Mijn favoriete vrouwelijke schrijfsters

Twee weken geleden deelde ik met jullie een lijstje van MIJN FAVORIETE MANNELIJKE AUTEURS. Meteen kwam de vraag of ik ook mijn favoriete schrijfsters aan bod zou laten komen en natuurlijk was ik dat van plan! Vandaag dan ook aandacht voor deze topvrouwen.

GEMMA MALLEY

Ik ben groot fan van de boeken van Gemma Malley. De eerste serie die ik van haar las – The Declaration – was meteen raak. Ik las alledrie de delen met ontzettend veel plezier en was onder de indruk van de kwaliteit van de world building, de uitwerking van de personages en het verrassende plot. Daarom besloot ik ook de complete The Killables trilogie aan te schaffen, bestaande uit The KillablesThe Disapperances en The System. Ook deze serie zat boordevol plottwists en interessante personages – om maar te zwijgen over de originele wereld. Ik begrijp echt niet dat deze schrijfster niet wat bekender is in Nederland, want haar boeken zijn fantastisch!

LAUREN OLIVER

Van Lauren Oliver las ik met veel plezier de Delirium trilogie. Deze spannende boeken met een vleugje romantiek wisten mij enorm te raken. Oliver komt met een origineel verhaal op de proppen en weet haar personages zeer sterk in de verf te scheppen. De bijbehorende novellas – gebundeld onder de titel Delirium Stories – geven je bovendien de kans om ook bijpersonages beter te leren kennen!
Ook las ik van deze auteur Before I Fall. Hoewel ik het verhaal persoonlijk wat vond tegenvallen, was het idee erachter wel erg origineel en werd ik meegesleept in de aanstekelijke schrijfstijl van Lauren Olvier.

Veronica roth

Eigenlijk heb ik van Veronica Roth enkel de Divergent trilogie gelezen, maar dat was genoeg om mij te overtuigen van haar kunnen. Ik vind de wereld gecreëerd in deze boekenreeks erg sterk en ik vind het zeer lovenswaardig dat Veronica durft te kiezen voor controversiële plottwists. Bovendien heeft ze een heerlijke schrijfstijl, waardoor je haar boeken in één ruk uit wilt lezen!

Bij het maken van deze top drie kwam ik tot de ontdekking dat ik van de meeste schrijfsters slechts één serie gelezen heb, waardoor het moeilijk is iemand tot favoriet te bestempelen. Toch vind ik bijvoorbeeld de Shatter Me reeks van Tahereh Mafi enorm goed, alsook de Legend trilogie van Marie Lu. Tot slot wil ik graag een eervolle vermelding geven aan L.J. Smith – de schrijfster van wie ik de meeste boeken in mijn kast heb staan. Toen ik in mijn vampierfase zat, heb ik letterlijk al haar boeken gelezen van The Vampiare Diaries tot The Secret Circle, Night World, The Forbidden Game en Dark Visions. En laten we ook zeker J,K. Rowling niet vergeten, die zo vriendelijk was om de Harry Potter wereld voor ons te creëren :D

Wie is jouw favoriete schrijfster?

Advertenties

12 gedachtes over “Mijn favoriete vrouwelijke schrijfsters

 1. daenelia zegt:

  Ik vond Veronica Roth dus helemaal niets. :) lol Maar waarschijnlijk is dat net zoiets als onze 5th wave-verschil. Echt, Veronica Roth vind ik eigenlijk nog verschrikkelijker.
  Margaret Atwood, die schrijft echt goed. Mary Gentle ook een fantastische schrijfster. Ursula Le Guin, fantastisch. Toni Morrison. Je ziet, ik leg de lat ook wel erg hoog…
  Marion Zimmer Bradley staat ook wel hoog op mijn lijstje :)

 2. jacolinemaes zegt:

  Ik ben van de schrijfsters in jouw lijstje niet zo’n fan (behalve Gemma Malley, want daar heb ik nog niets van gelezen). Mijn favoriete schrijfsters zijn Maggie Stiefvater, Tahereh Mafi, Marie Lu en van Nederlandse bodem Floortje Zwigtman.

   • jacolinemaes zegt:

    Ik vond Ballad ook niet geweldig, (ook het eerste boek dat ik van haar las), maar haar andere boeken en dan met name de Raven Cycle wisten me helemaal te overtuigen.

 3. セレネ zegt:

  Ik kan ook niet echt kiezen hoor :) Mijn favoriete schrijfsters zijn K. A. Applegate, Thea Beckman, Diane Duane, Narumi Kakinouchi, Rumiko Takahashi en Barbara Wood. Van allemaal heb ik best wel veel boeken gelezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s