Fall Time, Cozy Time Tag

Ik zag deze tag voorbij komen op O My Book en The Book Diaries en vond hem wel toepasselijk met dit herfstachtige weer.Bij iedere vraag is het de bedoeling een boek te kiezen en te vertellen waarom je voor dit boek kiest.

Crunching Leaves: de wereld is vol kleuren, kies een boek met rood, oranje en/of geel op de cover.

Ik kies voor de kleurrijke cover van The Rule of Thoughts van James Dashner. Dit is het tweede deel van de Mortality Doctrine serie, een serie over de hacker Michael. Persoonlijk vond ik het tweede deel veel beter dan boek één – The Eye of Minds. Deze week verscheen het derde en laatste deel in deze serie. Ik ben benieuwd of de stijgende lijn wordt voortgezet in The Game of Lives.

Cozy Sweater:  het is eindelijk koud genoeg om warme truien en sjaals te dragen. Van welk boek krijg jij het warm van binnen?

Een boek waarvan ik het enorm warm krijg – omdat het zo spannend is – is The Forest of Hands and TeethDeze zombietrilogie van Carrie Ryan liet me gedurende alledrie de boeken op het puntje van mijn stoel zitten. Het verhaal is onverwacht, spannend en af en toe romantisch. Je hebt simpelweg geen tijd om het koud te hebben als je zulke spannende boeken leest ;)

Fall Storm: de wind giert door de bomen en de regen stort naar beneden: kies een boek wat je graag leest op een stormachtige dag.

Als de regen op de ruiten tikt lees ik graag een romantisch boek – op de bank, onder een dekentje. Momenteel staat de Matched serie hoog op mijn lijstje om te herlezen. Ik kan me echt veel te weinig herinneren van deze boeken.. Een niet al te moeilijk verhaal vol romantiek is precies wat ik nodig heb, zeker om mijn verdachten te verzetten tijdens een onweersbui!

Cool Crisp Air: wat is het kilste karakter met wie je van plaats wil ruilen?

Ik ben benieuwd naar de innerlijke emoties en
drijfveren van de ultieme bitch uit Red Queen: Queen Elara of House Merandus. Van plaats ruilen gaat misschien een beetje ver, maar ik zou graag haar gedachtes lezen..
Voor de mensen die dit boek nog niet gelezen wil ik niet teveel verraden, maar ik wil wel even zeggen dat Red Queen een absolute aanrader is. Mijn review zal zeer binnenkort online verschijnen!

Hot Apple Cider: welk boek zie jij graag een trend worden?

Ik heb onlangs een hoop boeken met potentie gelezen, waaronder Linked, Slated en Fractured . Maar als ik echt één boek moet kiezen dan ga ik voor Pure. Deze trilogie van Julianna Baggott is enorm origineel – zelfs binnen het dystopische genre – en heel erg spannend. De personages alsook de world building voelen rauw en authentiek. Bovendien is de schrijfstijl zeer verslavend!

Coat, Scarves, and Mittens: de temperatuur is gedaald, tijd om je warm te kleden. Wat is het meest gênante boek wat je bezit en wat je graag wil verstoppen voor bezoek?

Ik denk eigenlijk dat ik geen boeken heb die ik wil verstoppen, ik vind het juist heerlijk om te showen met mijn boekenverzameling ;) Als mensen voor het eerst bij mij op bezoek komen gaat ook altijd het eerste gesprek over mijn boekenkast. “Wow wat heb jij veel boeken!” hoor ik vaak. Misschien dat er mensen zijn die denken dat het kinderachtige boeken zijn, maar van mij mogen ze dat denken. Het zijn boeken die ik graag lees en ik zie geen enkele reden om me daarvoor te schamen.

Pumpkin Spice: wat is je favoriete eten in de herfst?

Niet herfstgerelateerd, maar mijn favoriete eten is sowieso Mexicaans! Ik denk dat ik in de herfst weinig andere dingen eet dan normaal, maar ik drink wel enorm graag warme chocolademelk met slagroom. Telt dat ook?

Tot zover de Fall Time, Cozy Time Tag – laat je het weten als je hem ook invult?

Advertenties

8 gedachtes over “Fall Time, Cozy Time Tag

  1. zwartraafje zegt:

    Zo’n ‘Kies een boek dat je graag lees op een stormachtige dag’ of ‘Van welk boek krijg je het lekker warm’ vind ik moeilijke vragen. Vermits ik eigenlijk steeds op het moment zelf beslis in welk boek ik op dat ogenblik zin heb. Vaak heb ik geen flauw idee waarom ik nu net naar dat ene specifieke boek grijp én bij mijn weten heeft het weer geen invloed op mijn keuze.

    • Marcia zegt:

      Ik vond de vragen inderdaad best moeilijk, zeker omdat je ze op zoveel manieren kunt interpreteren. Ik denk ook dat het zo’n tag is die je keer op keer kan invullen met altijd een ander antwoord ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s