Drie boeken die ik meeneem tijdens een apocalypse

Wanneer je je voorbereid op een apocalypse is het misschien verstandig om blikvoer en flessen water in te slaan en een schuilplaats te voorzien. Maar ook zeker niet onbelangrijk is het selecteren van een aantal favoriete boeken die een plekje verdienen in je schuilkelder.

Veronika-besluit-te-sterven  Harry-Potter-1  Brave-New-World

Veronika besluit te sterven – Paulo Coelho
Dit boek is mijn all time favorite en mag zeker niet ontbreken in mijn schuilkelder. Ondanks de titel is dit boek een ode aan het leven. Het biedt houvast en toont me keer op keer hoe mooi het leven kan zijn, als je er maar voor open staat. Een hoopgevend en inspirerend boek als Veronika besluit te sterven komt waarschijnlijk goed van pas bij een apocalyps – je mag de moed immers nooit opgeven!

Harry Potter – J.K. Rowling
Oké, hiermee speel ik misschien een beetje vals, maar ik ga ervan uit dat er tegen het einde van wereld een techniek bestaat om hele dikke boeken samen te voegen in één boek ^^ Ik ben opgegroeid met Harry Potter en ik heb alle boeken minstens tien keer gelezen; ik probeer nog steeds elk jaar of elke twee jaar de complete serie te herlezen. De Harry Potter serie laat me ontsnappen uit de realiteit en doet me dromen over een magische wereld; een heerlijke ontspanning ten tijde van de nieuwe post-apocalyptische wereldorde.

Brave New World – Aldous Huxley
Tot slot mag mijn favoriete dystopische klassieker niet ontbreken in de bibliotheek van mijn schuilkelder. Dit boek weet me iedere keer opnieuw te verassen en maakt me altijd aan het lachen. Ik denk dat Brave New World me bovendien kan laten zien dat het altijd nóg erger had kunnen zijn..

Deze drie boeken zullen me alle drie op hun eigen manier helpen ten tijde van een apocalypse. Ze bieden hoop, ontsnapping en realiteitszin; drie zaken die ik wel kan gebruiken bij het einde van de wereld. En mocht het allemaal toch niet zo erg blijken te zijn, dan heb ik in ieder geval ook drie mooie boeken geselecteerd voor het nageslacht ^^ Welke boeken leg jij klaar in je schuilkelder? 

Advertenties

10 gedachtes over “Drie boeken die ik meeneem tijdens een apocalypse

 1. Daenelia zegt:

  Volgens mij zou ik eerder plek maken in mijn rugtasje voor een extra pot yoghurt en een paar potten stoofpeertjes … maar als ruimte en gewicht geen invloed hebben, of als het niet de apocalypse is maar een onbewoond eiland (is ook leuker), dan zouden het de volgende drie boeken zijn uit mijn boekenkast:
  – Complete works of Shakespeare;
  – De Scheepsjongens van Bontekoe van Johan Fabricius;
  – Dune van Frank Herbert.
  Dat zijn boeken die ik steeds kan herlezen. Interessante vraag zou ook zijn: welke drie boeken zou jij in de ‘eeuwige bieb’ zetten, de bibliotheek die de eeuwen overleeft, zodat nieuwe generaties deze boeken ook leren kennen? Welke 3 boeken zijn zo belangrijk volgens jou dat ze een plekje daarin verdienen?
  (En als je dan HP zegt, denk ik dat er betere antwoorden zijn … :P)

 2. zwartraafje zegt:

  Leuke invalshoek. Eigenlijk zou ik gewoon meteen op Hermione’s magische tas hopen én zo een oneindige en gewichtloze voorraad mee naar die kelder nemen. Maar dat is waarschijnlijk iets te veel valsspelen. Alle Harry Potter verhalen in één boek mag uiteraard wel én dat gigantische boek kan je dan meteen ook gebruiken om de kluisdeur van je bunker nog wat extra te barricaderen. ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s