Boekverfilmingen die ik nog wil zien

Vaak schenk ik op zaterdagen aandacht aan de boeken die op mijn To Be Read lijstje staan. Maar deze week doe ik het eens anders en ga ik het hebben over films die ik nog wil zien – Boekverfilmingen wel te verstaan!

Afgelopen week las ik The Martian van Andy Weir, een boek over een astronaut die na een ongeluk alleen achter blijft op Mars. Zijn crew denkt dat hij dood is , maar niets is minder waar.. Mark Watney is een zeer inventieve en vooral ook grappige man die er alles aan doet om in leven te blijven. Ik ben zeer benieuwd hoe ze dit boek – wat grotendeels uit een soort van dagboekfragmenten bestaat – naar het grote scherm weten te brengen. | The Martian (2015)

Onlangs las ik de klassieker The Children of Men; een intrigerend verhaal over een wereld zonder kinderen. Vrouwen zijn niet langer vruchtbaar en de mensheid staat op uitsterven. Hoewel het boek zich naar mijn mening iets te veel op de politieke situatie in het land focuste, ben ik toch erg benieuwd naar de film. Ik hoop dat de aandacht hier wat meer gaat naar de gevolgen van een wereld zonder kinderen.. (Wat ik voor me zie: spookachtig lege speeltuinen, verlaten schoolgebouwen, etc.) | Children of Men (2006)

The Maze Runner trilogie van James Dashner heb ik met veel plezier gelezen, maar hoewel de eerste film al in september vorig jaar in de bioscoop verscheen heb ik deze nog altijd niet gezien. Nu ook de tweede film in de zalen draait begint het toch een beetje te kriebelen.. Hopelijk kan ik  binnenkort snel eens tijd vrijmaken om beide films te zien! | The Maze Runner (2014)

Deze trailer spreekt me ontzettend aan. Door het kleurgebruik – de kleuren waarmee de verschillende rangen van de vrouwen worden onderscheden – krijg je meteen in de eerste paar seconden een heel mooi visueel plaatje van het boek The Handmaid’s Tale. In deze fictieve maatschappij ben je als vrouw alleen nuttig als je vruchtbaar bent (en dat is nog maar een klein percentage van de vrouwelijke bevolking) en als ‘dank’ wordt je ingezet als menselijke broedmachine. Een heel intrigerend verhaal waarvan ik de verfilming graag wil zien. | The Handmaid’s Tale (1990)

Ik vind het bijna te gênant om toe te geven dat ik deze klassieke science fiction film nog nooit gezien heb.. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! | The Blade Runner (1982)

Welke boekverfilming wil jij nog zien?

Advertenties

6 gedachtes over “Boekverfilmingen die ik nog wil zien

  1. Rowan zegt:

    Oh wow, The Handmaids Tale lijkt me superinteressant! The Martian en Children of Men lijken me ook heel gaaf, die kende ik ook nog niet!
    En The Maze Runner & Scorch Trials zijn gewoon ge-wel-dig. Zo snel mogelijk kijken!!

  2. Daenelia zegt:

    The Martian :) En mijn gozer gaat het boek de komende week lezen (hij mag weer eens een weekje in een hotel slapen voor de baas. Of van de baas. Hoe dan ook: ik ben gozerloos de komende week). Hij heeft tijd zat. (Het hotel heeft geen gratis wifi. Wel slippers en een badjas… maar geen wifi.)
    Blade runner moet je zien hoor :) Is klassieker, en erg goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s