Boeken die ik volgens jullie moet lezen

Om kans te maken op het boek Vuurpreek vroeg ik de deelnemers van de winactie om mij een boekentip te geven. Ik kreeg enorm veel goede en originele tips binnen en heb vijf boeken geselecteerd die het beste bij mijn smaak passen. deze boeken ga ik sowieso in 2016 lezen!

Allereerst wil ik alle dertig deelnemers bedanken voor hun tips. De prijs is inmiddels uitgedeeld, maar jullie hebben mij stuk voor stuk enorm weten te inspireren met jullie leuke tips!

The Bunker Diary – Kevin Brooks

I can’t believe I fell for it.

It was still dark when I woke up this morning.
As soon as my eyes opened I knew where I was.
A low-ceilinged rectangular building made entirely of whitewashed concrete.
There are six little rooms along the main corridor.
There are no windows. No doors. The lift is the only way in or out.
What’s he going to do to me?
What am I going to do?

If I’m right, the lift will come down in five minutes.
It did. Only this time it wasn’t empty . . .

Eline raadde mij The Bunker Diary aan, een boek over een jongen die wakker wordt in een bunker en geen idee heeft wat daar aan de hand is. Volgens Eline is dit een rauwere versie van The Maze Runner – een boek waar ik groot fan van ben – dus ik ben heel benieuwd!

A Thousand Pieces of You – Claudia Gray

Marguerite Caine’s physicist parents are known for their radical scientific achievements. Their most astonishing invention: the Firebird, which allows users to jump into parallel universes, some vastly altered from our own. But when Marguerite’s father is murdered, the killer—her parent’s handsome and enigmatic assistant Paul—escapes into another dimension before the law can touch him.

Marguerite can’t let the man who destroyed her family go free, and she races after Paul through different universes, where their lives entangle in increasingly familiar ways. With each encounter she begins to question Paul’s guilt—and her own heart. Soon she discovers the truth behind her father’s death is more sinister than she ever could have imagined.

A Thousand Pieces of You explores a reality where we witness the countless other lives we might lead in an amazingly intricate multiverse, and ask whether, amid infinite possibilities, one love can endure

Stiekem staat A Thousand Pieces of You al een behoorlijke tijd op mijn TBR, maar toch waardeerde ik deze tip van Dande enorm. Ik vind het altijd leuk als iemand aanvoelt wat voor boeken mij persoonlijk aanspreken. Bovendien weet Dande mijn hoge verwachtingen te bevestigen – wat me nog nieuwsgieriger maakt naar dit boek!

 Stof & Schitteringen – Kelly van der Laan

De Lentagon; De ultieme fusie tussen wetenschap en magie. Een magische energieversterker, die voorspoed en welvaart had moeten brengen, maar in plaats daarvan een deel van de hoofdstad van Parsia in de as legde.
Omdat iedereen zich ervan bewust is dat dit wonder van technologie in de verkeerde handen een gruwelijk wapen kan zijn, wordt de Lentagon achter slot en grendel opgeborgen. Dan gebeurt het ondenkbare en wordt de Lentagon door een stel terroristen gestolen.

Joy Harting, die zelf niet bijster magisch getalenteerd is, houdt zich niet zo bezig met de politiek rond de Lentagon. Dat verandert, als ze op de snelweg naar Mentorn haar duim opsteekt voor een lift. Vanaf dat moment wordt ze meegesleurd in een wilde klopjacht, met als inzet het krachtigste massavernietigingswapen dat ooit bestaan heeft…

Vanessa kwam met een tip van eigen bodem en raadde mij het boek Stof & Schitteringen aan. De combinatie van wetenschap en magie spreekt mij enorm aan. Op Goodreads zie ik bovendien enkel vier sterren beoordelingen, dus dit moet wel een goed boek zijn ;)

De angstaanjager – Michael Grant

Mara Todd wordt wakker in een grasveld omringd door mistflarden. Behalve haar naam kan ze zich niets meer herinneren. Even bekruipt haar de angst dat ze dood is, maar dan doemt er een jongen op in de mist die zichzelf de angstaanjager noemt. Hij is er om mensen die dat verdienen te straffen. Ze moeten meedoen aan een griezelig spel waarin hun ergste angst bewaarheid wordt.

Maar waarom moet Mara de angstaanjager hierbij helpen? Wat is er met haar gebeurd? Ze blijft zich verzetten tegen alles waarin hij haar meesleurt, tot de schokkende waarheid eindelijk tot haar doordringt…

Sabrina gaf De Angstaanjager als boekentip. Ik ben groot fan van de Gone serie van Michael Grant en ook de BZRK boeken las ik onlangs met veel plezier. Ik ga De Angstaanjager zeker lezen, maar ik denk wel dat ik voor de Engelstalige variant zal gaan..

De Heerschappij van de Maskers – Sabaa Tahir

Laia leeft met haar broer en grootouders onder het wrede regime van het Imperium. Wanneer haar broer wordt opgepakt wegens verraad, moet ze uit de schaduw treden. In ruil voor hulp bij het bevrijden van haar broer waagt Laia haar leven, door te spioneren op de grootste militaire academie van het Imperium.

Daar ontmoet ze Elias, een elitesoldaat: de beste van zijn opleiding. Maar het enige wat Elias wil is ontsnappen aan het tirannieke regime. Beiden ontdekken al snel dat hun lot…

Zowel Ilse als Turtlebookwurm kwamen tot slot met de titel De Heerschappij van de Maskers (Vuur en As #1) op de proppen. Ik heb al erg veel gehoord over dit boek en ben dan ook heel erg benieuwd naar deze hype. Ook dit boek zal ik zeker weten lezen in 2016.

Welk boek wil jij sowieso lezen in 2016?

Advertenties

4 gedachtes over “Boeken die ik volgens jullie moet lezen

  1. zwartraafje zegt:

    Eigenlijk hoop ik in 2016 vooral ook wat meer tijd voor eigen boeken te vinden. De drie meest recente delen uit de Alien-reeks van Gini Koch bijvoorbeeld, maar ook het nieuwe van J.R.Ward, enkele boeken van Jill Shalvis, Nalini Singh, Nora Roberts, …

  2. Kelly zegt:

    Ik heb een leesfragment van ‘Vuur en As’ gelezen en de schrijfstijl was supertoegankelijk, dus daar heb ik zeker zin in! Hij ligt klaar op mijn e-reader en ik heb eindelijk wat meer tijd om weer te gaan lezen, dus hopelijk binnenkort :D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s