Wrap Up #boektober: Gelezen in oktober

Voor deze #BOEKTOBER had ik mezelf ten doel gesteld om minstens zes boeken te lezen (oftewel: meer boeken dan IK LAS IN DE MAAND SEPTEMBER). En dat is me zeker gelukt! Het werden er maar liefst 10 in totaal.

Helaas kan ik deze maand geen foto posten van de stapel boeken die ik las, aangezien ik door omstandigheden in Nederland ben – en minstens de helft van mijn gelezen boeken gewoon thuis in België zijn. Dus deze keer moeten jullie het doen met plaatjes van covers; mijn excuses!

The-Children-Of-Men  The-Martian  Fractured  Shattered  Uitbraak

Arclight  The-Only-Boy  Do-Androids-Dream-Of-Electric-Sheep  Red-Queen  Linked

The Children of Men – P.D. James

Ik begon de maand oktober met de klassieker The Children of Men, een boek over een wereld zonder kinderen. Als de mensheid onvruchtbaar is geworden is het wachten op het einde van de wereld. Of toch niet? Een heel intrigerend verhaal dat me van begin tot eind wist mee te sleuren in het verhaal. Vier sterren voor deze roman uit 1992!

The Martian – Andy Weir

Al sinds haar verschijningsdatum stond dit boek op mijn TBR, maar om de één of andere reden was ik nog altijd niet aan The Martian toegekomen. Maar ik voelde de hete adem van de verfilming die deze maand in de bioscoop verscheen in mijn nek, dus ik begon met lezen. Vanaf pagina één was ik gek op het hoofdpersonage Mark Watney die, ondanks zijn penibele situatie, de moed nooit opgeeft en de humor erin houdt. Een enorm spannend, maar vooral ook grappig verhaal over een eenzame astronaut op Mars. Ook zag ik aan het eind van de maand de verfilming van dit fantastische boek; de recensie zal ik binnenkort online plaatsen!

Fractured & Shattered – Teri Terry

Nadat ik vorige maand Slated las – een boek waarin criminelen onder de zestien jaar van hun herinneringen ontdaan worden en zo met een schone lei kunnen beginnen – besloot ik deze maand om het vervolg Fractured te lezen. Persoonlijk vond ik dit tweede deel net een stukje beter dan haar voorganger en genoot ik van de verdere uitwerking van het hoofdpersonage Kyla. Ook het feit dat alle personages heel gelaagd zijn speelt mee in mijn positieve beoordeling van dit boek! Daarnaast las ik ook Shattered, het derde – en laatste – deel van deze serie. De Slated trilogie heeft met dit boek een enorm spannende ontknoping gekregen. Mijns inziens werd deze serie met elk boek een beetje beter..

Uitbraak – Jesper Wung-Sung

Deze maand ontving ik mijn allereerste recensie-exemplaar ooit! Van Clavis Books kreeg ik het
boek Uitbraak opgestuurd, waar ik meteen de volgende dag in begon. Dit boek las heel vlot en was spannend van begin tot eind. Het enige jammere vond ik persoonlijk het einde: veel van mijn vragen bleven onbeantwoord. Ondanks dat las ik Uitbraak, vertaald uit het Deens, met ontzettend veel plezier.

Arclight – Josin L. McQuein

Voor mijn persoonlijke ongelezen boeken challenge besloot ik met Arclight te beginnen. Dit boek combineert dystopia met het paranormale en wist me – ondanks de ietwat onduidelijke world building – zeker te vermaken. Een prima boek voor de treinreis Gent – Groningen. Het verhaal is erg origineel, maar toch twijfel ik of ik het tweede deel zal lezen. Het verhaal voelde erg afgerond en op de één of andere manier voel ik weinig behoefte het tweede deel aan te schaffen..

The Only boy – Jordan Locke

The Only Boy stond al erg lang op mijn TBR en ik was dan ook heel blij toen ik dit boek voor een prikje kon aanschaffen via Facebook. Na een wereld zonder kinderen – in The Children of Men – las ik nu over een wereld zonder mannen. Een enorm fascinerend idee, waarbij de meeste aandacht gaat naar de personages zelf. Hoewel ik normaal veel waarde hecht aan een gedegen world building die tot in de detalis compleet is, vond ik het bij The Only Boy geen enkel probleem dat ik wat minder te weten kwam over de wereld eromheen. Stiekem was vond ik alleen het einde wel een beetje teleurstellend, want we krijgen weinig antwoorden. En hoe het verder zal gaan met de personages? Daar kunnen we alleen maar zelf over fantaseren.

Do Androids Dream of Electric Sheep? – Philip K. Dick

Na The Children of Men las ik deze maand nog een boek uit de categorie klassiekers. Ik koos voor Do Androids Dream of Electric Sheep? van Philip K. Dick, het boek waar de film Blade Runner op gebaseerd is. Dit was zeker een zeer goede keus: dit verhaal wist me van begin tot eind mee te nemen in een wel interessante toekomstvisie. Een aanrader!

Red Queen – Victoria Aveyard

Na het lezen van enorm veel goede recensies over Red Queen ging ik dan eindelijk overstag. Van een boekenbon kocht ik dit boek en ik kon niet wachten om erin te beginnen. In Red Queen is de wereld verdeeld in twee groepen: Reds (normale mensen zoals jij en ik) en Silvers (mensen met zilver bloed en speciale krachten). Ik vond het verhaal zeel origineel en goed geschreven. Het was een zeer spannende combinatie van het paranormale en dystopia. Ik kan niet wachten tot Glass Arrow, het vervolg op Red Queen, verschijnt!

Linked – Imogen Howson

Tot slot las ik deze maand Linked, een boek dat al een behoorlijke tijd ongelezen in mijn kast stond. Met mijn persoonlijke ongelezen boeken challenge in het achterhoofd pakte ik dit boek uit de kast. Note to self: ik had dit boek veel eerder moeten lezen! Wat een waanzinnig verhaal over telepathie en ruimtereizen. Ik begrijp niet waarom een boek als deze niet veel bekender is; Linked verdiend het om genoemd te worden tussen grote namen als Divergent en The Hunger Games. Ondertussen ben ik al halverwege het vervolg: Unraveled en ik ben heel benieuwd hoe deze duologie gaat eindigen!

Welke boeken las jij in #boektober?

Advertenties

2 gedachtes over “Wrap Up #boektober: Gelezen in oktober

  1. runawayisabella zegt:

    Je hebt leuke boeken gelezen deze maand! Red Queen ligt al een paar dagen op mijn nachtkastje, maar ben er nog niet aan begonnen. Ik moet mezelf altijd een schop onder de kont geven om te beginnen aan een nieuw boek :P

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s