Boek: Acid – Emma Pass

Titel: Acid
Auteur: Emma Pass
Jaar van verschijnen: 2013

Beoordeling: ★★★★☆

“The year is 2113. In Jenna Strong’s world, ACID—the most brutal controlling police force in history—rule supreme. No throwaway comment or whispered dissent goes unnoticed—or unpunished. And it was ACID agents who locked Jenna away for life, for a horrendous crime she struggles to remember. But Jenna’s violent prison time has taught her how to survive by any means necessary.

When a mysterious rebel group breaks her out, she must use her strength, speed, and skill to stay one step ahead of ACID, and try to uncover the truth about what really happened on that terrible night two years ago. They have taken her life, her freedom, and her true memories away from her. How can she reclaim anything when she doesn’t know who to trust?”

Toen ik mijn awesomebooks bestelling binnen kreeg begon ik meteen aan Acid. Ik vond de cover zo mooi, dat ik het boek wel moest oppakken. Ik las de eerste pagina en was verkocht – dit boek moest ik meteen helemaal uit lezen. En dat deed ik dan ook. Op één dag.

Ik heb ontzettend genoten van Acid. Ik vond het heerlijk om weer eens een stand alone te lezen. Het voordeel van zo’n op zichzelf staand verhaal is dat er onwijs veel gebeurt in één boek. Acid zit vol actie en weet je iedere keer opnieuw te verrassen met onverwachte plotwendingen.  Het hoofdpersonage Jenna is bovendien een enorm stoere chick. Vanaf pagina één voelde ik een band met haar, waardoor ik me goed kon inleven in het verhaal.


Ook de schrijfstijl van Emma Pass zorgde ervoor dat ik het boek maar moeilijk kon wegleggen. De world building is erg compleet en tot in de details; je ziet alles zo voor je. Bovendien vond ik deze dystopische samenleving erg origineel – het boek is echt anders dan andere dystopieën.

Het enige puntje van  kritiek is voor mij het einde. Hier gaat alles toch net even te snel en te makkelijk, en het is ook ietwat clichématig. Maar buiten dat is Acid een enorm origineel en actievol verhaal. Een aanrader!

Advertenties

Een gedachte over “Boek: Acid – Emma Pass

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s