Waarom ik faalde in mijn persoonlijke ongelezen boeken challenge

afgelopen oktober besloot ik dat het welletjes was; er stonden veel te veel ongelezen boeken in mijn kast! Ik koppelde er een uitdaging aan – MIJN PERSOONLIJKE ONGELEZEN BOEKEN CHALLENGE – en wilde het aantal ongelezen boeken terugbrengen van 80 naar 60. Met nog tweeënhalve maand in het verschiet leek me dat een realistisch doel. Toch faalde ik hopeloos..

Oktober begon goed. Ik las voornamelijk boeken uit mijn eigen kast, waardoor de teller ongelezen boeken langzaam maar zeker terug telde.

    
 Klik op een foto om de bijbehorende review te lezen!

Een maand later – 13 november was de bewuste dag, ik weet het nog precies.. – ging het mis. Ik had een afspraak in Antwerpen en besloot een rondje boekhandels te doen. Natuurlijk kwam ik thuis met nieuwe boeken! Mijn book-buying-ban was doorbroken.. En daarmee was het hek van de dam: ik deed een enorme bestelling bij Awesomebooks, leverde een boekenbon in en ging naar het boekenfestijn. Tel daar de recensie-exemplaren die ik ontving bij op en de conclusie is duidelijk: ik kon niet snel genoeg lezen om mijn ongelezen boeken teller naar beneden te brengen omdat ik steeds maar nieuwe boeken bleef kopen..

  
  

Ondertussen staat de teller van ongelezen boeken op 86. Zes meer dan toen ik met deze challenge begon in oktober.. Oftewel: Ik heb gefaald! Maar ik geef niet op. In 2016 hoop ik het aantal ongelezen boeken in mijn kast terug te brengen naar (minstens) 40 – rekeninghoudend met nieuwe aankopen.

Hoeveel ongelezen boeken staan er in jouw boekenkast? En wat ga jij hieraan veranderen in 2016?

Advertenties

11 gedachtes over “Waarom ik faalde in mijn persoonlijke ongelezen boeken challenge

 1. Annemieke zegt:

  Ik moet nog tellen. Maar wel meer dan 100 vrees ik, haha. Hopelijk volgend jaar een stuk minder kopen gezien dat de kast goed vol zit. Maar mooi doel voor volgend jaar. Veertig is een mooi aantal

 2. Rowan zegt:

  Mijn ongelezen boeken staan op dit moment volgens mij op meer dan 50… Ik wil hier in 2016 echt verandering in brengen, want ik vind het ontzettend zonde dat sommige prachtboeken die ik al heel lang wil lezen, ongelezen in mijn kast blijven staan omdat ik maar nieuwe blijf kopen.

 3. zwartraafje zegt:

  Hihi niet moeilijk dat het dan misloopt. Maar gelukkig wel op een leuke manier én je hebt er toffe nieuwe aanwinsten aan over gehouden. Momenteel weet ik het exacte aantal ongelezen boeken niet meer. Ik vrees dat het een status quo zal zijn of misschien is het aantal net als bij jou wel gestegen.

 4. jacolinemaes zegt:

  Ik heb op dit moment nog 90 ongelezen boeken staan en hoop dit komend jaar onder de vijftig te krijgen. Dit jaar heb ik er ruim 50 boeken afgelezen (aan het begin van het jaar stond de teller op in de 140 ongelezen boeken), dus dat moet komend jaar ook wel weer lukken! Overigens zou ik mijn TBR niet helemaal op 0 willen hebben staan, wat keuze vind ik toch wel aangenaam, hoewel ik wel van plan ben meer te lenen van de bieb en minder direct zelf aan te schaffen.

 5. mariaharut zegt:

  Ik zit nu op 30 ongelezen boeken. Niet zo heel veel dus! Ik hoop dat ik ze uit ga krijgen in een maandje tijd ofzo. Maar ik verwacht niet te veel want elke maand komen er weer nieuwe bij ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s