuurlijk komt mijn speelgoed tot leven als ik niet thuis ben, anders zouden ze wel een heel saai leven hebben…

Shark Tale (2004)

Terwijl iedereen groot fan was van Finding Nemo vond ik Shark Tale veel leuker. Ondertussen is het alweer veel te lang geleden dat ik deze film zag, maar desondanks dat verdient hij zeker een plekje op mijn favorietenlijstje!

9 (2009)

Ook deze post-apocalyptische animatiefilm mag niet ontbreken in mijn favorietenlijstje. Hoewel het verhaal niet altijd even sterk is, is de geschetste wereld ontzettend tof en mooi geanimeerd. Ik ben echt groot fan van de schattige poppetjes. Lees hier mijn complete review van 9.

The Nightmare before christmas (1993)

Het kerstverhaal van Tim Burton, wie is er geen fan van?!

THE Polar Express (2004)

En nu we toch in de kerstsferen zijn: ik vind The Polar Express ook een enorm mooie animatiefilm. Het verhaal, de animaties – alles klopt bij elkaar in deze aandoenlijke film.

Kung Fu Panda (2008)

Deze animatiefilm zag ik jaren geleden op Pinkpop. Vooral de sfeer maakte dat ik ontzettend van deze film genoot. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nog weinig weet van het verhaal, maar door de setting waarin ik de film zag krijg ik nog altijd een nostalgisch gevoel bij Kung Fu Panda.

The Lego movie (2014)

Onlangs zag ik The Lego Movie en eerlijk gezegd vond ik deze film een beetje tegenvallen. Het is ontzettend mooi geanimeerd, maar het verhaal gaat eigenlijk nergens over. Wel super tof hoe alles in deze film van lego gemaakt lijkt te zijn :) Lees hier mijn complete review.

Wat zijn jouw favoriete animatiefilms?

Advertenties

2 gedachtes over “10x Mijn favoriete Animatiefilms

  1. nerdygeekyfanboy zegt:

    Mooi lijstje zeg! Zelf ben ik gek op Big Hero 6, Up en Shrek :) O, ik weet niet of Corpse Bride echt valt onder animatie, maar die was ook ontzettend gaaf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s