Zie ik jou op de Young Adult Convention in Antwerpen?

Het is bijna weer zo ver; van 31 oktober tot en met 11 november barst de boekenbeurs los in Antwerp Expo, En dat al voor de 79ste editie! Dit jaar staat de beurs compleet in het thema van kinder- en jeugdliteratuur en op zaterdag 7 november vindt er bovendien een heuse Young Adult Convention plaats. Kom jij ook?

Mijn buit van vorig jaar!

Vorig jaar ging ik voor het eerst naar de boekenbeurs in Antwerpen. Hoewel ik enigszins ontgoocheld was door het feit dat er geen beursaanbiedingen waren en alle boeken de volle mep kostten, heb ik toch heel erg genoten. Zo ben ik naar een Q&A met Kiera Cass geweest en naar een live interview met Herman Brusselmans. Natuurlijk kwam ik ook met de nodige boeken thuis..

Toch twijfelde ik om dit jaar opnieuw naar de boekenbeurs te gaan. Ik ben niet iemand die boeken laat signeren en ik vind de boeken op de beurs aan de dure kant, zeker omdat je ook een toegangskaartje moet kopen. Ook het aanbod Engelstalige boeken viel me enorm tegen vorig jaar. Maar mijn twijfels vlogen snel over toen ik de Young Adult Convention tegenkwam op het programma.. Hier wil ik bij zijn!

Ik ben vooral heel benieuwd naar het panelgesprek over dystopische boeken, dat is immers niet voor niets mijn favoriete genre ;) Ik denk dat ik ook de Book Movie Club zal bezoeken, al moet ik voor die tijd nog wel even de verfilming van The Maze Runner kijken.. Meer informatie over het programma vind je via het facebook evenement of op de site van de boekenbeurs.

Ben je nog niet overtuigd om 7 november naar Antwerpen af te reizen? Misschien kunnen de namen van deze auteurs – die zaterdag de zevende komen signeren – je overtuigen: Paul van Loon (de nostalgie!), Mirjam Mous (oa. bekend van Virus), Helen Vreeswijk, Isabelle Quinn, Arthur Japin en Herman Brusselmans. Kijk hier voor een compleet overzicht van alle signeersessies op zaterdag.

Door de Young Adult Convention ben ik zelf zeker van plan om naar de boekenbeurs te gaan! Misschien dat mijn vriend – ook boekenliefhebber – mee gaat. Vorig jaar vond hij het praatje van Kiera Cass niet zo interessant (haha), maar hij zal zich zelf vast en zeker kunnen vermaken tussen alle boeken.. Ga jij ook naar de boekenbeurs in Antwerpen? 

Advertenties

11 gedachtes over “Zie ik jou op de Young Adult Convention in Antwerpen?

 1. Audrey zegt:

  Ik had echt zo graag willen gaan! Helaas ben ik dan net op reis… Amuseer je in mijn plaats! Ik lees zeker je ervaring bij de convention! 😉

 2. Daenelia zegt:

  Nee. Ik ben niet zo van het genre young adult. Ik kan er wel een analyse op loslaten, maar ik lees liever gewoon goede boeken, en die ben ik weinig tegengekomen in de YA.
  Maar leuk voor wie er van houdt! Is er zo iets niet in NL?
  En zou je niet liever naar een echte scifi/fantasy con gaan? (LonCon was erg leuk.)

  • Marcia zegt:

   Ik woon in Gent, dus voor mij is Antwerpen juist om de hoek ;) Ik ga zeker ook naar conventies gericht op scifi & fantasy, maar ben nou eenmaal ook gek op boeken! Als het alleen de YA conventie was zou ik denk ik niet gaan, maar de combinatie met de boekenbeurs maakt het voor mij aantrekkelijk. Lekker de hele dag tussen de boeken lopen :D

   • Daenelia zegt:

    Dat is wel waar :) En een brede beurs is ook veel interessanter. Kun je wel fijn leuke boekenleggers, ansichtkaarten en andere leuke dingetjes scoren :D

 3. zwartraafje zegt:

  Ik kreeg gisteren onverwachts een mailtje met de uitnodiging om Julie Kagawa te ontmoeten op 31 oktober. De volgende zaterdag zou ik normaal teruggaan voor de voorstelling van An Janssens Drakenvuur. Als ik er ook effectief geraak die dag zou ik graag ook wat van de YA conventie willen meepikken. Misschien komen we elkaar daar dan wel tegen.

 4. nerdygeekyfanboy zegt:

  Ik ben er op 7 november en zal vragen gaan stellen aan Gayle Forman! EN JA IK WIL EEN MOCKINJAY OP MIJN GEZICHT EN EEN TATTOO :D (ik moet erna naar een bedrijfsfeestje…. oeps…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s