Boek: Isolation – Dan Wells (Partials Sequence #0.5)

Na het lezen van de Partials trilogie van Dan Wells, was ik heel benieuwd naar deze korte novella. Isolation wist mijn verwachtingen zeker te overtreffen! Het verhaal is origineel, spannend en geeft ons een kijkje in de geschiedenis van de wereld van Kira.

Titel: Isolation
Auteur: Dan Wells
Serie: Partials Sequence
Jaar van verschijnen: 2012

Beoordeling: ★★★★☆

Isolation is een kortverhaal in de Partials Sequence. Meer weten over deze serie? Lees ook de reviews van Partials, Fragments en Ruins.

“Two decades before the events of Partials, the world was locked in a different battle for survival: a global war for the last remaining oil reserves on the planet. It was for the Isolation War that the American government contracted the ParaGen Corporation to manufacture the Partials—our last hope in reclaiming energy independence from China. And it was on these fields of battle that the seeds of humanity’s eventual destruction were sown.
Isolation takes us back to the front lines of this war, a time when mankind’s ambition far outstripped its foresight. Heron, a newly trained Partial soldier who specializes in infiltration, is sent on a mission deep behind enemy lines. What she discovers there has far-reaching implications—not only for the Isolation War, but for Partials and humans alike long after this war is over.

Isolation speelt zich ver voor Partials – het eerste boek in de serie – af. We schrijven het jaar 2063; de wereld is verwikkeld in de Isolation War. Een term die we in de andere boeken in de serie al veel voorbij hebben zien komen, maar waar we nu eindelijk eens wat dieper op in gaan. En wel aan de hand van een heel tof personage: Heron!

  

Heron is een Partial, maar is als spion in het Chinese leger geïnfiltreerd. Hier krijgt ze te maken met een wel heel moeilijke opdracht en de vraag waar haar loyaliteit ligt. Bij haar opdrachtgever, bij de Chinezen, bij de andere Partials of bij haarzelf? Dit spannende verhaal wordt afgewisseld met flashbacks naar de ‘geboorte’ en de training van Heron. Zeker een aanrader voor alle fans van de trilogie van Dan Wells!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s