Wrap Up: Gelezen in September

Deze maand heb ik maar weinig boeken gelezen. Hiervoor geef ik niet alleen mijn verhuizing maar ook mijn nieuwe baan de schuld ^^ Met werkdagen van 12u per dag heb ik ’s avonds niet altijd zin om nog een boek te lezen – tijdens mijn eerste week deed ik letterlijk niets anders dan werken en slapen.. Maar goed, uiteindelijk heb ik toch vijf mooie boeken kunnen lezen!

Kom hier dat ik u kus – Griet Op de Beeck
Na het lezen van Vele hemels boven de zevende, een wondermooi boek van Griet Op de Beeck, was ik zeer benieuwd naar haar tweede roman. Ook Kom hier dat ik u kus wordt gekenmerkt door een mooie poëtische schrijfstijl. Je groeit mee met het hoofdpersonage Mona; je leest over haar in drie verschillende levensfases. Ik vond dit boek heel erg mooi, maar miste net iets van diepgang in het verhaal. De emoties kwamen goed over – ik heb behoorlijk hard moeten huilen – maar aan het einde bleef ik toch achter met een beetje een onbevredigend gevoel. Op de één of andere manier had ik het idee dat er toch maar weinig was gebeurd (lees hier mijn complete review op Hebban).

Acid – Emma Pass
Toen mijn Awesomebooks bestelling arriveerde begon ik meteen in het boek Acid. Ik had wel zin in een stand alone. Ik vond dit boek echt heel sterk, zowel de world building als de personages en het verhaal voelden zeer origineel aan. Bovendien zat het boek vol actie en was het geen moment saai. Enkel het einde ging misschien net ietsje te snel, maar al met al toch zeker vier sterren voor dit boek!

Eve, Once, Rise – Anna Carey
Vervolgens las ik de hele Eve trilogie van Anna Carey. Deze serie kan gezien worden als een moderne en originele bewerking van The Handmaid’s Tale. De schrijfstijl alsook de vele verwijzingen naar de moderne literatuur maken deze trilogie een feestje om te lezen. Het duurde voor mij wel eventjes om te wennen aan het hoofdpersonage, Eve lijkt op het eerste gezicht te perfect, maar uiteindelijk heeft ze een plaatsje in mijn hart weten te veroveren! Lees hier mijn complete review van Eve.

Slated – Teri Terry
Tot slot las ik nog een boek van mijn bestelling bij Awesomebooks, namelijk Slated. De eerste helft van het boek las ik aan één stuk door, maar halverwege begon ik me toch een beetje af te vragen of er nog iets ging gebeuren.. In combinatie met mijn lange werkdagen heeft het vervolgens nog wel een tijdje geduurd voordat ik het boek uitlas. Het einde vond ik wel heel spannend, dus ik hoop dat de vervolgdelen in deze serie verder gaan in deze lijn en dus iets meer spanning en actie zullen bevatten dan het eerste boek!

Welke boeken las jij in september?

Advertenties

5 gedachtes over “Wrap Up: Gelezen in September

  1. signourney zegt:

    Lezen (en andere hobby’s) vallen altijd een beetje weg bij het starten van een nieuwe baan. Dat had ik ook. Maar zodra je wat gewend bent komt het gelukkig weer terug. :)
    Af en toe een standalone er tussen door is wel heel fijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s