The Unpopular Book Opinions Tag

Onlangs kwam ik deze tag tegen bij De Pagina Omslaan en The Bookmarkers. Ik vind het een erg leuke tag, dus bij deze heb ik hem ingevuld!

1. A Popular Book or series that you didn’t like.

Persoonlijk ben ik geen groot fan van The Hunger Games. Ik heb alle drie de delen gelezen en ja, de schrijfstijl is zeer meeslepend, maar het verhaal is toch niet helemaal naar mijn smaak. Desondanks ben ik blij dat ik deze serie een kans heb gegeven, want op deze manier heb ik wel geleerd om af en toe iets nieuws te proberen ;)

2. A Popular Book or series that every one else seems to hate but you love.

Het enige boek wat ik hierbij kan bedenken is The Program, een boek dat online veel
verschillende recensies kreeg. Sommigen waren laaiend enthousiast, maar er waren ook genoeg mensen die dit boek helemaal niks vonden. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het gebrek aan actie in het verhaal.. Zelf heb ik The Program echter met heel veel plezier gelezen!

3. A Love Triangle where the main character ended up with the person you did NOT want them to end up with  OR an OTP that you don’t like.

Ik heb een grote hekel aan de stelletjes in de Harry Potter serie; ik vind het ontzettend ongeloofwaardig dat in de epiloog 19 jaar later iedereen nog samen is met zijn/haar jeugdliefde. Maar misschien heb ik ook gewoon te veel fan fiction gelezen – Draco/Hermione, Hermione/Snape en Draco/Harry zijn mijn favoriete ships.. <3

4. A popular book Genre that you hardly reach for.

Zelf lees ik helemaal geen chick lits en ook het relatief nieuwe genre New Adult spreekt mij niet zo erg aan. Verhalen waarin de liefde de boventoon voert zijn mij persoonlijk gewoon te zoetsappig, misschien omdat ik zelf ook totaal geen romantisch persoon ben?!

5. A popular or beloved character that you do not like.

Ik weet dat Katniss van The Hunger Games een heleboel fans heeft, maar ik hoor daar zeker niet bij. Ik vind dit personage te emotioneel afgesloten is – ik voel totaal geen connectie met haar en kan me moeilijk identificeren met haar persoonlijkheid. Ze is misschien heel stoer, maar ik had liever ook een kwetsbare kant van Katniss gezien.

6. A popular author that you can’t seem to get into.

Even buiten het science fiction genre: ik snap echt de hele hype rond John Green niet. Ik heb twee boeken van hem gelezen (The Fault in Our Stars en An Abundance of Katherines) en beide vond ik heel erg tegenvallen. De schrijfstijl trekt me niet en de verhalen eigenlijk ook niet. Sorry!

7. A popular book trope that you’re tired of seeing.

Al bij de eerste love triangle die ik ooit tegenkwam – vermoedelijk in Twilight – gingen mijn haren recht overeind staan. Op de één of andere manier heeft dit verhaalelement me nooit aangesproken.. Ook heb ik een enorme hekel aan té perfecte personages; ik zie veel liever personages die niet 100% perfect zijn omdat dat veel realistischer overkomt en ik me daarmee veel beter mee kan identificeren.

8. A popular series that you have no interest in reading.

Ik weet niet waarom, maar ik heb totaal geen interesse in The Mortal Instruments en The Infernal Defices. Misschien komt het doordat ik tegenwoordig bijna geen paranormale boeken meer lees, maar ondanks de vele lovende recensies laat ik deze serie aan mij voorbij gaan.

9. The saying goes “The book is always better than the movie”, but what movie or T.V. show adaptation do you prefer more than the book?

Zelf vond ik de verfilming van A Clockwork Orange.een stuk beter dan het boek.

Welke ‘unpopular book opinions’ heb jij? 

Advertenties

7 gedachtes over “The Unpopular Book Opinions Tag

 1. zwartraafje zegt:

  Volgens mij was Twilight voor mij ook de eerste driehoeksverhouding die ik las. Tegenwoordig moet je al bijna moeite doen om een boek te ontdekken waar er geen in staat. Jammer, want ik ben geen fan van dat ‘Oh ik zie hem zo graag’, ‘Maar ja die andere zie ik ook wel zitten’-gedoe én dat dan over meerdere boeken verdeeld. Ik heb vroeger vrij veel fanfiction gelezen maar Hermione & Snape was ik nog niet tegengekomen. Hermione en Draco dan weer wel.

 2. Daenelia zegt:

  Divergent vond ik niks, ik heb geen behoefte aan het lezen van The Hunger Games, en new adult is gewoon giechel-erotica, en echt niet zo anders dan boeketreeksjes of harlekijntjes. En over die periode ben ik ook heen gegroeid. … Ik heb wel een hele plank met romannetjes hoor. Fijn licht leeswerk als je ziek op bed ligt.
  Goeie romantiek in boeken is lastig te vinden. Vaak is het heel onrealistisch. Of ongeloofwaardig. Twee personages die helemaal niets gemeen hebben, bijvoorbeeld.
  Maar ja, ik las dan ook liever avonturenromans, en geen lebber-romans. :)

 3. runawayisabella zegt:

  Die liefdes in Harry Potter, daar sluit ik me helemaal bij aan. Ik begrijp vanuit het schrijverspunt dat het natuurlijk een stuk minder bijzonder is als de epiloog was geweest ‘en hier zie je Harry met een compleet nieuw karakter die je nog nooit bent tegengekomen in het verhaal’ maar damn, het is wel een beetje stom :’)

 4. Anne zegt:

  Ik kan me helemaal vinden in wat je schrijft over John Green. Ik ben ‘The Fault in our Stars’ beginnen lezen maar kon de schrijfstijl en de personages echt niet appreciëren. Van ‘The Hungergames’ ben ik dan weer wel fan, behalve het laatste boek dat naar mijn mening echt op niets trekt. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s