De dag dat ik enkel witte boeken kocht

Ik had me enorm verheugd op de Antwerpse boekenbeurs, maar wegens een zware griep moest ik helaas thuisblijven. Om mezelf te troosten besloot ik een flinke bestelling te plaatsen bij awesomebooks – ik had geld over omdat ik nu geen treinkaartje of toegangsticket voor de beurs hoefde kopen^^

Voor slechts €22,28 wist ik zeven tweedehands exemplaren op de kop te tikken. Toen de pakketjes eindelijk arriveerden – deze keer duurde het behoorlijk lang – moest ik wel een beetje lachen om mijn stapel boeken; allemaal witte covers! Dat was me tijdens het bestellen niet zo opgevallen..

  

Het is misschien geen kleurrijke stapel, maar de inhoud van de verschillende boeken is toch heel uiteenlopend. En als er ooit weer een Top Ten on Thursday in het teken staat van witte boeken heb ik opeens toch een heleboel meer keus ;)

The Other Life – Suzanne Winnacker

Dit dystopische boek over het leven in een ondergrondse bunker staat al erg lang op mijn To Be Read lijstje. In de synopsis lees ik dat het na drie jaar tijd is voor de bewoners om hun veilige haven te verlaten – er is niet langer voldoende voedsel.. Ik ben ontzettend benieuwd naar dit spannende verhaal, dat het eerste deel vormt van een duologie.

The Glimpse Duology – Claire Merle

Dat ik fan ben van duologieën heb je laatst al op deze blog kunnen lezen. Dus toen ik er eentje compleet op Awesomebooks zag staan, was ik verkocht! In de wereld van The Glimpse is de maatschappij verdeeld in gezonde mensen en mensen met een genetische aanleg voor psychische ziektes. Dit doet me een klein beetje denken aan The Program, maar ik hoop dat deze duologie veel meer actie gaat bevatten. Ik heb ook het idee dat deze boeken behoorlijk romantisch zullen zijn, dus dat lijkt me heerlijk om te lezen in de winter – onder een dekentje op de bank, kopje thee erbij en lezen maar!

The Chaos Walking Trilogy – Patrick Ness

Al eerder las ik de complete Chaos Walking trilogie van Patrick Ness en ik vond deze boeken enorm spannend en origineel. Graag wil ik deze serie nog eens herlezen en dan is het wel zo fijn om de boeken in je kast te hebben staan! Voor slechts €9,48 heb ik nu de complete serie in mijn bezit, bestaande uit: The Knife of Never Letting GoThe Ask and the Answer en Monsters of Men. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me nog weinig details herinner, maar dat maakt het herlezen natuurlijk wel extra leuk.

Origin – Jessica Khoury

Origin-1

Tot slot kocht ik Origin van Jessica Khoury. Dit boek speelt zich af in de jungle van de Amazone en het hoofdpersonage komt voort uit een experiment. Ik twijfelde eerlijk gezegd wel een beetje over deze titel, maar voor slechts €3,20 vond ik het toch een kansje waard. Ik hoop dat dit verhaal me aangenaam weet te verrassen.

Tot zover mijn kleurloze boekenbuit – ik kocht deze boeken in dezelfde week dat ik ging shoppen in Antwerpen en ik enkel met boeken thuis kwam. Je zult dus wel begrijpen dat ik bij deze mijn book buying ban maar opgeheven heb ^^ Marcia en geen boeken kopen gaan gewoon niet samen.

Welk boek van deze stapel zal ik als eerste gaan lezen?

Advertenties

11 gedachtes over “De dag dat ik enkel witte boeken kocht

  1. RabbitBookz zegt:

    De Chaos Trilogie is fantastisch. Ik heb ze laatst herlezen, omdat ook ik me weinig details kon herinneren. Nog net zo spannend! Ik las vandaag dat er nog drie prequels/sequels zijn! Wut?! Die moet ik lezen!

  2. zwartraafje zegt:

    Dit is echt de perfecte manier om een tegenvaller om te toveren tot een meevaller. Ik denk echter dat het maar goed is dat ik Awesome Books nog steeds niet bezocht heb. Dat zou echt rampzalige gevolgen kunnen hebben en ik durf mijn aanwinsten-post van deze maand nu al maar met moeite op de planning te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s