Een kijkje in mijn boekenkast #2

In de maand november neem ik jullie iedere maandag mee op reis door mijn boekenkast. Deze keer is er aandacht voor mijn meest kleurrijke boekenplank, toon ik jullie mijn klassiekers en tot slot komt mijn James Dashner verzameling aan bod. Kijk je mee?

Vorige week liet ik jullie mijn hele boekenkast zien en kwamen de eerste twee planken aan bod. Ter informatie even een korte herhaling van het systeem in mijn boekenkast (dat eigenlijk totaal geen systeem maar het gebrek aan een systeem is): Ik sorteer mijn boekenkast vooral op gevoel. Ik plaats series bij elkaar en kies verder covers die bij elkaar passen of een enkele keer zet ik boeken met hetzelfde thema bij elkaar. Laten we na deze opheldering *ahum* maar gauw beginnen aan de planken van vandaag!

Deze wel heel kleurrijke plank begint links met The System, het derde deel in The Killables trilogie van Gemma Malley. Dit boek is helaas iets groter dan de andere delen – The Killables en The Disappearances – en past daarom niet op de stapel rechts.. Als boekenautist doet dit me stiekem wel een beetje pijn, maar tegelijkertijd vind ik dat ik niet mag klagen aangezien ik de complete serie voor €10,- kocht op awesomebooks.

Hiernaast staat Tempest van Julie Cross – ook een awesomebooks aanwinst – een boek over tijdreizen. Ik las dit boek in november 2013, maar kan me er helaas maar weinig van herinneren. Ik weet alleen niet zeker of dit aan het boek lag of aan het feit dat ik op dat moment mijn toenmalige relatie verbrak (daar moet ik altijd aan denken als ik dit boek zie..) Verder staan op deze plank nog The Predicteds van Christine Seifert en The Host van Stephenie Meyer. Die laatste kocht ik voor slechts twee euro bij de boekenverkoop van de Gentse bibliotheek!

De liggende stapel bevat – van onder naar boven – eerst vijf boeken van Gemma Malley. Allereerst zien we een trilogie bestaande uit The DeclarationThe Resistance en The Legacy, over een wereld waarin het verboden is om jong te zijn. Iedereen kan voor eeuwig leven, maar dan moet je wel een contract ondertekenen waarin je belooft nooit kinderen te zullen krijgen. Daarbovenop liggen de eerste twee delen van The Killables trilogie, The Killables en The Disappearances, over een samenleving waarin een computersysteem regeert en iedere inwoner een status toekent op basis van zijn/haar waarde voor de samenleving en de kans dat deze persoon beïnvloed wordt door het kwaad. Ik begrijp niet dat Gemma Malley niet wat bekender is in Nederland, want beide trilogieën zijn enorm de moeite waard. Malley weet als geen ander hoe ze een sterk en onvoorspelbaar plot in elkaar zet en weet met beide trilogieën een heel andere maar even beangstigende toekomstvisie te schetsen.

Vervolgens komen we bij een trilogie van Moira Young: Blood Red RoadRebel Heart en Raging Star. Deze serie staat al een behoorlijke tijd in mijn kast, maar is nog altijd ongelezen. Deze boeken maken dan ook deel uit van mijn persoonlijke ongelezen boeken challenge! Hierboven liggen Under the Never Sky en Through the Ever Night van Veronica Rossi, de eerste twee delen van een zeer toffe trilogie. Hierbovenop ligt Linked, geschreven door Imogen Howson. Dit boek over telepathie en ruimtereizen las ik zeer recent en wist me aangenaam te verassen. Wool van Hugh Howey moet ik nog lezen, maar heeft zeker een hoge plek op mijn TBR. Deze plank eindigt tot slot met All Our Yesterdays een enorm tof en origineel verhaal over tijdreizen.

De volgende plank begint met een rijtje klassiekers: The Illustrated Man, Metamorphosis and Other StoriesThe CastleThe Sirens of TitanAnimal FarmThe Road, Brave New World en Ender’s Game. Met uitzondering van de klikbare titels en Animal Farm zijn deze boeken nog ongelezen. *shame on me*

De liggende stapel begint met de Numbers trilogie van Rachel Ward: NumbersNumbers 2 en Numbers 3. Ik vond deze serie simpelweg briljant en met ieder boek werd het verhaal alleen maar beter! Daarbovenop ligt The Drowning van dezelfde auteur . Persoonlijk vond ik deze thriller echt behoorlijk eng en ik heb dan ook besloten dat ik het vervolg niet ga lezen. Iets met nachtmerries enzo..

Vervolgens komen de boeken van James Dashner. Allereerst The Maze Runner serie, bestaande uit: The Kill Order (mijn favoriete boek in de serie!), The Maze RunnerThe Scorch Trials en The Death Cure. Hierop volgen de eerste twee delen uit de Mortality Doctrine: The Eye of Minds en The Rule of Thoughts. Het idee achter deze boeken vind ik enorm tof, maar voor mij persoonlijk missen ze de kracht van The Maze Runner. Maar wie weet wat het derde en laatste boek in deze serie ons gaat brengen..

Dan volgen BZRK en BZRK Reloaded van Michael Grant, waarvan ik de eerste op moment van schrijven aan het lezen ben. Na het lezen van de Gone serie (zie mijn boekenplanken van vorige week) ben ik enorm benieuwd naar andere boeken van deze schrijver! Het begin van BZRK is alleszins enorm veelbelovend.

Tot slot liggen er drie boeken van Cat Patrick.The Originals gaat over drie gekloonde meisjes die gedrieën één gezamenlijk leven leiden. Revived heb ik nog niet gelezen, maar gaat over een meisje dat keer op keer dood gaat en opnieuw tot leven wordt gewekt. Forgotten is een fantastisch paranormaal verhaal over een meisje wiens geheugen iedere dag opnieuw gereset wordt en die geen enkele herinnering heeft aan het verleden, maar wel weet wat er in de toekomst staat te gebeuren.. Een aanrader!

Dat waren de planken van deze week. Als er boeken zijn waarvan je graag een recensie ziet verschijnen, Let me know!

Advertenties

7 gedachtes over “Een kijkje in mijn boekenkast #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s