Boek: Paragon – Autumn Kalquist (Legacy Code #2)

Titel: Paragon
Auteur: Autumn Kalquist
Serie: Legacy Code
Jaar van verschijnen: 2014

Beoordeling: ★★★☆☆ 

Paragon is het vervolg op Legacy Code. Let op: als je het eerste deel in deze serie nog niet hebt gelezen, kan deze review spoilers bevatten.

“Tadeo Raines knows what they say about him. It’s all lies.But lies are better than the truth. He broke the rules once and swore he’d never do it again. Now traitors plot against the fleet, and he’s tasked with hunting them down and stopping them. Permanently.
Tadeo was born to command, born to lead the last remnants of humanity to a new Earth. He knows there’s a better world out there: Daylight at the end of humanity’s long night. And he’s willing to do whatever it takes to get the fleet there. Even if it means walking the line between loyalty and treason. And breaking the rules… Again.”

Ik vond Paragon een stuk beter dan Legacy Code (het eerste deel in deze serie). Allereerst krijgen we in dit boek een nieuw hoofdpersonage: Tadeo. Maar dat is niet het enige, we krijgen namelijk ook een wisselend POV en meerdere verhaallijnen, wat het verhaal veel spannender maakt. Bovendien had ik ook het gevoel dat de schrijfstijl heel erg verbeterd is.

Bij Legacy Code had ik het idee dat het boek voornamelijk een moreel standpunt innam, anti-abortus, maar in Paragon was dit veel minder aan de orde. De abortus problematiek verdween naar de achtergrond en bovendien voelde het niet langer als een preek tegen abortus.

Ik moet wel zeggen dat Paragon soms voelde als een ‘overgangs’-boek, uiteindelijk zit je de hele tijd te wachten op het antwoord op bepaalde vragen, maar dat antwoord blijft uit. Er gebeurt vanalles en nog wat, maar hoe het verhaal nu écht in elkaar zit kom je niet te weten..

Het boek eindigde – net als zijn voorganger – met een enorme cliff hanger. Dus het wachten op deel drie is ondertussen begonnen.. En hopelijk worden dan alle details wat duidelijker!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s