To Be Read: boeken met een cijfer in de titel

Onlangs stond de Top Ten on Thursday in het teken van BOEKEN MET EEN CIJFER IN DE TITEL. Ik moest helaas tot de conclusie komen dat ik er nog maar weinig gelezen had.. Op mijn TBR staan echter genoeg van deze titels, dus vandaag een overzichtje van de boeken die ik graag wil lezen!

Met dank aan Emmy, die de Top Ten on Thursday organiseert en mij op deze manier de inspiratie voor deze blogpost heeft verschaft.

The 100 – Kass Morgan

De gelijknamige televisieserie The 100, gebaseerd op het boek van Kass Morgan, kijk ik met ontzettend veel plezier. Ik ben nu ergens halverwege seizoen twee  – de afgelopen weken was ik helaas te druk met werken om series te kijken – en ik kijk reikhalzend uit naar het derde seizoen dat binnenkort verschijnt.
Toch ben ik nog altijd niet aan de boeken toegekomen. Enerzijds is dit omdat ik toch behoorlijk wat negatieve reviews heb gelezen en anderzijds omdat ik bang ben dat ik toch al weet hoe het verhaal zal gaan.. Ondertussen ligt The 100 al sinds mijn verjaardag op mij te wachten, dus hopelijk kan ik mezelf in 2016 eindelijk over de drempel zetten en dit boek een kansje geven!

Ready Player One – Ernest Cline

Ready Player One staat al enorm lang op mijn To Be Read lijstje. Dit boek van Ernest Cline speelt zich af in het jaar 2044, wanneer het er slecht aan toe gaat met de wereld. Maar, gelukkig weet het hoofdpersonage een uitvlucht te vinden in het utopische virtual reality.
Dit boek lijkt mij als gamer enorm spannend en interessant, maar toch kom ik er op de één of andere manier nooit aan toe. Ik heb echter alleen maar positieve recensies gelezen – zowel op Goodreads als bij mijn mede boekenbloggers – dus mijn verwachtingen zijn torenhoog! Stiekem hoop ik heel erg dat ik dit boek krijg van de kerstman, want ik wil nu eindelijk wel eens weten of dit boek aan mijn verwachtingen kan voldoen. I’m curious!

Slaughterhouse-Five – Kurt Vonnegut

Een ander boek met een getal in de titel dat ik nog graag wil lezen is Slaughterhouse-Five. Ik heb allereerst enorm veel goede verhalen gehoord over de schrijver Kurt Vonnegut, maar stiekem heb ik nog altijd geen enkel boek van hem gelezen. Zelfs zijn bekende werken Cat’s Cradle, Player Piano en The Sirens of Titan staan nog ongelezen in mijn boekenkast. En dat terwijl hij één van de favoriete auteurs van mijn vriend is..
Slaughterhouse-Five, gepubliceerd in 1969, gaat over tijdreizen, maar tegelijkertijd ook over aliens en oorlogvoeren. Dat klinkt als een originele maar vooral ook goede combinatie in mijn oren! Het lijkt me dan ook een zeer interessante klassieker die vaak in één adem genoemd wordt met Catch-22; hopelijk de moeite waard dus.

Revolution 19 – Gregg Rosenblum

Sinds het lezen van de klassieker Do Androids Dream of Electric Sheep? en de Partials trilogie van Dan Wells ben ik fan van robots. Beide boeken gaven een heel andere kijk op het ontstaan van robots en ik wil dit subgenre dan ook graag verder verkennen.
Bovenaan mijn lijstje om te lezen staat Revolution 19. Niet alleen de mooie cover spreekt mij aan, maar het is vooral het verhaal dat voor mij de doorslag geeft. Dit boek gaat over robots die door de mensheid ontwikkelt zijn als leger en zich vervolgens tegen diezelfde mensen keren. Hoewel dit behoorlijk gelijkaardig klinkt aan het idee achter de Partials boeken, blijk ik dit een zeer interessante premisse vinden. Revolution 19 staat klaar in mijn kast om gelezen te worden.

5 to 1 – Holly Bodger

Tot slot ben ik erg benieuwd naar het interculturele 5 to 1. Dit boek gaat over India in het jaar 2054. In deze toekomstvisie zijn er veel meer mannen dan vrouwen – voor elke vrouw zijn er vijf mannen – wat het vrouwelijk geslacht zeer belangrijk en waardevol maakt. Dit betekent echter ook dat het heel belangrijk is voor iedere vrouw om een man te vinden en het menselijk ras voort te zetten.
Er zijn verschillende redenen waarom ik benieuwd ben naar dit boek. Enerzijds lees ik graag eens een boek dat zich buiten Europa / de Verenigde Staten afspeelt en anderzijds vind ik het achterliggende idee ook erg interessant. Het zou toch tof zijn als elke vrouw de mannen voor het uitkiezen had? Zeker wanneer deze mannen zich met behulp van testen aan jou moeten bewijzen.. ;)

Heb jij nog aanraders voor boeken met een cijfer in de titel?

Advertenties

8 gedachtes over “To Be Read: boeken met een cijfer in de titel

  1. daenelia zegt:

    Slaughterhouse 5! Natuurlijk! Lezen!
    Enne als we in de klassieke hoek blijven: Around the world in 80 days? 20.000 Miles under the Sea? Jules Verne, toch wel een beetje dé schrijver die avontuurlijke fantasie-boeken, met technische randjes, een zetje gaf.

  2. zwartraafje zegt:

    De eerste boeken waar ik zo meteen kan opkomen zijn de eerste boeken uit de Stephanie PLum-serie van Janet Evanovich. Maar die zijn van een heel ander genre dan je doorgaans leest. Elke titel uit deze reeks bevat een chronologisch nummer. Van ‘One for the money’ naar ‘Two for the dough’ en Three to get deadly’ naar ‘Four to score’ maar dan de hele reeks door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s