Boek: Sever – Lauren DeStefano (The Chemical Garden #3)

Na het tegenvallende tweede deel ben ik toch maar meteen in deel drie van The Chemical Garden serie begonnen. gelukkig was Sever weer op het niveau van Wither, het eerste deel van de serie. Als ik eerlijk ben vond ik Sever zelfs nog nét een stukje beter.. Naar mijn mening is Sever gewoon het beste boek in de serie!

Titel: Sever
Auteur: Lauren DeStefano
Serie: The Chemical Garden
Jaar van verschijnen: 2013

Beoordeling: ★★★★★

Sever is het vervolg op Wither en Fever. Als je deze boeken nog niet hebt gelezen, kan deze review spoilers bevatten.

“With the clock ticking until the virus takes its toll, Rhine is desperate for answers. After enduring Vaughn’s worst, Rhine finds an unlikely ally in his brother, an eccentric inventor named Reed. She takes refuge in his dilapidated house, though the people she left behind refuse to stay in the past. While Gabriel haunts Rhine’s memories, Cecily is determined to be at Rhine’s side, even if Linden’s feelings are still caught between them.
Meanwhile, Rowan’s growing involvement in an underground resistance compels Rhine to reach him before he does something that cannot be undone. But what she discovers along the way has alarming implications for her future—and about the past her parents never had the chance to explain.

Wat vond ik zo leuk aan dit boek? Allereerst vond ik dat het verhaal van Sever heel onvoorspelbaar was en dat we te maken kregen met vele onverwachte plotwendingen. Daarnaast wisten de nieuw geïntroduceerde personages Rowan en Reed (de oom van Linden) meteen mijn hart te stelen.

De schrijfstijl is bovendien nog even meeslepend als eerst, dus ook dat speelt mee in mijn positieve beoordeling. Personages en hun emoties komen realistisch over en de wereld wordt beeldend en tot in detail beschreven. Hierdoor is het gemakkelijk om je als lezer in het verhaal en de wereld van Rhine te laten slepen.

Ik vind Sever een waardig einde van The Chemical Garden serie. Het is het interessantste boek in deze serie, doordat we opeens heel veel informatie krijgen over de ziekte die heerst onder jongeren. Tegelijkertijd krijgen we te maken met veel actie en onverwachte plotwendingen.

Ik heb in ieder geval ontzettend genoten van deze trilogie van Lauren Destefano in zijn geheel en ik ben blij dat ze met Sever de serie tot een mooi einde heeft weten te brengen. Zeker een aanrader!

VerwelkenVreesVerbreken
Deze serie verscheen ook in het
Nederlands met de titels Verwelken,
Vrees en Verbreken.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s