Een kijkje in mijn boekenkast #3

Het is weer maandag en dat betekent dat het de hoogste tijd is om jullie weer twee planken uit mijn boekenkast te tonen. Vandaag komt er een hoop romantische dystopia voorbij, maar allereerst zien we een plank met letterlijk van alles en nog wat..

Dat mijn boekenkast veel weg heeft van een georganiseerde chaos, zullen jullie na de eerste twee afleveringen van deze serie misschien wel door hebben (deel één en deel twee van deze reeks lees je hier). Maar voor de nieuwe lezers onder jullie wil ik toch nog even zeggen dat mijn boekenkast voornamelijk ingericht is op gevoel en dat er weinig logica aan vast zit..

De eerste plank van vandaag begint met het boek The Program – het allereerste boek waarover ik een recensie plaatste op mijn blog. Ondanks een gebrek aan actie, vond ik dit boek enorm origineel en zeker de moeite waard. Hiernaast staat de omnibus van de Inside duologie van Maria V. Snyder. Persoonlijk vond ik deze serie heel erg tegenvallen, maar op internet lees ik vele lovende reviews, dus misschien is het enkel een kwestie van smaak.. Tot slot in het staande rijtje staan Slated en Fractured, de eerste twee boeken uit de Slated trilogie van Teri Terry. De wereld van deze trilogie is heel interessant en origineel: bij wijze van straf wordt het geheugen van jonge criminelen gewist. Ons hoofdpersonage Kyla heeft deze procedure ondergaan en heeft geen idee wie ze hiervoor was en welke criminele activiteiten ze op haar kerfstok heeft..

De liggende stapel begint met mijn box van Divergent, bestaande uit DivergentInsurgent en Allegiant. Ik had de boeken al uit de bibliotheek gelezen, maar toen ik de complete set voor €20,91 in de webshop van de FNAC tegenkwam, twijfelde ik geen moment.. Daarna is het de beurt aan Breathe en Resist van Sarah Crossan, een intrigerende duologie over het leven onder een koepel waar mensen moeten betalen voor zuurstof.

Hierop liggen Across the Universe en Shades of Earth, het eerste en het laatste deel uit de trilogie van Beth Revis. Beide kocht ik voor een prikje op Awesomebooks, maar het is me nog altijd niet gelukt het tweede deel goedkoop op de kop te tikken. Dan is het de beurt aan nog een boek dat zich afspeelt in de ruimte: 172 Hours on the Moon. Dit is een enorm spannende thriller, waarbij ik je van harte aanraadt om deze niet te lezen als je helemaal alleen thuis bent (been there, done that..).

Vervolgens zien we de opvallende cover van The Girl with all the Gifts, een onverwacht spannend post-apocalyptisch verhaal met een klein meisje in de hoofdrol. Hierop volgt het boek Earth Girl, een boek met niet alleen een prachtige cover maar ook een zeer tof verhaal. Hierop ligt Acid, een spannende standalone die me voor de volle 100% wist mee te slepen in haar verhaal. Tot slot komen we bij het enige ongelezen boek op deze plank: The 100 door Kass Morgan.

Plank nummer twee van vandaag begint met Starters van Lissa Price, een boek waarin oude mensen het lichaam van jongeren kunnen huren om zo te ervaren hoe het is om jong te zijn. ik vond deze duologie heel sterk en origineel. Hiernaast staan MatchedCrossed en Reached; een behoorlijk zoetsappige trilogie van de hand van Ally Condie. Voor mij is het alweer erg lang geleden dat ik deze boeken las en daarom kocht ik ze onlangs voor een mooi totaalbedrag van€11,25 bij Awesomebooks. Hoog tijd voor een reread!

De liggende stapel op deze plank begint met DeliriumPandemoniom en Delirium Stories. De eerste twee boeken kocht ik in 2013 van een boekenbon die ik voor mijn verjaardag kreeg. Ik had geen idee waar de boeken over gingen, maar de voorkant sprak me enorm aan. Het derde deel van deze trilogie, Requiem, ontbreekt nog altijd in mijn kast omdat ik in de winkels vaak een heel andere versie tegenkom.. En ik wil graag dat mijn covers matchen ;)

Vervolgens is het de beurt aan Red Queen, een boek dat ik onlangs met veel plezier las. Hierop ligt het eerste deel in de Hybrid Chronicles van Kat Zhang: What’s Left of Me. Ik vond dit boek, waarin twee zielen één lichaam delen enorm verrassend en onverwacht – een absolute aanrader voor liefhebbers van het paranormale genre!

Dan is het tijd voor mijn collectie van Scott Westerfeld: UgliesPrettiesSpecials en Extras. Hoewel ik het eerste boek erg tof vond, moet ik wel eerlijk zeggen dat de rest van de serie behoorlijk voorspelbaar was – en dat bepaalde verhaalonderdelen zich keer op keer herhaalden. Vervolgens is het de beurt aan The Selection en The Elite, twee heerlijk zoetsappige verhalen die jullie waarschijnlijk allemaal wel kennen. Deze plank eindigt met Eve en Once.

  

Dit waren de planken van deze week – met wonder boven wonder slechts één ongelezen boek ertussen! Laat je het weten als er boeken tussen staan waarvan je graag een recensie ziet verschijnen?

Advertenties

12 gedachtes over “Een kijkje in mijn boekenkast #3

  • Marcia zegt:

   Ik vond Across the Universe echt heel leuk! Het is een beetje zoetsappig, maar wel een tof en origineel verhaal. Slated miste mijns inziens een beetje actie, maar de vervolgdelen maken een hoop goed!

 1. RabbitBookz zegt:

  Ooeehh die uitgaves van de Divergent-serie vind ik echt heel erg gaaf! En Accros the Universe ligt nog ongelezen op m’n boekenplank, het lijkt me echt heel erg gaaf! Ook de Matched-trilogie wil ik graag nog lezen, en Red Queen, en de Slated Trilogie, en… Alles?
  Gave boeken! Ik word altijd helemaal vrolijk van zoveel boeken bij elkaar!

  • RabbitBookz zegt:

   Haha, ik ben echt dol op de boeken, maar ik heb ze alleen op mijn Ereader. De “bekende covers” vond ik niet bijzonder genoeg om dat extra geld aan uit te geven… Dus een weggeef-actie…. Klinkt leuk?

   PS wat erg dat ik Accros the Universe heb geschreven ipv Across… Ik kan er echt niet tegen om fouten te maken..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s