Wrap Up: Gezien in november

deze maand zag ik vooral science fiction films – THE MARTIAN, GRAVITY, BATTLE ROYALE en THE LOBSTER – waarvan jullie de reviews al hebben kunnen lezen. Vandaag bespreek ik kort de andere films die ik deze maand zag. Het zijn drie romantische komedies en een toffe film van de hand van alex van warmerdam.

L!fe Happens (2011)

Kim en Deena zijn al jaren beste vriendinnen, maar wanneer Kim een baby krijgt verandert hun vriendschap enorm. Kim is niet langer in staat om iedere avond op stap te gaan en Deena heeft niet altijd zin in de verhalen over luiers en borstmelk. Kan deze vriendschap stand houden?

In de eerste dagen van november werd ik helaas door de griep geveld. Dus besloot ik een romantische komedie te kijken terwijl ik op de bank lag. Ik koos voor L!fe Happens, omdat ik deze onlangs had opgenomen. Eerlijk gezegd vond ik het niet zo’n fantastische film.. Het verhaal was enorm voorspelbaar en kwam maar traag op gang. Wel vond ik het leuk dat de vriendschap van de meiden centraal stond in plaats van een romantische relatie.

The Five-Year Engagement (2012)

Na een relatie van een jaar vraagt Tom zijn vriendin Violet ten huwelijk. Er komen echter steeds nieuwe obstakels op hun pad, waardoor het huwelijk steeds verder uitgesteld wordt..

Na een lange werkdag plofte ik op de bank en zette de tv aan. The Five-Year Engagement was net begonnen en , ondanks het feit dat het me niet heel erg leuk leek, besloot ik om deze film te kijken. Eigenlijk vond ik het vanaf begin af aan een verschrikkelijke film, maar toch kon ik niet stoppen met kijken omdat ik het einde wilde weten. Ik vind het persoonlijk erg storend dat Hollywood films een problematische relatie als deze promoten. Ik zat de hele film te wachten op een break-up. Soms werkt een relatie niet en daar moet je realistisch in zijn – niet iedere relatie krijgt een sprookjeseinde – maar daar leer je juist het meeste van. Nee, voor mij was deze film het duidelijk niet.. Nu ik achteraf de trailer kijk moet ik wel zeggen dat trailer me veel meer aanspreekt dan de film zelf :P

Borgman (2013)

Wanneer er een zwerver op de stoep staat bij een afgelegen villa besluit de vrouw des huizes hem tegen de wil van haar man in onderdak te geven. Wat volgt is een opeenstapeling van raadselachtige gebeurtenissen.

Gelukkig zag ik deze maand niet enkel romantische komedies. Samen met mijn vriend keek ik de Nederlandse inzending voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film van 2013: Borgman. Deze film vertelt een bizar en grappig verhaal, waar je eigenlijk geen touw aan vast kunt knopen. De aaneenschakeling van rare gebeurtenissen maakt deze film een heel bijzondere beleving. Je moet geen standaardverhaal met een duidelijk begin, midden en eind verwachten – maar als je zin hebt om je te laten verrassen is Borgman een film voor jou!

MadE of Honor (2008)

Wanneer Tom eindelijk wil toegeven aan de gevoelens voor zijn beste vriendin Hannah, komt zij met groot nieuws: ze gaat trouwen. Hannah vraagt Tom als made of honor en dit is zijn laatste kans om haar hart te stelen.

Helemaal verkleumd kwam ik thuis van een lange en regenachtige dag op de set. Toen ik de televisie aandeed zag ik dat Made of Honor net begonnen was en ik nestelde me lekker onder een dekentje op de bank. Ondanks dat ik deze film al eerder zag, heb ik echt genoten van deze romantische komedie. Zelfs mijn vriend vond het stiekem best een leuke film ;)

Welke films zag jij in november?

Advertenties

4 gedachtes over “Wrap Up: Gezien in november

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s