Mijn favoriete mannelijke schrijvers

Iedereen heeft wel een schrijver of schrijfster waarbij je met het uitkomen van een nieuw boek meteen naar de winkel rent. Ik natuurlijk ook! Vandaag deel ik mijn favoriete mannelijke science fiction schrijvers met jullie.

Michael Grant

De Gone serie van Michael Grant is zeker één van de beste series die ik de afgelopen jaren las. Grant weet een enorm spannende wereld te scheppen met een veelheid aan zeer diverse personages die je allemaal in je hart zal sluiten. Bovendien is deze reeks – ondanks het feit dat deze maar liefst zes boeken beslaat – nooit saai of voorspelbaar. Momenteel lees ik BZRK en hoewel ik behoorlijk veel negatieve recensies heb gelezen over deze serie, ben ik  (tot nu toe) weer fan! De schrijfstijl is meeslepend en de personages zijn zeer authentiek. Om maar niet over de fantasie van Grant te spreken.. Na deze boeken is het de beurt aan Messenger of Fear!

James Dashner

James Dashner heeft mijn hart gestolen door het schrijven van The Maze Runner – dit boek was zo spannend en zo onvoorspelbaar. En hoewel de vervolgdelen er niet helemaal tegenop konden, vond ik The Kill Order ook weer een pareltje (misschien zelfs wel het beste boek in deze serie!). Vervolgens verscheen een nieuwe serie van de hand van Dashner: The Mortality Doctrine met als eerste boek The Eye of Minds (nu onlangs vertaald verschenen als Geestesoog). Persoonlijk was dit voor mij toch wel een beetje een tegenvaller; de schrijfstijl alsook de personages kwamen me iets te kinderlijk over. Maar de plottwist aan het einde van het eerste deel: dat kan alleen iemand als Dashner bedenken! Het tweede deel in deze serie, The Rule of Thoughtsvond ik al een stuk beter. Het plot zit goed in elkaar, maar de personages blijven voor mij niet ideaal. Toch ben ik enorm benieuwd naar The Game of Lives, het derde – en laatste – deel dat deze maand verschijnt!

Rick Yancey

Eigenlijk heb ik van Rick Yancey enkel The 5th Wave en haar vervolg The Infinite Sea gelezen, maar soms zijn twee boeken genoeg om fan te worden van een bepaalde auteur. Niet alleen vind ik het verhaal van The 5th Wave enorm origineel en meeslepend, ook de personages – die we via verschillende POVs leren kennen – vond ik helemaal fantastisch. Daarnaast heb ik bewondering voor de manier waarop hij aliens in het verhaal weet te betrekken; alles behalve cliché! Het tweede deel was misschien ietwat een tegenvaller, maar ik kan niet anders dan fan zijn van Rick Yancey. Ik kijk dan ook erg uit naar het volgende boek in deze serie – en natuurlijk ook naar de verfilming van The 5th Wave!

The-5th-Wave-2

Het liefst zou ik ook Arthur Japin, Harry Mulisch en Paulo Giordano toevoegen aan dit rijtje, maar aangezien de boeken van deze mannen niet echt binnen het thema van mijn blog passen houd ik het slechts bij een eervolle vermelding^^

Wie is jouw favoriete mannelijke auteur?

Advertenties

8 gedachtes over “Mijn favoriete mannelijke schrijvers

 1. Lalagè zegt:

  Mooi lijstje! Ik ben onder de indruk van David Mitchell en Michel Faber, om maar een beetje binnen de thematiek te blijven. Verder is Murakami favoriet, met zijn surrealisme. En Belcampo voor de verhalen. En dan nog een heleboel schrijvers die ik met geen mogelijkheid aan dit blog kan linken dus als je die wilt weten, breng dan maar een bezoekje aan mijn blog ;) Komt er binnenkort ook een lijstje met vrouwelijke auteurs of is dat lastig in dit genre?

 2. daenelia zegt:

  Neil Gaiman :) Een fenomenale schrijver, maar dat geld ook voor China Mieville. En Kazuo Ishiguro, en Hanif Kureishi. En Richard Powers.
  … Yancey. Hm. Ik snap dat je weg bent van zijn 5th wave. En ik dus helemaal niet. Ik kon zijn schrijfstijl ook niet echt waarderen, zelf, persoonlijk.

 3. jacolinemaes zegt:

  Hoewel ik fan ben van de Gone-serie van Michael Grant, vond ik zijn andere boeken lastig doorkomen. Wel is Paolo Giordano ook een van mijn favoriete schrijvers! Ik heb niet zo lang geleden Het zwart en het zilver uitgelezen en ik vond het prachtig, evenals De eenzaamheid van de priemgetallen. Ik ben trouwens eigenlijk wel benieuwd waarom je ervoor hebt gekozen om alleen mannelijke auteurs te noemen (of ze los te noemen van de vrouwelijk, ik weet niet of je van plan bent daar ook nog een post over te schrijven?).

  • jacolinemaes zegt:

   Sorry, ik had de comments moeten lezen die al geplaatst waren, in ieder geval kijk ik ook uit naar je favoriete vrouwelijke auteurs, al ben ik nog steeds benieuwd of er een speciale reden is waarom je over vrouwelijke en mannelijke auteurs losse posts schrijft.

   • Marcia zegt:

    Haha geen probleem! Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik het opgesplitst heb, heb dat gewoon zo bedacht en er niet over nagedacht om het in één post te plaatsen :P

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s