Boek: Echoes of Us – Kat Zhang (The Hybrid Chronicles #3)

Titel: Echoes of Us
Auteur: Kat Zhang
Serie: The Hybrid Chronicles
Jaar van verschijnen: 2014

Beoordeling: ★★★★☆

Let op: Echoes of Us is het vervolg op What’s Left of Me en Once We Were. Als je deze boeken nog niet hebt gelezen, kan onderstaande review spoilers bevatten.

“All Eva ever wanted was the chance to be herself. But in the Americas, to be hybrid—to share your body with a second soul—is not tolerated past childhood. Now Eva and Addie, her sister soul, are constantly on the move, hiding from the officials who seek to capture them. But the tide is changing. A revolution is brewing, and people are starting to question the hybrids’ mistreatment.
Then Marion, an ambitious reporter, offers Eva and Addie a daring proposal: If they go undercover and film the wretched conditions of a hybrid institution, she will not only rescue them, she’ll find a way to free Jackson, the boy Addie loves. It’s risky, and Eva will have to leave Ryan and her friends behind, but if she succeeds, it could also tip the scales forever and lead to hybrid freedom.
As Eva and Addie walk into danger, they cling to each other and the hope of a better future. But the price they might pay is higher than they ever could have imagined.”

Het eerste boek in deze serie, What’s left of Me, vond ik echt briljant. Maar helaas viel boek twee, Once We Were, me behoorlijk tegen. Toch ben ik met volle moed aan Echoes of Us begonnen, omdat ik graag wilde weten hoe het verhaal van Addie en Eva – twee zielen in één lichaam – zou aflopen. En ik ben heel blij dat ik deze keuze gemaakt heb! Echoes of Us is misschien geen vijf sterren waard zoals het eerste boek in The Hybrid Chronicles, maar met vier sterren vormt het een waardige finale van deze serie!

De schrijfstijl van Kat Zhang is zeer goed, ik kon het boek geen moment wegleggen en heb het dan ook in één ruk verslonden. Ik ben letterlijk tot 2u ’s nachts opgebleven om Echoes of Us uit te lezen. En dat is natuurlijk niet alleen een verdienste voor de schrijfstijl, nee ook het plot was opnieuw zeer spannend. Addie en Eva laten zich vrijwillig opnieuw opnemen in een instituut met andere Hybrids (mensen met twee zielen), om zo de rest van de wereld te tonen hoe slecht er met deze kinderen wordt omgegaan..

Soms blijft het wel wat verwarrend, al die personages met twee zielen en dus twee namen en twee persoonlijkheden. Je moet goed opletten welke zielen bij elkaar horen, want anders kan het verhaal onbegrijpelijk worden..

Waar ik me in Once We Were ontzettend ergerde aan Eva, die voortdurend op de voorgrond trad en haar eigen wil doordrukte, heeft ze me in dit boek toch aangenaam weten te verassen. Eva is weer het vriendelijke, sociaal-empatische meisje dat we leerden kennen in het eerste boek. Al blijf ik het wel bijzonder vinden dat ze nu zo vaak het voortouw neemt, terwijl ze de voorgaande jaren altijd de recessieve ziel was..

Maar ik vind dat zowel Eva als Addie gedurende deze serie een hoop persoonlijke groei doormaken. En ondanks dat je leest vanuit het perspectief van Eva, leer je Addie ook steeds beter kennen. Het belangrijkste nieuwe personage in Echoes of Us, Marion, vond ik echter een verschrikkelijk mens; heel manipulatief en egoïstisch. Maar aangezien ik er vanuit ga dat dit de bedoeling was van Kat Zhang, zie ik dit als een zeer geslaagde karakterisering!

Vanaf het moment dat ik aan What’s Left of Me begon, heb ik me afgevraagd hoe een dergelijke serie moet eindigen. Hoe moeten mensen met twee zielen, twee persoonlijkheden, in één lichaam verder leven? Zeker als ze later volwassen worden, willen trouwen, kinderen krijgen etc? Hoewel Kat Zhang op lang niet al mijn vragen antwoord heeft gegeven, vind ik toch dat het einde zeer sterk is.

Al met al is The Hybrid Chronicles zeker een aan te raden serie. De boeken hebben super mooie covers, zijn erg goed geschreven en bevatten een origineel verhaal. Oké, het tweede boek is even een dipje, maar Echoes of Us weet de serie tot een heel mooi einde te brengen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s