Een kijkje in mijn boekenkast #5

Op deze laatste maandag in november toon ik jullie de laatste twee planken van mijn boekenkast. deze planken bevatten voornamelijk paranormale YA – een genre dat ik tegenwoordig nog maar weinig lees. het is dan ook geen toeval dat dit de onderste planken van mijn boekenkast vormen.

De eerste plank van vandaag begint met de Halo trilogie van Alexandra Adornetto, bestaande uit HaloHades en Heaven. Stiekem vond ik alleen het eerste boek van deze serie echt leuk. Hiernaast staat Nick and Norah’s Infinite Playlist – puur omdat er nog ruimte was voor een dun boek. Dit boek heb ik met veel plezier gelezen.

De liggende stapel begint van onder naar boven met de Fallen serie: Fallen, Torment, Passion, Rapture en Fallen in Love. Zoals je ziet heeft elk boek een ander formaat, wat mij persoonlijk enorm frustreert. Hoewel ik deze boeken vroeger erg tof vond denk ik niet dat ik de nieuwste aanwinst van deze serie – Unforgiven – nog ga lezen. Ik heb het een beetje gehad met gevallen engelen..

Vervolgens zien we Evercrossed en Everlasting; de vervolgdelen op Kissed by Angel (het boek dat helemaal bovenop deze stapel ligt). Deze serie van Elizabeth Chandler leest zeer makkelijk weg en is een aanrader als je van paranormale maar vooral ook van romantische verhalen houdt. Ik mis alleen nog Everafter, het allerlaatste deel in deze reeks.

Hierna zien we de trilogie Dreaming AnastasiaHaunted en Anastasia Forever, die ik compleet op het boekenfestijn kocht. Vooral het eerste deel in deze serie sprak mij aan; ik denk zelfs dat ik dit boek liever als standalone zou lezen. Tot slot zien we Ella Enchanted – het boek waarop één van mijn favoriete guilty pleasure films gebaseerd is.

Deze plank begint links met de boeken The HollowThe Haunted en The Hidden door Jessica Verday. De covers zijn ontzettend mooi, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik me nog maar weinig herinner van het verhaal.. Hiernaast staat Finale, het laatste deel in de Hush, Hush trilogie van Becca Fitzpatrick.

De liggende stapel begint met ForsakenForbiddenForgiven en Foretold, Deze vier boeken vormen gezamenlijk The Demon Trappers serie; een enorm origineel en tof verhaal over het jagen op demonen. Hierop volgen Hush, HushCrescendo en Silence. Vroeger was ik groot fan van deze serie, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik deze boeken behoorlijk vond tegenvallen toen ik ze dit jaar herlas. Maar misschien is mijn smaak gewoon verandert ;)

Vervolgens liggen er twee Contemporary YA boeken op deze stapel, namelijk Thirteen Reasons Why en Stolen. Van de eerstgenoemde heb ik de hype nooit helemaal begrepen, maar Stolen daarentegen vond ik zeer de moeite waard. Dit boek gaat over een meisje die gekidnapt wordt en een brief schrijft naar haar kidnapper. Kippenvel!

Dan komt The Vampire Stalker – één van mijn favoriete vampierboeken ooit. In dit geniale boek is het hoofdpersonage verliefd op een fictief personage uit haar favoriete boek. Wanneer dit personage opeens tot leven komt, keert dit haar hele leven op zijn kop. Tot slot op deze plank zien we de Darkest Powers trilogie van Kelley Armstrong. Als we het dan toch over favorieten hebben: binnen het paranormale genre staan deze boeken – The SummoningThe Awakening en The Reckoning – met stip op nummer één!

Dit was voorlopg de laatste aflevering van Een Kijkje in mijn Boekenkast – waarin ik jullie meenam in mijn boekenkast met Engelstalige boeken. Alle afleveringen van deze reeks teruglezen? Vanaf nu kan je via deze pagina op ieder gewenst moment door mijn boekenplanken struinen!

Advertenties

4 gedachtes over “Een kijkje in mijn boekenkast #5

  1. zwartraafje zegt:

    Iedere keer dat ik jouw boekenplanken aan het bewonderen ben denk ik dat ik nieuwe foto’s van de mijne moet maken. Die zien er ondertussen immers weer wat anders uit dan de laatste keer dat ik ze toonde. DIt keer herkende ik er enkele die ik zelf ook heb, maar ook een heel deel boeken die ik nog niet ken/heb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s