Wrap Up: Gezien in September

September was de maand waarin mijn vriend en ik gingen samenwonen, waarin ik mijn diploma kreeg en de maand waarin ik aan de slag ging bij mijn nieuwe job (en dat betekent dat ik dagen maak van 12 uur per dag op de set van een Vlaams tv-programma ). Mede door deze verhuizing en mijn nieuwe baan heb ik in de maand september maar weinig films gezien. Toch post ik graag een overzichtje! 

Holy Motors (2012)

In Holy Motors volgen we een dag uit het leven van de mysterieuze Monsieur Oscar, die met een limousine door Parijs rijdt en gedurende de dag verschillende rollen vertolkt. Wat is werkelijkheid en wat is fictie? En wie is Monsieur Oscar nu echt?

Vorig jaar zag ik op Film Fest Gent een documentaire over de Franse regisseur Leos Carax. Nu heb ik dan eindelijk één van zijn films gezien: Holy Motors. Holy Motors is een bizar verhaal, een film waar je naar blijft kijken omdat je geen idee hebt hoe het verder zal gaan. Deze film zet je aan het denken, omdat er op impliciete wijze kritiek wordt geleverd op de moderne samenleving en het belang van camera’s en social media. Je moet echter niet in de eerste plaats kijken voor het verhaal, want dat is echt te ingewikkeld en te bizar om te begrijpen. Holy Motors is een surrealistische film die je enorm zal verrassen en cinematografisch goed in elkaar zit. Maar je moet er van houden..

He’s just not that into you (2009)

He’s Just Not That Into You draait om een aantal twintigers en dertigers uit Baltimore. Eén ding hebben ze gemeen: allemaal zijn ze op zoek naar liefde, maar ieder op zijn eigen manier. Zo is er Beth die heel graag wil trouwen met haar vriend waar ze al zeven jaar een relatie mee heeft, Gigi die zich nog volop in de dating scene bevindt en Janine die enerzijds een kinderwens heeft, maar anderzijds begint te twijfelen aan haar huwelijk. 

Eén van mijn favoriete romantische komedies is absoluut He’s Just Not That Into You. Deze film, gebaseerd op het boek van Greg Behrendt en Liz Tuccillo , weet me altijd aan het lachen te maken. Bovendien zit He’s Just Not That Into You boordevol tips over het mannelijk geslacht en doet het je nadenken over hoe wij vrouwen elkaar gek weten te maken. Een super leuke film voor een avondje thuis op de bank!

Snow White (2001)

Wanneer de moeder van Sneeuwwitje overlijdt in het kraambed moet John alleen voor zijn dochtertje zorgen. Wanneer hij huilend door de vrieskou trekt doen zijn tranen het ijs smelten op het graf van de Groenogige (een afgezant van Satan). Het wezen laat John drie wensen doen en vanaf het ene op het andere moment is John koning van zijn eigen koninkrijk en heeft hij een evil koningin met magische krachten aan zijn zijde..

Ook zag ik deze grappige bewerking van het sprookje Sneeuwwitje. Je moet Snow White niet serieus nemen en een hoogstaande fantasy film verwachten, het is vooral een humoristische versie van het bekende sprookje. Er zijn dwergen, kabouters, prinsen, prinsessen, valse heksen en nog veel meer wonderlijke wezens.. Met Warwick Davis die we natuurlijk allemaal kennen van Harry Potter!

Rundskop (2011)

Rundskop speelt zich af op een boerderij in Vlaams Limburg, waar veehouder Jacky Vanmarsenille niet alleen zijn koeien, maar ook zichzelf volspuit met hormonen. Wanneer de West-Vlaamse hormonenhandelaar Marc De Kuyper ten tonele verschijnt en Jacky onverhoopt betrokken raakt in een onderzoek naar een moord lijkt het kookpunt bereikt..

Als Nederlander in België kijk ik graag Vlaamse films en tv-programma’s. Hoewel de samenvatting klinkt als een maffia verhaal in de hormoonindustrie is niets minder waar; Rundskop focust op het personage Jacky die door een traumatische gebeurtenis in zijn jeugd zijn mannelijkheid verloor. Rundskop kan dus gezien worden als een psychologisch filmdrama van de Vlaamse regisseur Michaël R. Roskam met een heel sterke hoofdrol van Matthias Schoenaerts. Wat ik heel mooi vond aan deze film is dat je ontzettend meeleeft met het hoofdpersonage, ondanks het feit dat hij niet altijd de good guy blijkt te zijn. Ook de cinematografie is prachtig. Een aanrader, deze Vlaamse film!

Bridesmaids (2011)

Wanneer Lillian gaat trouwen ontstaat er een heuse competitie tussen haar verschillende bruidsmeisjes. Wie kan het beste vrijgezellenfeestje organiseren? En wie is eigenlijk de beste vriendin van Lillian?

Gisteravond kwam ik doodmoe thuis van een dagje FACTS en zag ik dat Bridesmaids op tv was. Hoewel het me geen fantastisch goede film leek, besloot ik toch lekker op de bank te gaan liggen en deze film te kijken. Persoonlijk vond ik Bridesmaids echt niet zo’n leuke film; de grapjes waren niet mijn humor, het verhaal ging nergens heen en de personages waren veel te stereotiep en te voorspelbaar. Ik was te moe om weg te zappen, maar eigenlijk was het zonde van mijn tijd om deze film te kijken..

Welke films zag jij deze maand?

Advertenties

4 gedachtes over “Wrap Up: Gezien in September

 1. Deisy zegt:

  O wauw Holy Motors had ik nog nooit van gehoord maar spreekt mij wel echt ontzettend aan. De rest van de film heb ik wel gezien en vond ik stuk voor stuk wel leuk (zelfs Bridesmaids haha). Ik heb toevallig gisteravond 50/50 voor de 3e keer gezien en kan er geen genoeg van krijgen. Vind ik altijd een prachtig verhaal. Als je niet hebt gezien is het zeker een aanrader.

  • Marcia zegt:

   50/50 heb ik nog niet gezien, maar ik ben persoonlijk niet zo’n fan van Joseph Gordon-Levitt.. Maar ik heb al zoveel goede verhalen over deze film gehoord, dat ik hem misschien toch maar een kansje moet geven :)

 2. zwartraafje zegt:

  Tja, ik heb dus ooit tickets gewonnen voor Bridesmaids en ben daar toen samen met mijn schoonzusje naar gaan kijken. Waarna ik me schuldig voelde vermits we die film alletwee slecht vonden maar het niet tegen elkaar durfden zeggen in de cinemazaal. We hadden beter kunnen opstaan en ergens iets lekkers gaan drinken en bijpraten want het leek gewoon zonde van de tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s