Virtual Reality, vliegen met drones en andere redenen waarom ik even offline was

Misschien heb je gemerkt dat het een aantal dagen stil is geweest op Oog op de toekomst. Ik ben de afgelopen weken weinig online geweest, maar ik heb goed nieuws: I’m Back!

Om een lang verhaal kort te maken: op 9 december hoorde ik dat mijn directe leidinggevende zijn hand gebroken had, waardoor ik al zijn taken moest overnemen – eigenlijk kreeg ik dus een soort van promotie hihi. Meer verantwoordelijkheden en extra taken naast mijn eigen taken; eigenlijk kwam het er op neer dat ik werkte voor twee. Dit was een behoorlijk heftige periode voor mij, ik maakte extreem lange dagen (ik vertrok rond 6u van huis en keerde niet voor 20u terug) en deed eigenlijk niets anders dan werken en slapen. Ik had het geluk dat mijn blog vooruitgepland stond tot en met 18 december, want helaas had ik naast mijn lange werkdagen geen tijd om nieuwe blogs te schrijven en in te plannen.

Lost in Virtual Reality! Foto door Silke De Praitere

Het weekend van 18-19-20 december was het bovendien weer tijd voor een opleidingsweekend van de REC Academy. En wat was het een heerlijk weekend! We begonnen op vrijdagavond met een workshop Virtual Reality, gegeven door de mannen van Fisheye. Hoewel ik dacht te weten wat het Virtual Reality inhield was ik toch een beetje in shock toen ik voor het eerst de bril opzette – je kunt letterlijk overal om je heen kijken en het verhaal gaat gewoon verder. Dus als jij naar links aan het kijken bent en er gebeurt achter jou iets interessants dan mis je dat gewoon.. Het was vooral een kennismakingsworkshop, maar aan het einde maakten we ook zelf een 360graden video. Ik ben benieuwd wanneer hij online verschijnt!

Podcast maken! Foto door Silke De Praitere.

Zaterdag was een heel diverse dag. ’s Ochtends stond in het teken van short form videos – wij maakten een filmpje over het eten van donuts (hierover later meer^^). In de middag kregen we een zeer theoretische les over audio en ’s avonds maakten we gezamenlijk een podcast. Iedereen vertelde een persoonlijk verhaal aan de hand van een liedje. Heel leuk om naar te luisteren en ook tof om iedereen wat beter te leren kennen.

Zondagochtend was het speelkwartier; we mochten vliegen met een drone! Deze foto van mijn überblije hoofd is gemaakt door Gieljan Van Goethem. Kijk ook zeker het filmpje dat gemaakt is van de workshop!  Daarnaast maakten we onze eigen actiefilm, maar ook op dat resultaat moeten jullie nog even wachten..

Tot slot kregen we zondagmiddag een instagram workshop van de enige Doris Dave (bekijk zeker haar account) en deden we een korte instagram challenge. Mijn foto’s:

          

Het was weer een heerlijk zot en leerzaam weekend. Helaas was het maandag back to reality en moest ik weer gewoon aan het werk. Gisteren was echter mijn laatste werkdag en dat betekent dat mijn vakantie is aangebroken. Hoera!

Hoe ga jij de kerstvakantie vieren?

Ik ben van plan vanaf nu weer dagelijks te bloggen, maar met alle festiviteiten in deze decembermaand weet je het natuurlijk nooit ;)

Advertenties

4 gedachtes over “Virtual Reality, vliegen met drones en andere redenen waarom ik even offline was

  • Marcia zegt:

   Heel veel succes met werken tijdens de kerst! Ik zal aan je denken :) en hopelijk heb jij in het nieuwe jaar eens vakantie terwijl de rest van de wereld gewoon moet werken.. ;)

   • Annemieke zegt:

    Dank je. Dat komt wel goed. Ik ben flexer dus er zijn weken waarbij ik niet zoveel hoef te werken maar wel eventueel moet kunnen werken bij ziekte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s