Series die ik nog moet uitlezen

Ik ben een echte binge reader; het liefst lees ik een serie van begin tot eind aan één stuk door. Maar als ik series lees die nog niet compleet zijn, dan gebeurt het weleens dat ik vergeet het laatste boek te lezen wanneer deze verschijnt.. Dit heeft bovendien ook te maken met het feit dat ik, wanneer er een nieuw boek in een serie uitkomt, alle delen van de serie opnieuw wil lezen. En dat kost natuurlijk behoorlijk veel tijd! Onderstaande series heb ik in ieder geval nog altijd niet uitgelezen.

    

In januari 2014 las ik Earth Girl en haar vervolg Earth Star. Ik genoot erg van deze boeken over de ‘gehandicapte’ Jarra. Het plot is erg origineel; alleen gehandicapten – geboren met een immuunsysteem die niet kunnen overleven op andere planeten – wonen op aarde. De rest van de populatie leeft verspreid over de vele andere planeten in het ruimtestelsel. Jarra geeft echter niet op en wil niet gezien worden als een ‘ape’ (scheldwoord voor de gehandicapten). Ze verzint een compleet nieuwe achtergrond voor zichzelf en mengt zich met de ‘norms’..
Het derde deel in deze serie, Earth Flight, verscheen in augustus 2014. Hoewel ik, ondanks het hoge Mary Sue gehalte van het hoofdpersonage, ontzettend benieuwd ben naar het laatste boek in deze trilogie heb ik dit boek nog altijd niet gelezen..

    

In februari 2014 las ik The Testing en Independent Study van Joelle Charbonneau. In deze boeken maken we kennis met Cia Vale, één van de gelukkigen die gekozen is om mee te doen aan de testprocedure voor de prestigieuze (en enige) universiteit in het land. Ik vond het tweede deel persoonlijk een stuk beter dan het eerste deel, omdat het verhaal hier heel origineel en onverwacht werd. Toch heb ik het derde deel, Graduation Day, dat verscheen in juni 2014 niet gelezen. Ik kan me bovendien erg weinig herinneren van de voorgaande delen, dus ik weet wel zeker dat ik deze serie vanaf deel één opnieuw ga lezen.

    

Vorige maand las ik Slated van Teri Terry, een heel tof boek over een meisje zonder geheugen. Kyla’s geheugen is gewist, omdat ze een crimineel was. Wat ze precies gedaan heeft? Kyla weet het niet – ze weet niets meer van de wereld, zelfs niet hoe je een autodeur opent – en als lezer heb je ook geen idee.. Hoewel ik dit boek erg tof vond, was het af en toe ook een beetje traag. Ik ben inmiddels begonnen in het vervolg Fractured, maar ben tegelijkertijd ook in The Martian aan het lezen. Als ik dat boek uit heb, hoop ik snel deze serie van Teri Terry uit te lezen want anders ben ik bang dat het nog jaren gaat duren voordat ik deze trilogie uit lees..

Vergeet jij ook wel eens om het laatste deel in een serie te lezen?

Advertenties

3 gedachtes over “Series die ik nog moet uitlezen

 1. runawayisabella zegt:

  Een herkenbaar stukje, soms vergeet ik ook gewoon verder te gaan met een serie. Maar ik ben ook gewoon te lui om een hele serie weer opnieuw te lezen en ga dan toch maar gewoon verder. Maar het valt altijd tegen als je eigenlijk niet meer precies weet waar het over gaat :’)

 2. zwartraafje zegt:

  Ik dacht hier een heel lange lijst terug te vinden. Maar eigenlijk vind ik dat het nog goed valt met je aantal nog-niet-uitgelezen-series. Een 15-maanden geleden had ik zelf zo’n lijstje gemaakt én toen bleek dat het om 20+ reeksen ging. Ondertussen heb ik er daar misschien wel een paar van kunnen uitlezen, maar sindsdien ben ik ook weer een hoop nieuwe series gestart. Ik durf echt niet natellen over hoeveel reeksen het nu zou gaan.

  • Marcia zegt:

   Haha ja mijn lijst was inderdaad korter dan verwacht! Er zijn nog twee paranormale series die ik niet heb uitgelezen (Darkness Rising & Kissed by an Angel), maar ik denk niet dat ik dat ooit nog zal doen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s