Cordon: uitbraak van een dodelijk virus

Sinds ik naar België verhuisd ben, inmiddels alweer meer dan twee jaar geleden, probeer ik een beetje op de hoogte te blijven van de Vlaamse film- en televisieindustrie. Niet alleen omdat dit mijn werkveld is, maar ook omdat ik nou eenmaal graag tv kijk.. Ondertussen heb ik al een hoop mooie Vlaamse films gezien en onlangs stuitte ik per toeval op deze fantastische tv-serie: Cordon.

Titel: Cordon
Acteurs: Wouter Hendrickx, Liesa Van der Aa, Tom Dewispelaere, Mieke De Groote, Johan Van Assche, Koen De Sutter, Sven De Ridder, Veerle Baetens
Jaar: 2014 – nu

Beoordeling: ★★★★★

Na de uitbraak van een dodelijk virus in het centrum van Antwerpen besluit de regering om een gedeelte van het centrum hermetisch af te sluiten..

 

Wat ik het tofste vind aan Cordon is het hoge realiteitsgehalte. Deze serie is niet super sci-fi met ruimteschepen of parallelle universums, maar blijft heel dichtbij de echte realiteit. Het zou immers zomaar kunnen gebeuren dat er opeens een dodelijk virus uitbreekt.. (Ik bedoel: de Mexicaanse griep had toch veel erger kunnen uitvallen?!)

Het verhaal van Cordon is spannend en onverwacht. Omdat het zich afspeelt in Antwerpen, wat voor mij heel dichtbij is, voelt het allemaal nog nét ietsje echter. Ik zie de personages lopen door bekende straten en vergeet bijna dat het maar fictie is – de volgende keer dat ik in Antwerpen kom durf ik nog geen deurklink aan te raken ben ik bang..

De acteurs spelen heel overtuigend en je leeft goed mee met het verhaal. Vooral de rollen van Wouter Hendrickx en Veerle Baetens wisten me te raken. Bovendien stelde ik mezelf voortdurend de vraag: hoe zou ik reageren in een dergelijke situatie? Zou ik sterk genoeg in mijn schoenen staan?

Al met al vind ik Cordon een fantastische serie. De combinatie van het spannende verhaal en de uitstekende acteerprestaties zorgde ervoor dat ik tien afleveringen lang op het puntje van mijn stoel zat. En, goed nieuws, momenteel is er een tweede seizoen in de maak!

Ik ben trouwens niet de enige fan; het format is aangekocht in Amerika en krijgt hier een remake onder de naam Containment. Hieronder een voorproefje van de Amerikaanse versie!

Heb jij Cordon al gezien? Of wacht je op de Amerikaanse versie?

Advertenties

6 gedachtes over “Cordon: uitbraak van een dodelijk virus

  1. Nancy zegt:

    Ik heb genoten van Cordon en ben in spanning aan het wachten op seizoen 2.
    Maar de Amerikaanse remake ziet er ook goed uit! Die zou ik ook graag zien :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s