5 Minutes: Jij bepaalt hoe deze interactieve zombiefilm afloopt

Five Minutes is een interactieve kortfilm; meer bepaald een kruising tussen film en game. Met popcorn op de bank zitten is er niet bij.. Jij als toeschouwer bepaalt namelijk hoe het verhaal afloopt! En dat kun je doen op drie verschillende niveaus.

Titel: Five Minutes
Regisseur:
Maximilian Niemann
Acteurs: Kieran Bew, Hannah Chinn, Elena Trust.
Jaar van verschijnen: 2014
Beoordeling★★★★★  

In de fictieve wereld van Five Minutes is de zombie-apocalypse uitgebroken. Wanneer je gebeten wordt heb je vijf minuten om de transformatie tot zombie tegen te houden. Het eerste teken dat je de pineut bent is geheugenverlies. Kan jij ons hoofdpersonage John helpen herinneren en ervoor zorgen dat hij niet in een zombie verandert? Probeer het hier!

Five Minutes is een kortfilm die gekenmerkt wordt door een zeer mooie cameravoering. De shots zijn echt briljant, zeker in combinatie met de bijzondere locaties en de goed geschminkte zombies. En dan die muziek! De muziek maakt het verhaal zo spannend; ik zat van begin tot eind op het puntje van mijn stoel.

Je moet niet verwachten dat Five Minutes een enorm moeilijke game is. Het spelmechanisme is simpel – al maakt de muziek het behoorlijk zenuwslopend. Stiekem vond ik het op het gemakkelijkste niveau al behoorlijk stressvol.

Wat mij vooral aanspreekt is de combinatie van film en game. En daarnaast ben ik natuurlijk gek op zombies! Ik denk persoonlijk dat interactieve videos echt de toekomst zijn – zeker als het gaat om web content (in de bioscoop zie ik het nog niet zo snel gebeuren).

Zelf ben ik in ieder geval verslaafd! Ik heb Five Minutes al twee keer uitgespeeld op het laagste niveau, maar misschien moet ik toch eens een stapje hoger gaan..

Lukt het jou om John in leven te houden?

Met dank aan Domien Huyghe (Earlybird Films) om deze interactieve kortfilm aan te dragen als voorbeeld in zijn masterclass rond Digital Storytelling.

Advertenties

6 gedachtes over “5 Minutes: Jij bepaalt hoe deze interactieve zombiefilm afloopt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s