Ik ging naar het boekenfestijn en ik nam mee..

het was weer zo ver: afgelopen weekend streek het boekenfestijn neer in de flanders expo in Gent. Lekker dichtbij huis, dus geen enkel excuus om deze festiviteit over te slaan. Zondagochtend vertrokken vriendlief en ik door weer en wind op de fiets. Zelfs de regen kon ons niet tegenhouden!

Over het algemeen vond ik dat er weinig Engelse boeken waren. Maar het waren wel veel titels die ik bij eerdere festijnen nog niet had gezien. Helaas waren het voornamelijk crime en thrillers – en daar houd ik persoonlijk niet zo van. Wel heb ik deze keer ontdekt dat de Nederlandstalige science fiction boeken blijkbaar vooral tussen de thrillers liggen. Helaas waren de meeste toffe titels die ik zag vertalingen van boeken die ik al in het Engels bezit. Dat krijg je nu eenmaal als je zoveel boeken bezit ;)

Uiteindelijk heb ik deze 5 schatjes mee naar huis genomen voor een totaalbedrag van €16,95. Ik heb hierbij mijn bon voor een gratis boek ingeleverd als 20% korting op mijn duurste aankoop – waardoor ik maar liefst 1 euro korting kreeg ^^

Deadline – Mira Grant

Met deze aankoop heb ik mijn persoonlijke boekenfestijn regel overtreden – ik mag normaal gezien enkel het tweede (of derde.. of vierde…) boek in een serie aanschaffen als ik de voorgaande delen al in huis heb. Maar ik kon Deadline echt niet laten liggen, vond het boek er veel te mooi uitzien. Bovendien ben ik heel erg benieuwd naar deze zombieserie! Regels zijn er om gebroken te worden, toch?

Because It Is My Blood – Gabrielle Zevin

Ook dit is deel twee in een serie, maar hiervan heb ik het eerste deel in huis. Helaas is dit boek, All These Things I’ve Done, nog altijd ongelezen, maar nu kan ik tenminste de twee delen achter elkaar lezen! En hoera: de covers zijn van dezelfde editie!
Ik ben heel nieuwsgierig naar deze dystopsiche wereld waarin koffie en chocola illegaal zijn..

The Homelanders – Andrew Klavan

Op de vorige editie van het boekenfestijn stond ik ook al met deze omnibus in mijn handen. The Homelanders bevat alle vier de boeken van de serie en het eerste deel heeft de treffende titel The Last Thing I Remember. Het gaat over een jongen die vastgebonden aan een stoel wakker wordt en geen idee heeft waar hij beland is. Ik hoop stiekem heel erg dat dit boek een science fiction kantje gaat hebben!

DE Sciencefictionschrijver – Bavo dHooge

Alleen al de titel van dit boek – de sciencefictionschrijver – spreekt mij aan! Als liefhebber van science fiction ben ik meteen al benieuwd. Maar ook de voorkant en de grappige achterflap waren redenen waarom ik dit boek wel mee naar huis MOEST nemen. Toevallig had mijn vriend dit boek ook uitgezocht, dus we zullen hem zeker allebei gaan lezen ;)

DE SOK – BAVO DHOOGE

Pas bij thuiskomst ontdekte ik dat dit boek en de hiervoor genoemde van dezelfde schrijver zijn – beide lagen ze op een heel andere tafel.. Ik las de achterkant van De Sok en ik was meteen verkocht. Dit lijkt me een super grappig en bizar verhaal; het gaat namelijk over een meneer die zijn sok kwijt is en dit heeft verstrekkende gevolgen op zijn psychische gesteldheid.

Simon Mignolet, academicus en professor filosofie, echtgenoot en stiefvader van een tweeling, komt op een ochtend tot een verschrikkelijke vaststelling als hij zijn sokken aan wil trekken. Hij pakt wat hij denkt dat een paar is, maar een van de twee sokken is weg. Verdwenen.
Mignolet probeert het met een van de dertig andere paar sokken die hij in zijn kast heeft liggen. Maar de verloren sok stemt hem triest. Hij voelt zich in de steek gelaten en ‘onvolledig’. Het vreet aan hem. Zijn hele leven stort in.
Al gauw komt hij tot een onvermijdelijke conclusie: hij moet en zal de verloren sok vinden. Een verrassende ontknoping volgt…

Welk boek spreekt jou het meeste aan?

Advertenties

3 gedachtes over “Ik ging naar het boekenfestijn en ik nam mee..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s