The Starlight Blogger Award

Jozef Joost en maria (sorry ik was even in de kerststemming^^) hebben mij genomineerd voor de Starlight Blogger Award. Ik vind het altijd erg leuk om mee te doen aan dergelijke tags, dus heel erg bedankt dame en heer! Ik ga mijn best doen om jullie moeilijke vragen van antwoorden te voorzien.

De regels
  • Bedank degene die jou genomineerd heeft en link naar zijn/haar blog
  • Beantwoord de vaste vragen van de award
  • Beantwoord de vragen van de blogger die jou nomineerde
  • Nomineer 6 andere starlight bloggers en bedenk 3 vragen voor hen
De vaste vragen

Als je iemand uit de geschiedenis mocht ontmoeten, wie zou dat dan zijn?
Om een beetje in de boekensfeer te blijven kies ik voor Harry Mulisch. Ik ben groot fan van zijn boeken – De Ontdekking van de Hemel is overigens echt een aanrader – en ik vind het erg jammer dat ik hem nooit heb kunnen ontmoeten. 

Wat is jouw favoriete boek en waarom?
Mijn favoriete boek is Veronika besluit te sterven door Paulo Coelho. Dit boek weet me keer op keer te raken en tot nieuwe inzichten te brengen. 

Wie is jouw favoriete fictionele karakter en waarom?
Sneep! Ik ben opgegroeid met de Harry Potter boeken en heb van begin af aan een zwak gehad voor deze toverdrankmeester. Ook Draco vind ik erg tof, maar sinds ik zelf wat ouder ben geworden is mijn voorkeur verschoven richting Severus ;)

De vragen van Joost

Als jij je moest wapenen tegen een enorme oorlog vol met fandoms erin, wat voor wapenuitrusting zou jij dan gebruiken? 
Ik kies voor een onzichtbaarheidsmantel, zodat ik me zo min mogelijk in het gevecht hoef te mengen :p Hoewel ik graag actieboeken lees heb ik niet zo’n zin om in een oorlog verzeild te raken. Mocht het toch op een handgemeen uitdraaien, dan heb ik altijd nog mijn acht jaar lange ervaring met karate. Ik red me wel! (hoop ik..)

Hoe ziet jouw ideale fictieve wereld eruit?
Ik lees het allerliefste over dystopische werelden, maar of dat nou zo ideaal is?^^ Ik vind het gewoon erg interessant omdat deze verhalen altijd een boodschap over de huidige maatschappij bevatten. Ze tonen ons hoe het helemaal mis kan gaan met onze wereld en vormen eigenlijk een waarschuwing naar de mens van nu. Al is het voor mij meestal gewoon vermaak ;)

Welke series zou jij iedereen aanraden?
De Vlaamse serie Cordon is echt een aanrader – heel onbekend in Nederland maar super spannend! Ook vind ik de Netflix-orginal Between erg tof. Daarnaast kijk ik graag naar Under the DomeRevolution en The 100.

De vragen van Maria

Welk boek moet iedereen ABSOLUUT gelezen hebben?
Wat een moeilijke vraag! Het eerste boek dat in mijn gedachten opkomt is  Animal Farm. Ik herlas deze klassieker onlangs en ik denk dat dit boek nog altijd relevant is. Dit indrukwekkende verhaal toont aan hoe gemakkelijk het kan zijn om grote groepen te manipuleren en aan de macht te komen.

Wat is jouw Favoriete trilogie en waarom?
Ik ben echt niet goed in het kiezen van favorieten; ik vind zoveel boeken leuk. Vandaag ga ik voor Across the Universe van Beth Revis, maar morgen zou ik zomaar met een heel ander antwoord kunnen komen ;) Ik heb deze trilogie gekozen omdat (1) ik het een origineel verhaal vind, (2) ik houd van boeken die zich afspelen in de ruimte en (3) de drie boeken allemaal van hoogwaardige kwaliteit zijn (er is geen sprake van een ‘tussenboek’  of een ‘zwak einde’).

Met welk fictionele karakter zou je wel een dagje willen ruilen?
Als het slechts een dagje is wil ik graag ruilen met Mark Watney uit The Martian. Het lijkt me fantastisch om een dag om Mars rond te hangen – ik heb van kinds af aan al een obsessie met de ruimte. Ik geef mijn broer de schuld omdat we altijd samen Star Wars keken :p
Maar, ik zou niet écht in de schoenen van Mark Watney willen staan, want ik denk niet dat ik de eenzaamheid en de stress om te overleven zou kunnen volhouden.. 

Nominaties

Stiekem ben ik een te lui om zelf vragen te bedenken en mensen te nomineren. Mijn excuses voor eventuele lezers die op een nominatie hoopten, maar ik heb even geen inspiratie ^^ Maarre: jullie zijn allemaal Starlight bloggers voor mij <3 hihi

Advertenties

8 gedachtes over “The Starlight Blogger Award

  1. BySilke zegt:

    Woehoew, ik las Animal Farm al (en acteerde het zelfs al eens -ik was Benjamin, hihi-), dus ik neem aan dat dat een goed teken is :D Zo gek eigenlijk dat Sneep je favoriete personage is! Geef mij maar Jack Sparrow, al is die objectief gezien ook niet zo’n goede ziel eigenlijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s