10x mijn favoriete paarse boeken

Wanneer de Top Ten on Thursday in het teken staat van een bepaalde kleur doe ik altijd met extra veel plezier mee. Ik vind het erg leuk om jullie op deze manier een kijkje in mijn boekenkast te gunnen en vind ook iedere keer weer meer boeken dan verwacht ;)

Benieuwd naar de andere kleuren in mijn boekenkast? Ik besteedde al eerder aandacht aan de kleuren rood/roze, geel/oranje,  groen, wit en zwart. Vandaag is het de beurt aan de kleur paars en ook deze keer stond ik versteld van het aantal paarse boeken in mijn kast..

 1. Met stip op één staat Breathe van Sarah Crossan, een boek over het leven onder een koepel waar zuurstof beperkt is. Niet alleen is de cover wondermooi, ook het verhaal is heel origineel en het leest als een trein.
 2. Een mooie tweede plaats is voor Across the Universe door Beth Revis. In deze serie maken we kennis met Amy die 50 jaar te vroeg ontwaakt op een ruimteschip onderweg naar een nieuwe planeet. Terwijl haar ouders nog ingevroren zijn gaat Amy op zoek naar de bewoner van het ruimteschip die het voorzien heeft op de bevroren wetenschappers.
 3. Ook Insurgent van Veronica Roth mag niet in deze lijst ontbreken. Hoewel ik van mening ben dat Insurgent bij lange na niet het niveau van het eerste boek – Divergent – wist te halen, heb ik toch zeker genoten van dit tweede boek over Tris.
 4. Vervolgens komen we aan bij Partials een post-apocalyptisch robotverhaal van Dan Wells. Hoewel ik in het begin wel een beetje aan de schrijfstijl van deze boeken moest wennen, vond ik het verhaal zeer origineel en heb ik deze trilogie met veel plezier gelezen.
 5. Hieronder ligt Once door Anna Carey, het vervolg op EveDeze serie, die een moderne bewerking van The Handmaid’s Tale lijkt, gaat over het meisje Eve dat van school weet te ontsnappen op de vooravond van een wel heel belangrijke gebeurtenis..
 6. Vervolgens komen we aan bij The Alchemy of Forever door Avery Williams. Dit boek kocht ik op mijn eerste boekenfestijn ooit en ik las het met veel plezier. In The Alchemy of Forever wordt science fiction met het paranormale gecombineerd en dit maakt het verhaal heel origineel en onverwacht.
 7. Ook Shattered van Robin Wasserman kocht ik op een boekenfestijn. Dit is het tweede deel in de Cold Awakening trilogie, een serie over een meisje die zichzelf constant in vraag stelt: is ze een robot of toch een mens?
 8. Het volgende boek, Possession door Elana Johnson, is toevallig ook een boekenfestijn koopje. Dit boek wist mij persoonlijk niet echt te overtuigen, maar ik moet hierbij wel vermelden dat het tweede boek in de serie beduidend beter is.
 9. Helaas staat Glitch van Heather Anastasiu nog altijd ongelezen in mijn kast. Het verhaal spreekt me ontzettend aan, maar ik ben er nog altijd niet aan toegekomen.. Maar hier probeer ik met mijn persoonlijke ongelezen boeken challenge nog voor het einde van 2015 verandering in te maken!
 10. Ook Life As We Knew It van Susan Beth Pfeffer moet ik nog lezen. Ik heb wel ooit een aantal pagina’g gelezen in dit boek, maar op de één of andere manier kwam ik niet echt in het verhaal. Hopelijk heb ik binnenkort tijd om dit boek een tweede kans te geven,

Dit waren tien paarse boeken uit mijn boekenkast – en, verrassing, ik heb er zelfs nog meer.. Welke paarse boeken staan er bij jou in de kast?

Advertenties

3 gedachtes over “10x mijn favoriete paarse boeken

 1. zwartraafje zegt:

  Bij de eerder verschenen Full of COlours blogposts haalde ik steeds boeken in één specifieke kleur uit de kast. Hierdoor is het me opgevallen dat het er telkens meer zijn dan ik had verwacht. Oranje boeken? Daar zal ik er wel niet veel van hebben. Oh wacht … precies toch wel. Misschien moet ik ook mijn favorieten per kleur eens laten zien want vooral bij paarse boeken (mijn lievelingskleur) zitten er echt wel knappe covers tussen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s