I Am Legend: de laatste mens op aarde

Na vele lovende verhalen gehoord te hebben over de film I Am Legend besloot ik deze blockbuster met Will Smith in de hoofdrol een kans te geven. De openingsscène – die ik van te voren op YouTube keek – was veelbelovend, dus ik pakte er een zak chips bij en ging er helemaal voor zitten. Anderhalf uur later voelde ik me toch een beetje bedrogen..

Als een medicijn tegen kanker een verschrikkelijke virusinfectie als bijwerking blijkt te hebben, wordt ongeveer 90% van de mensheid uitgeroeid. De overgebleven mensen sterven niet als gevolg van de infectie, maar verliezen al snel alle kenmerken van menselijkheid en muteren in een soort van vampiers. Robert Neville is om de een of andere reden immuun voor het virus en denkt de laatste man op aarde te zijn. Toch zendt hij via alle radiofrequenties elke dag een oproep uit en wacht hij elke dag op dezelfde pier op antwoord.

Persoonlijk ben ik niet zo enthousiast over I Am Legend. Hoewel de premisse erg interessant is, vind ik het verhaal een beetje aan de trage kant. Voor mijn gevoel gebeurt er veel te weinig. Doordat je de hele tijd naar één personage (en diens hond kijkt) wil het verhaal maar niet op gang komen.

Wel vond ik het hoofdpersonage Robert Neville erg sterk neergezet. Je merkt dat hij al lang alleen is, door de manier waarop hij tegen etalagepoppen en zijn hond praat. De band tussen hem en zijn hond is uiterst ontroerend. Bovendien vind ik het erg stoer dat Robert de moed niet opgeeft. Ik weet niet of ik zo dapper zou zijn, als ik dacht de laatste mens op aarde te zijn.

Zowel de world building alsook het idee achter het verhaal zijn zeer goed uitgewerkt en tof bedacht. Het einde van de film kwam voor mij echt super onverwacht, maar ik vind dit wel een heel sterk einde. Er bestaat ook nog een alternative ending, maar ik ben persoonlijk heel tevreden met de manier waarop I Am Legend eindigt.

Al met al kan ik niet meer dan drie sterren geven aan I Am Legend. Hoewel de world building goed in elkaar zat en het idee achter het verhaal behoorlijk sterk was, kon ik mijn aandacht niet volledig bij de film houden. Daarvoor ging het mij persoonlijk allemaal net eventjes te traag. Het onverwachte einde maakte echter voldoende goed om tot een beoordeling van drie sterren te komen.

S-I-Am-Legend-2

Titel: I Am Legend | Regisseur: Francis Lawrence | Acteurs: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan | Jaar van verschijnen: 2007  | Gebaseerd op: I Am Legend door Richard Matheson | Beoordeling★★★☆☆  

Advertenties

2 gedachtes over “I Am Legend: de laatste mens op aarde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s