The Coloured Book Tag

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een tag heb ingevuld, maar gelukkig was MYRTHE zo lief om mij te taggen voor The coloured book tag. Heel erg bedankt om mij te taggen! Het was een hoop werk, maar wel erg leuk om in te vullen.. 

De bedoeling van deze tag is dat je bij iedere kleur twee boeken kiest. Eentje die het beste bij de omschrijving past en eentje die daadwerkelijk die kleur als cover heeft. 

GEEL: Een boek waarbij je heel gelukkig werd

Een boek dat mij heel gelukkig – en vooral vrolijk – maakt is The Selection van Kiera Cass. Niet het meest diepgaande verhaal, maar wel een heerlijke schrijfstijl en een opbloeiende romance. Als je daar niet vrolijk van wordt?

Als geel boek heb ik gekozen voor The Girl with All the Gifts, een heel verrassend boek over een bijzondere post-apocalyptische wereld.

Roze: Een iets te zoetsappig boek

Stiekem vond ik Matched toch wel wat te zoetsappig.
Het idee dat de overheid bepaalt met wie je moet trouwen is heel interessant, maar de focus gaat mij iets te veel naar de romantiek. Ik houd nou eenmaal meer van boeken met actie..

Een fantastisch boek met een roze cover is Station Elf – over een post-apocalyptische wereld na de wereldwijde uitbraak van een  dodelijk virus. Een aanrader!

Rood: Een boek waar je ‘boos’ om werd dat je hem had gelezen

Boos is misschien een groot woord, maar persoonlijk vond ik de Inside duologie van Maria V. Snyder een enorme tegenvaller. Dit verhaal wist me echt totaal niet te raken.

Het rode boek op de foto is Extras van Scott Westerfeld. Dit is het vierde deel in de Uglies serie en het leuke aan dit boek is dat het over totaal andere personages gaat, maar zich afspeelt in dezelfde wereld als de eerdere boeken. Ik vond dat heel verfrissend en origineel.

Groen: Een boek dat je graag buiten leest / je een zomers gevoel geeft

Het ideale zomerboek is voor mij een romantisch boek, dus ik kan niet anders dan kiezen voor Delirium. Deze serie is goed geschreven, spannend en lekker romantisch tegelijkertijd. Perfect om te lezen in het zonnetje op het balkon met een lekkere ijsthee erbij :D

De mooiste groene cover in mijn kast is ongetwijfeld die van ResistResist is het tweede deel van de Breathe duologie van Sarah Crossan – een zeer origineel verhaal met een verscheidenheid aan personages.

Blauw: Een boek/personage waarbij je je het best kon inleven

Ik kan me ontzettend goed inleven in Cassie van The 5th Wave. Als is dat natuurlijk ook een beetje wishful thinking; ik mag hopen dat ik een crisissituatie net zo kalm weet te reageren als Cassie!

De cover van Earth Girl vind ik persoonlijk echt heel mooi. Ook dit verhaal – over een wereld waarin alleen de gehandicapten op aarde leven – heeft me positief weten te verrassen. Hoewel het hoofdpersonage net iets te perfect is, las ik dit boek met veel plezier.

Bruin: Je grootste miskoop

Icons beschouw ik als mijn grootste miskoop. Ondanks de toffe cover en de intrigerende achterkant, wist dit boek mij enkel te vervelen. Nee, dit is duidelijk geen boek voor mij..

Als bruin boek ga ik voor Uitbraak; het eerste recensie-exemplaar dat ik onlangs in ontvangst mocht nemen. Dit boek was veel spannender dan verwacht en ik moest het dan ook in één ruk uitlezen.

Wit: Een boek dat je moest hebben maar nog niet hebt gelezen

Toen ik The Darkest Minds op het boekenfestijn tussen de laatste stuks zag liggen, wist ik niet hoe snel ik dit boek in mijn mandje moest gooien. Ondertussen is dat alweer bijna een half jaar geleden en het boek staat nog altijd ongelezen in mijn kast..

Eigenlijk wilde ik voor de witte cover kiezen voor Red Queen, maar dit boek ligt nog in Nederland (mijn koffer was weer eens te vol..) Daarom koos ik The Program, een boek waarin zelfmoord uitgegroeid is tot een epidemie onder jongeren.

Oranje: Een typisch Nederlands boek.

Een typisch Nederlands boek wil ik Virus niet noemen, maar het is wel één van de weinige boeken van Nederlandse bodem in mijn science fiction collectie. Ik vond persoonlijk wel jammer dat dit boek zich in Spanje afspeelt in plaats van in ons eigen kikkerlandje..

Under the Never Sky is denk ik mijn enige boek met een oranje cover – en ook meteen de kleurrijkste cover in mijn boekenkast.

Paars: Een boek met veel fantasie

All Our Yesterdays is een enorm fantasierijk verhaal over tijdreizen. Dit boek heeft me echt weggeblazen met haar ijzersterke plot. Ik vind het onbegrijpelijk dat dit boek niet bekender is in Nederland.. Dus allemaal nu naar de winkel rennen en dit boek komen!

De paarse cover van Across the Universe vind ik echt super mooi. Ook dit verhaal, dat zich afspeelt op een ruimteschip, hoort tot mijn favoriete boeken.

Zwart: Een spannend boek dat je hebt gelezen

172 Hours on the Moon is ongetwijfeld één van de spannendste boeken die ik ooit las. Het begint heel onschuldig; drie tieners winnen een ruimtereis naar de maan. Maar wat zich daar afspeelt is behoorlijk onverwacht..

Ik heb heel veel boeken met een zwarte cover, maar ik koos voor Acid omdat ik deze cover echt wondermooi vind. Bovendien is dit boek ook zeker de moeite waard!

 

Zo, dat was een kleurrijk kijkje in mijn boekenkast. Ik tag Rowan en Annemieke om op zoek te gaan naar de gekleurde covers op hun planken. Veel succes dames!

Advertenties

6 gedachtes over “The Coloured Book Tag

  1. nerdygeekyfanboy zegt:

    Wat heb je de tag leuk ingevuld! 172 Hours on the moon vond ik ook niet normaal spannend, in één keer uitgelezen en aan het einde zei mijn moeder dat ik half zat te hyperventileren hahah :P

  2. signourney zegt:

    Bedankt voor de tag! Leuk dat je ook een boek met die kleur erbij hebt gedaan!
    En ik heb dat af en toe ook, dat ik een boek echt moet hebben, en die vervolgens een tijd ongelezen in de boekenkast staat, haha. Ach ja, zo weet je in ieder geval dat je hem hebt en altijd kan pakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s