Een kijkje in mijn boekenkast #1

Zelf vind ik het heerlijk om in andermans boekenkast te neuzen, of dat nu online of offline gebeurt. Het liefst zou ik jullie natuurlijk allemaal uitnodigen om mijn boekenkast in real life te komen bekijken, maar dat lijkt me niet zo realistisch.. Daarom lijkt het me leuk om de inhoud van mijn boekenkast via mijn blog met jullie te delen. Kijk je mee?

Mijn boekenkast is altijd de blikvanger van mijn verschillende huisjes geweest. Een kast waar ik enorm trots op ben en die ik met veel plezier vul. Sinds ik samenwoon heeft de boekenkast opnieuw een mooi plekje in de woonkamer gekregen, maar deze keer deel ik de kast met mijn vriend (als dat geen echte liefde is :p). Dat betekent dat enkel mijn Engelse boeken in de woonkamer staan en dat ik boeken dubbel heb moeten zetten. Ik ga jullie enkel de voorste rij van elke plank tonen, want daarachter staan toch de boeken die ik niet zo graag meer lees (vooral paranormale verhalen en boeken over vampiers – oftewel: boeken die misschien niet zo relevant zijn voor het thema van dit blog..)

Ik sorteer mijn boeken per serie en verder een beetje op gevoel. Soms zoek ik covers die bij elkaar passen en soms plaats ik boeken op thema. Het is een beetje vanalles en nog wat ben ik bang.. Vandaag toon ik jullie de eerste twee planken en ik hoop dat jullie het ondanks (het gebrek aan) logica een beetje kunnen volgen.

Mijn eerste plank begint met The 5th Wave en haar vervolg The Infinite Sea. Ik ben vooral groot fan van het eerste boek in deze serie en ik kijk dan ook heel erg uit naar de verfilming. Hiernaast staan Wither en Fever , de eerste twee delen van de Chemical Garden trilogie van Lauren Destefano. Daarnaast staat POD, een boek over aliens dat ik nog altijd niet gelezen heb.

Als we vervolgens de liggende stapel van onder naar boven bekijken beginnen we met Unravelling en haar vervolg Unbreakable. Het eerste deel van deze duologie nam ik ooit eens mee van een boekenfestijn en dit boek wist me aangenaam te verrassen. Deze mysterieuze science fiction boeken van Elizabeth Norris zijn misschien niet zo bekend, maar zeker aan te raden! Vervolgens zie je de Partials trilogie – die op mysterieuze wijze niet op de juiste volgorde blijkt te liggen.. De boeken Partials, Fragments en Ruins gaan over een strijd tussen robots en de mensheid die met uitsterven bedreigd wordt.

Ook zien we op deze plank The Hunger Games trilogie: The Hunger GamesCatching Fire en Mockingjay. Deze bloedstollende trilogie van Suzanne Collins wordt gevolgd door twee absolute toppers: Pure en Fuse van Julianna Baggott. In de Pure trilogie krijgen we te maken met twee gescheiden leefwerelden. De Pures leven in de Dome, terwijl de Wretches hierbuiten moeten overleven. Ik vond deze serie echt heel erg goed. De personages en de world building zijn heel rauw, heel echt.

Op de tweede plank beginnen we met een aantal ongelezen boeken. Helemaal linkst staat The Darkest Minds, die ik heel goedkoop heb kunnen scoren op het Boekenfestijn in Gent. Ik heb alleen maar positieve dingen gehoord over deze serie van Alexandra Bracken, dus dit boek staat hoog op mijn TBR! Hiernaast staat Revolution 19 van Gregg Rosenblum, een boek over robots waar ik ook zeer benieuwd naar ben. Daarnaast staan Glitch en Override, twee boeken van Heather Anastasiu over mensen met geïmplanteerde computerchips. Ik hoop deze trilogie zeer binnenkort te lezen!

De liggende boeken op deze plank heb ik gelukkig wel allemaal gelezen. Van onder naar boven zie je allereerst de Gone serie van Michael Grant: GoneHungerLiesPlague, Fear en Light. Ik heb deze serie helemaal gekocht via Awesomebooks en heb hier in totaal slechts €20,64 voor betaald! Helaas ontbrak bij het eerste boek de dustcover, dus heb ik besloten om ze van alle boeken af te halen. En eigenlijk vind ik het wel erg tof staan zo met enkel die poppetjes erop ;)

Bovenop ligt tot slot nog een complete serie die ik via Awesomebooks kocht: The Forest of Hands and TeethThe Dark & Hollow Places en The Dead-Tossed Waves. Deze zombieboeken geschreven door Carrie Ryan kocht ik voor slechts €10,17 in totaal en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Ik vind dat deze serie veel meer aandacht verdient, want het zijn stuk voor stuk topboeken!

Tot zover een eerste kijkje in mijn boekenkast. Deze maand laat ik jullie iedere maandag opnieuw een aantal planken zien. En laat me vooral weten: Van welk boek zou jij graag een recensie zien? :)

Advertenties

12 gedachtes over “Een kijkje in mijn boekenkast #1

 1. daenelia zegt:

  Leuk! Ik keek stiekem toch ook even naar de spellen bovenop de kast ;) Ik herken Carcassone (en uitbreidingen) en Catan natuurlijk. En Stratego (hoewel we die niet hebben, ook Catan niet). Ben verder ook benieuwd naar de rest van de kast. Zag ik ergens de NLse versie van Wheel of Time staan, of zie ik dingen die ik wil zien?

   • Marcia zegt:

    Dominion en Magic worden inderdaad wel vaak met elkaar vergeleken, maar er zijn toch echt een hoop verschillen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Dominion – omdat iedereen toegang heeft tot dezelfde kaarten en tegelijkertijd een heel verschillend deck kan creëren. Een aanrader!

 2. zwartraafje zegt:

  ALtijd leuk om boekenkasten te bekijken. Wel grappig dat de boeken die bij jou naar achteren zijn geplaatst net mijn voorkeur krijgen. Ik hou echt wel van paranormal romance, maar merk dat ik ze wel steeds wil afwisselen met andere genres. Eén genre lezen doe ik niet meer uit schrik om er dan ineens een keertje genoeg van te hebben.

  • Marcia zegt:

   Ik denk dat ik inderdaad te veel paranormal/romance YA gelezen heb en dat ik het daarom een beetje zat ben.. nu probeer ik de genres die ik lees veel meer af te wisselen! (al lijkt dat voor de lezer van dit blog misschien niet helemaal zo :p)

   • zwartraafje zegt:

    Jawel hoor. ;) Ik heb de laatste tijd al even geen dystopian gelezen maar op basis van je recensies zit er heel veel variatie binnen dit genre.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s