Een Liebster Award met vertraging..

Al een behoorlijke tijd geleden werd ik door DANIËLLE genomineerd voor de Liebster Award. omdat ik op dat moment net een aantal blogposts aan awards had gewijd besloot ik nog even te wachten.. Van uitstel komt vaak afstel, maar zeker niet in dit geval! Ik vind de vragen die Danielle bedacht heeft zo leuk, dat hier – onder het motto beter laat dan nooit – de uitwerking van mijn tweede liebster award is.

Maar voordat ik de vragen ga beantwoorden is natuurlijk een bedankje op zijn plaats. Daniëlle, ook wel bekend van de boekenblog Daniëlle’s Boekenhoek, heeft mij en tien anderen genomineerd voor deze award en dat vind ik natuurlijk super lief! Bedankt Daniëlle!

De regels

  1. Geef aan welke blog jou heeft genomineerd en plaats de Award.
  2. Geef antwoord op de 11 vragen die door de blog aan je zijn gesteld.
  3. Noem 11 willekeurige feitjes over jezelf.
  4. Nomineer 5 tot 11 blogs waarvan jij vind dat ze deze Award verdienen. Met minder dan 200 volgers.
  5. Laat de blogs weten dat jij ze hebt genomineerd.
  6. Geef de blogs 11 vragen om te beantwoorden.

Ik heb besloten deze keer geen feitjes over mezelf te noemen, omdat jullie al een heleboel over mij te weten kunnen komen via eerdere awards die ik kreeg: de Infinity Dreams AwardThe Versatile Blogger AwardThe One Lovely Blog Award & mijn eerste Liebster Award. Dus ik ga meteen over naar de ontzettend leuke en originele vragen die Daniëlle heeft bedacht!

Het vragenvuur

#1.  Wat is je lievelingsboek? Mijn absolute favoriete boek is Veronika besluit te sterven van Paulo Coelho. Ondanks de titel is dit boek een ode aan het leven. Ik lees dit boek minstens één keer per jaar, gewoon omdat het kan.. Veronika besluit te sterven toont me keer op keer hoe mooi het leven kan zijn, als je er maar voor open staat. Binnen het genre science fiction zou ik echter geen lievelingsboek kunnen aanwijzen, daarvoor heb ik de afgelopen tijd te veel fantastische boeken gelezen!

#2. Kijk je ook de films die gebaseerd zijn op de boeken? Zo ja, wat doe je eerst, lezen of kijken? Ik ben altijd heel erg nieuwsgierig naar boekverfilmingen. Ik wil weten wat de regisseur ervan gemaakt heeft en of de acteurs en het decor passen bij het plaatje in mijn hoofd. Ik zorg echter wel dat ik altijd eerst het boek lees!

#3.Wat vind de beste boekverfilming? Normaal gezien zit ik altijd in het kamp The-Book-Was-Better, maar bij de verfilming van A Clockwork Orange moest ik toch echt toegeven dat ik de film beter vond dan het boek.. Ook de verfilming van The Martian vond ik erg goed gedaan – bijna net zo goed als het boek zelf ;)

#4. Welke boek hottie is jou nummer 1? Ik ben eigenlijk niet zo van de fictional book crushes. Ik vind ‘echte’ mannen veel aantrekkelijker en interessanter dan de personages van boeken. Ik ben ook totaal geen romanticus, dus misschien dat het daaraan ligt ;) Maar als ik echt moet dan kies ik voor Sneep of Draco :D

Op de foto met Snape! ♥

#5. Wat doe je naast lezen nog erg graag? Ik ben een echt mensen-mens; ik spreek graag af met vrienden en vriendinnen voor gezellige dingen. Daarnaast ben ik een bordspellen liefhebber, game ik graag (maar de laatste tijd veel te weinig) en vind ik het enorm leuk om te bloggen, zowel het schrijven als het fotograferen dat hierbij komt kijken. Ik houd van koken – behalve als ik alleen thuis ben – en daarnaast kijk ik ook graag films.

#6. Heb je ooit een boek gelezen waar je verdrietig van werd? Zoveel boeken weten mij te raken. Ik ben echt iemand die snel huilt, zowel om boeken als om films als om tv-programma’s. Een boek waar ik echt verdrietig van werd – en dat ik tegelijkertijd super mooi vond – is Vita van Matthijs Kleyn.

#7.Wat heb je altijd al graag willen doen? Er zijn een hoop dingen die ik nog graag eens zou willen doen, maar parachute springen en in een luchtballon varen staan hoog op het lijstje!

#8. Wat vind je familie/vriend/vriendin ervan dat je zoveel leest? Mijn vader houdt echt niet van lezen en vindt het maar ongezellig als mijn moeder, mijn broer en ik weggedoken zitten in een boekje (o de nostalgie naar vroeger en thuiswonen!). Mijn vriend daarentegen houdt ook enorm van lezen; hij heeft vooral bewondering voor het feit dat ik zo snel en zo veel lees. Vriendinnen die van lezen houden vragen me vaak om tips en de anderen hebben er niet echt een mening over. Ze weten dat boeken gewoon bij mij horen. Wel is het zo dat mensen vaak een beetje schrikken van mijn enorme boekenverzameling als ze voor het eerst bij mij thuis komen ;)

Stiekem lees ik helemaal niet graag in bed..

#9. Wat is je favoriete leesplekje? Ik lees het liefst thuis op de bank of anders in de trein. Ik heb een hekel aan lezen in bed omdat ik dan nooit de juiste houding kan vinden. En als ik wil gaan slapen moet ik alsnog eerst opstaan om mijn lenzen uit te doen – want lezen zonder lenzen is voor mij helaas geen optie.

#10. Heb je huisdieren? Nee, helaas niet. Mijn vriend is allergisch voor de meeste dieren en bovendien is het ook niet handig in combinatie met mijn zeer uiteenlopende werkuren. Het arme diertje zou altijd maar alleen thuis zijn..

#11. Van welke boeken serie, zou je heel graag een vervolg willen, ook al is die officieel afgelopen? Ik zou willen zeggen Harry Potter, maar met die epiloog van 17 jaar later heeft J.K. Rowling het voor mij toch wel een beetje verpest. Alle personages nog samen met hun eerste vriendjes en vriendinnetjes en iedereen nog best friends forever. Nee, dat is mij te zoetsappig en te ongeloofwaardig! Ik heb onlangs wel gelezen dat er een vervolg komt op de Gone serie, een boek dat zich tien jaar na het eindigen van Light, afspeelt. Hier kijk ik enorm naar uit – en dit is een droom die uitkomt^^ Voor de rest heb ik bij de meeste series eigenlijk wel vrede met het einde. Bijvoorbeeld de Legend trilogie van Marie Lu vind ik enorm sterk geëindigd. Al zou nog een extra epiloog  hierbij – zoveel jaar later – misschien wel tof zijn!

Ontzettend bedankt voor de leuke vragen Danielle. Ik ga geen mensen taggen deze keer, maar hopelijk vonden jullie het leuk om mij een beetje beter te leren kennen :) En als er nog vragen zijn; stel ze gerust ^^

Advertenties

4 gedachtes over “Een Liebster Award met vertraging..

  1. zwartraafje zegt:

    Leuk om te lezen. Ik ben op F.A.C.T.S. een andere Snape tegengekomen én vond die echt super gelijkend. Jammer genoeg heb ik toen niet durven vragen of hij mee op de foto wilde. Eigenlijk wel tof om te lezen dat ik niet de enige ben die niet graag in bed ligt. Ik lijk daar nooit een comfortabele leeshouding te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s