10x mijn favoriete zwarte boeken

Ik vind het altijd leuk als de Top Ten on Thursday in het teken staat van een bepaalde kleur; zo kan ik jullie mooi een aantal pareltjes uit mijn boekenkast laten zien. Bedankt Emmy om dit onderwerp te kiezen! Ik heb een heleboel zwarte boeken in mijn kast – voornamelijk vampierboeken en andere paranormale verhalen. Voor deze TTT richt ik me echter puur op het science fiction gedeelte van mijn boekenkast ;)

1. The 5th Wave – Rick Yancey; Met stip op nummer één staat The 5th Wave. Ik ben groot fan van dit boek. De verschillende verhaallijnen en personages wisten me keer op keer te verassen. En ik kan dan ook niet wachten op de verfilming!
2. Acid – Emma Pass; Dit boek heb ik zeer recent gelezen en ik werd letterlijk weggeblazen door het verhaal. Vol actie, ontzettend origineel en ook nog eens een stand alone. Een aanrader!
3. Gone – Michael Grant; Ik vind de Gone serie van Michael Grant echt geniaal.
4. The Forest of Hands and Teeth – Carrie Ryan; Deze zombietrilogie van Carrie Ryan kocht ik op de gok, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Het zijn heel andere boeken dan ik normaal lees, maar ik was vanaf de eerste pagina verkocht. 
5. Pure – Julianna Baggott; Ook Pure is zeker een aanrader te noemen. In deze post-apocalyptische wereld leren we verschillende personages met ieder hun eigen verhaal kennen.
6. The Host – Stephenie MeyerThe Host kocht ik een jaar geleden bij de uitverkoop van de Gentse bibliotheek en dit was zeker geen miskoop! Een heel origineel en goed geschreven boek.
7. The System – Gemma Malley; Dit is het derde deel in The Killables trilogie van Gemma Malley, een trilogie over het goede en het kwade in de mens. De boeken van Malley zitten altijd heel ingenieus in elkaar en laten je nadenken over de huidige maatschappij.
8. Shades of Earth – Beth Revis; Het derde en laatste deel in de Across the Universe serie, een liefdesavontuur dat zich afspeelt in de ruimte!
9. Unravelling – Elizabeth Norris; Unravelling is een super spannende race tegen de klok. Janelle heeft 24 dagen om de planeet te redden..
10. The Hunger Games – Suzanne Collins; Tot slot het zwarte boek waarmee mijn liefde voor science fiction en dystopia allemaal begon: The Hunger Games. Hoewel ik geen groot fan ben van deze serie, heeft het wel deuren geopend naar een nieuwe wereld..

Welke zwarte boeken staan er bij jou in de kast?

Advertenties

7 gedachtes over “10x mijn favoriete zwarte boeken

 1. zwartraafje zegt:

  Doorgaans zie ik vooral boeken langskomen die ik al ken bij de TTT, maar in jouw rijtje staat steeds nieuwe titels voor me. Nu maar hopen dat het er ooit is van komt om er ook enkele van te lezen. :)

 2. Daenelia zegt:

  Ik weet wel een zwart boek wat níet bij me in de kast staat omdat ik het weggegooid heb :P Maar ik heb een zwart-kaft editie van Lord of the Rings in het Nederlands, De Intelligentie van Honden en een Oxford thesaurus in ieder geval.En en hele plank vol met classic Penguins.

   • Daenelia zegt:

    Neee :) 5th wave! Ik weet dat je het een erg leuk boek vind (en dat respecteer ik), maar voor mij zaten er te veel haken en ogen aan. Het eerste deel was nog wel redelijk, waarin ze alleen probeert te overleven. Als dat het hele verhaal was geweest, had ik het boek misschien nog wel gehouden. Twilight heb ik niet gelezen, en dat moet ik ook maar niet doen. Ik heb Anita Blake al gelezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s