Een kijkje in mijn boekenkast #4

Ook deze maandag laat ik jullie weer twee van mijn boekenplanken zien. Deze keer zijn we aangekomen bij mijn laatste science fiction / dystopia plank. De andere plank is een rommeltje met vanalles en nog wat, maar vooral een heleboel vampierboeken..

Dat mijn boekenkast veel weg heeft van een georganiseerde chaos, zullen jullie na drie afleveringen van deze reeks waarschijnlijk wel door hebben (deel ééndeel twee en deel drie van deze serie blogposts lees je hier).Voor eventuele nieuwe lezers onder jullie wil ik toch nog even meldendat mijn boekenkast voornamelijk ingericht is op gevoel en dat er weinig logica aan vast zit..

Het rijtje van vijf boeken dat we als eerste zien hebben één ding gemeen: alle boeken zijn afkomstig van het boekenfestijn (dit is puur toeval hoor^^). The Alchemy of Forever is een heel tof paranormaal over Seraphina en Cyrus die onsterfelijk zijn door iedere keer van lichaam te wisselen. Zelf vind ik dit boek ook best een beetje science fiction-achtig, maar Goodreads is het niet met me eens.. Frozen en Shattered zijn de eerste twee boeken uit de Cold Awakening trilogie van Rabin Wasserman – een interessante serie waarin de grens tussen mens en robot wordt verkent. Dan volgt Possession van Elana Johnson, een boek vergelijkbaar met Matched. Het eerste deel vond ik niet heel bijzonder, maar Surrender – het vervolg op Possession – vond ik echt heel tof! Tot slot staat hier het boek Gamerunner, maar deze heb ik nog altijd niet gelezen..

De liggende stapel begint met The PledgeThe Essence en The Offering. Vooral het eerste deel in deze dystopische trilogie van Kimberly Derting vond ik heel tof en origineel – de verschillende lagen van de bevolking onderscheiden zich door middel van de taal die ze spreken. Helaas vond ik de rest van de serie wel wat tegenvallen.. Hier bovenop ligt Icons van Margaret Stohl, een boek wat ik persoonlijk helemaal niks vond! Dan volgen Birthmarked en Prized – de eerste twee delen in de Birthmarked trilogie van Caragh O’Brien. Deze serie is enorm avontuurlijk en spannend, zeker een aanrader dus!

De rest van de boeken op deze stapel zijn allemaal nog ongelezen (oeps..). 0.4 van Mike Lancaster kocht ik bij Awesomebooks en dit is zelfs een gesigneerd exemplaar. Ik heb stiekem geen idee waar dit boek over gaat, dus misschien moet ik me daar eens in verdiepen.. Noughts & Crosses kocht ik bij de uitverkoop van de Gentse bibliotheek en wil ik heel graag lezen! In het zombieboek Stung ben ik een tijdje geleden begonnen, maar ik kwam echt niet in het verhaal dus ik besloot om eerst een ander boek te lezen. Over All These Things I’ve Done en Warm Bodies heb ik enorm veel goeds gehoord, dus deze boeken moeten ook hoog op mijn TBR worden geplaatst. Voor Life As We Know It geldt hetzelfde als Stung; na een paar pagina’s heb ik ook dit boek aan de kant gelegd. Tot slot liggen op deze plank nog twee boekenfestijn aanwinsten: Tommy Storm (een kinder science fiction boek) en The Body (een volwassen science fiction verhaal dat me sterk doet denken aan de film Self/Less).

Ook deze plank begint met een boek dat ik kocht op het boekenfestijn The Catastrophic History of You and Me. Persoonlijk vond ik dit boek erg tegenvallen; het was duidelijk niets voor mij. Daarnaast staat het controversiële boek Forbiddevan Tabitha Suzuma, dat door het thema van incest enorm uiteenlopende reacties weet op te roepen. Hiernaast staan Me and Earl and the Dying Girl en The Sky is Everywhere, twee contemporary YA boeken die volgens mij wel behoorlijk bekend zijn. Hiernaast staat het wondermooie Crash Into Me over vier jongeren die elkaar op internet ontmoeten en besluiten om samen een roadtrip te maken met als einddoel een collectieve zelfmoord. Het laatste boek in deze rij is Dash & Lily’s Book of Dares – misschien wel het ultieme young adult kerstverhaal ^^

De liggende stapel is een groot deel van mijn L.J. Smith collectie – de andere boeken die ik van haar heb staan ergens achter andere rijen boeken verstopt :p Maar deze vind ik allemaal nog wel oké, dus die staan in het zicht. Van boven naar onder: Night World 1, 2, 3 (zal het allerlaatste boek in deze serie – Strange Fate – ooit nog verschijnen?!), The Forbidden GameThe Secret Circle en Dark Visions. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik van The Secret Circle ook de vervolgverhalen geschreven door een ghost writer heb gelezen, maar deze vond ik toch een stuk minder! Hetzelfde geldt eigenlijk voor de Vampire Diaries serie – die ergens verstopt staat – eigenlijk moet je stoppen wanneer de ghost writer het overneemt. Ik denk niet dat ik deze boeken van L.J. Smith ooit nog zal herlezen – ik ben niet meer zo van het paranormale genre -, maar wegdoen gaat me uit nostalgische waarde toch een beetje te ver..

Tot slot heeft deze plank nog een boekenfestijn koopje: Unearthly. Dit boek heb ik nog niet gelezen. Insatiable van Meg Cabot heb ik wel met veel plezier gelezen – dit is een zeer origineel vampierverhaal. Deze plank eindigt met Night World. The Ultimate Fan Guide. *Geen commentaar*

Tot zover mijn L.J. Smith verslaving ^^ Volgende week is het alweer tijd voor de laatste aflevering in deze reeks. Ook dan komen er weer veel paranormale verhalen voorbij! En zoals altijd geldt: zie je een leuk boek voorbijkomen waar je graag een recensie over leest? Laat het me weten!

Advertenties

6 gedachtes over “Een kijkje in mijn boekenkast #4

  1. Daenelia zegt:

    Heel graag Warm Bodies, omdat ik de film zo vond tegenvallen. Graag om te kijken of de toon in het boek lekker luchtig en grappig is, of het zichzelf niet al te serieus neemt. De film was namelijk wel komisch (bedoelt) maar het lukte toch net niet, dacht ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s