Welkom in jullie nieuwe huis, lieve boekjes

Al sinds mijn verjaardag in juni had ik een boekenbon van dertig euro liggen. Deze bon was echter enkel geldig bij één winkel hier in gent en iedere keer als ik hier kwam hadden ze precies het boek dat ik wilde kopen niet in hun assortiment. Keer op keer kwam ik teleurgesteld thuis.. Totdat mijn vriend het geniale idee had om de door mij gewenste boeken gewoon in de boekhandel te bestellen ;)

Ik heb behoorlijk veel geduld moeten hebben (en dat is niet mijn sterkste eigenschap..), maar afgelopen donderdag was het eindelijk zo ver: ik werd gebeld dat mijn bestelling binnen was! Vandaag heb ik me door de kerstdrukte in de stad gewaagd om mijn nieuwe boeken op te halen. Ze hebben meteen een plekje gekregen in hun nieuwe huis – namelijk in mijn o zo gezellige boekenkast ^^

Illuminae speelt zich af in het jaar 2575 en vertelt een verhaal aan de hand van emails, interviews, militaire rapporten en nog veel meer. Het boek ziet er vanbinnen ontzettend mooi uit en ik kan dan ook niet wachten om er in te beginnen!

Shinu is de eerste dystopische roman van Vlaamse bodem. In de wereld van de Shinu saga weet de regering van al haar inwoners precies hoe oud ze zullen worden. Wie lang leeft, is interessant; wie snel zal sterven, waardeloos. Ik ben heel benieuwd naar dit originele verhaalidee, zeker ook omdat de schrijvers van plan zijn een compleet online platform te creëren rondom de serie.

Welk boek spreekt jou het meeste aan?

Advertenties

12 gedachtes over “Welkom in jullie nieuwe huis, lieve boekjes

 1. signourney zegt:

  Ik ben benieuwd wat je van Illuminae vindt. Ik twijfel nog erg of ik dat boek zal aanschaffen.

  Mag ik overigens even meedelen dat het jouw schuld is dat ik Red Queen heb gekocht vorige week? ;)

 2. セレネ zegt:

  “Shinu / 死ぬ” betekent “doodgaan” in het Japans (het is een werkwoord).
  Heeft dat nog iets te maken met het verhaal? Want dat is het eerste waar ik aan dacht toen ik de titel zag :O

  • Marcia zegt:

   Ik heb het boek nog niet gelezen, maar ik denk dat dit verwijst naar het feit dat de regering van iedereen al weet wanneer ze dood zullen gaan?! Als ik het boek gelezen heb zal ik je van een definitief antwoord voorzien^^

 3. zwartraafje zegt:

  Ik heb de auteurs van Shinu bezig gehoord over het boek tijdens het panelgesprek op de Boekenbeurs. Maar eigenlijk klinken allebei de verhalen interessant. Het idee van Shinu spreekt me echter net iets meer aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s