Mijn persoonlijke ongelezen boeken challenge!

Toen ik vandaag mijn nieuwste aankoop – Red Queen van Victoria Aveyard – invoerde in het super handige computerprogramma Book Collector, kwam ik tot de conclusie dat er maar liefst 80 ongelezen boeken in mijn boekenkast staan. Met nog tweeënhalve maand te gaan in 2015 ga ik proberen dit getal terug te brengen naar 65. Oftewel: vandaag presenteer ik jullie mijn persoonlijke ongelezen boeken challenge

Graag deel ik met jullie de boeken die op mijn programma staan. Klein detail: veel boeken zijn onderdeel van een serie en ik heb de gewoonte om series van begin tot eind te lezen. Dat betekent dat ik dus meer dan 15 boeken zal moeten lezen om mijn doel te behalen ;)

    

In de Glitch trilogie van Heather Anastasiu hebben mensen een geïmplanteerde chip die hen ontdoet van alle emoties. Wanneer Zoe echter last krijgt van een storing, begint ze eigen gevoelens en emoties te ervaren. Ik ben ontzettend benieuwd naar deze serie en heb twee van de drie boeken in mijn kast staan.

    

De Dust Lands trilogie van Moira Young staat compleet en onaangeraakt in mijn boekenkast. Nadat ik de serie heel goedkoop kocht via awesomebooks, begon ik toch een beetje te twijfelen omdat deze boeken zeer wisselende reviews krijgen.. Toch zal ik me nog in 2015 gaan wagen aan deze post-apocalyptische avonturenserie over Saba die op zoek gaat naar haar gekidnapte broertje.

    

Van The Darkest Minds trilogie bezit ik enkel het eerste boek, die ik heel toevallig zag liggen op het boekenfestijn in Gent. Ik heb tot nu toe alleen maar positieve dingen gehoord over The Darkest Minds, dat dystopia met het paranormale weet te mixen. Ik kan niet wachten om deze serie te lezen!

    

Als groot fan van de Gone serie van Michael Grant, heb ik ook de eerste twee boeken uit de BZRK reeks in mijn bezit. Helaas moet ik toegeven dat ook deze boeken nog altijd ongelezen zijn..

  

Onlangs kocht ik Arclight bij Awesomebooks. Dit boek stond tussen mijn aanbevelingen op Goodreads en na het lezen van de eerste pagina’s op google books was ik verkocht. Arclight klinkt als een zeer origineel dystopisch verhaal en de serie bestaat bovendien uit slechts twee delen. Tot nu toe zijn mijn ervaringen met duologieën zeer goed, dus ik hoop dat ook deze boeken me aangenaam weten te verrassen!

  

Een andere duologie op mijn to be read lijstje wordt gevormd door Linked en Unravel van de schrijfster Imogen Howson. Hoewel ik alleen het eerste deel in mijn bezit heb, weet ik heel zeker dat ik beide boeken snel zal gaan lezen. Ook in Linked wordt een combinatie gemaakt tussen het paranormale en het dystopische genre. We volgen namelijk een meisje, Elissa, die visioenen heeft over een meisje dat precies haar spiegelbeeld is..

Red-Queen

Ook wil ik heel graag mijn nieuwste aankoop Red Queen lezen. Ik heb hierover enorm veel goede verhalen gehoord en wil het boek zeker lezen voordat het vervolg verschijnt in februari 2016.

      Revived

Tot slot heb ik nog vier standalones uit mijn boekenkast geselecteerd voor tussendoor. POD gaat over aliens, in Game runner staat gaming centraal, Warm Bodies gaat over zombies (al is dit technisch gezien geen standalone, omdat er in 2016 een vervolg zal verschijnen) en Revived is een meer paranormaal georiënteerd dystopisch verhaal.

Als ik alle boeken in deze blogpost lees – 21 in totaal – dan werk ik precies 15 boeken weg van mijn ongelezen boeken stapel en is mijn missie geslaagd. Of het gaat lukken? Ik hoop het! Maar ik moet natuurlijk niet vergeten dat oktober een drukke maand is qua werk en december sowieso altijd chaotisch is.. Bovendien ben ik niet goed in staat om mezelf te dwingen in een bepaalde volgorde boeken te gaan lezen. Maar zelfs als ik andere ongelezen boeken uit mijn kast pak (ik heb immers de keuze uit 80 boeken), hoop ik toch mijn ongelezen stapel terug te brengen naar 65. En met deze blog geef ik mezelf een stok achter de deur. Helpen jullie mij mijn doel te behalen? ;)

Hoeveel ongelezen boeken staan er in jouw boekenkast?

Advertenties

11 gedachtes over “Mijn persoonlijke ongelezen boeken challenge!

 1. signourney zegt:

  Ik ben opgehouden met tellen maar ruim over de honderd schat ik in. Ik had zo’n soort doel voor mijn begonnen series dit jaar. Over Dustlands las ik laatst een positieve review dus ik ben wel nieuwsgierig wat je er van vindt.

 2. Emmy zegt:

  Ha, leuk zo’n overzicht! Volgens mij zitten er echt heel goede boeken tussen.
  Ik ben net ook meteen gaan kijken naar book collector, maar ik heb geen zin om te betalen voor iets wat ik ook al in excel heb. Daar heb ik overigens al mijn ongelezen boeken van een rood kleurtje voorzien.

 3. Gaia zegt:

  Ik gebruik ook Book Collector, ik vind het een supergoed programma. Veel succes met het lezen van je ongelezen boeken, ik hoop dat ze leuk zijn :).

 4. Rowan zegt:

  Oooh wat leuk dit. Volgens mij heb ik ook nog een stuk of 50 ongelezen boeken staan, en ik blijf maar bijkopen.. Misschien dat ik met je mee ga doen met deze challenge!
  Wat is dat Book Collector precies? :)

  • Marcia zegt:

   Leuk dat je overweegt om ook zo’n challenge te doen! Book Collector is een computerprogramma waarin je kan bijhouden welke boeken je allemaal hebt en dat ook veel extra opties heeft, zo kan je aangeven hoe duur een boek was, bij welke winkel je het kocht, of je het boek gelezen hebt, .. etc. Ik vind het zelf een heel fijne en overzichtelijke manier om mijn collectie offline bij te houden!

 5. zwartraafje zegt:

  Ik had het er deze week nog met een vriendin over. Momenteel staan er nog meer als 120 ongelezen boeken op me te wachten. (dan heb ik de ebooks even niet meegeteld) Volgend jaar zou ik minder challenges volgen maar er wel bewust voor kiezen om zoveel mogelijk eigen boeken te lezen én liefst ook enkele favorieten te herlezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s