Deze boeken las ik in december

in november LAS IK SLECHTS VIJF BOEKEN – veel te weinig naar mijn idee. Dus ik besloot mijn leven te beteren in december! Helaas kwam er EEN ONVERWACHTE PROMOTIE OP HET WERK EN EEN INTENSIEF OPLEIDINGSWEEKEND tussen, waardoor ik ook deze maand minder las dan gehoopt..

De eerste week van december ging ik goed van start; ik las vier boeken in zeven dagen. Ik begon vol goede moed in boek vijf, maar kreeg opeens veel meer taken en verantwoordelijkheden op het werk – waardoor ik werkdagen van meer dan 12u maakte. Wekenlang raakte ik geen boek aan.. Uiteindelijk ben ik ook deze maand geëindigd met een totaal van vijf gelezen boeken!

The Glimpse & The Fall – Claire Merle

Ik begon deze maand met het lezen van The Glimpse en The Fall. Deze duologie gaat over een wereld waarin mensen in twee gescheiden groepen leven – Pures(mensen die volgens een DNA-test geen kans hebben op een mentale ziekte) en Crazies(mensen die wel kans hebben om een psychische stoornis te ontwikkelen). Ik vond dit een heel origineel idee en heb ontzettend genoten van beide boeken!

Animal Farm – George Orwell

Deze maand herlas ik de klassieker Animal Farm met veel plezier. Op ludieke wijze weet George Orwell in een ‘dierenverhaaltje’ de corruptie van de Russische Revolutie te beschrijven. Thema’s als macht, machtsmisbruik en manipulatie staan hierbij centraal. Het leukste aan Animal Farm vind ik persoonlijk de verscheidenheid aan personages. Elk dier heeft zijn eigen karaktereigenschappen en eigenaardigheden. Bovendien is het onderwerp van dit boek nog altijd relevant. Een absolute aanrader dus, deze klassieker!

De Kruisdraagster – Lydia Schwarz

Van uitgeverij Callenbach ontving ik een recensie-exemplaar van De Kruisdraagster – een boek waar ik enorm nieuwsgierig naar was. Ik vond dit boek fantastisch – de wereld zit tot in de details goed in elkaar en is enorm origineel. De grote rol van het christendom vond ik bovendien erg interessant; zeker omdat het christendom in deze toekomstvisie gezien wordt als een science fiction verhaal. Dit boek moet je lezen in 2016!

De Sok – bavo dHooge

Op mijn eerste vrije dag in de kerstvakantie wilde ik iets luchtigs lezen. Ik koos voor De Sok; een boek dat ik meenam bij het boekenfestijn. Het verhaal begon hilarisch; een professor is zijn sok kwijt en weet niet hoe hij nu verder moet met zijn leven. Maar na 20 pagina’s was de kous af (haha) en was ik toch een beetje klaar met dit verhaal.. 170 pagina’s over een verloren sok is toch iets te veel van het goede, helaas!

Welke boeken las jij in december?

Advertenties

3 gedachtes over “Deze boeken las ik in december

 1. セレネ zegt:

  Wow, een boek over een sok XD
  “Animal farm” is inderdaad leuk! Ik las het boek voor het eerst in de brugklas en heb ‘m daarna ook herlezen.

  Mijn lijstje van december (heb mijn doel van 30 boeken dus gehaald!) :
  25. Suske en Wiske #330: De fabuleuze freak (Willy Vandersteen)
  26. Suske en Wiske #331: Soot en Sientje (Willy Vandersteen)
  27. Nightmare Academy #1: Charlie’s Monsters (Dean Lorey)
  28. Nightmare Academy #2: Monster Madness (Dean Lorey)
  29. Dreamsnake (Vonda N. McIntyre)
  30. To Heart トゥハート vol. 1 (Ukyou Takao (高雄右京))
  31. To Heart トゥハート vol. 2 (Ukyou Takao (高雄右京))
  32. Exit USA (Suzanne Peters) – recensie komt volgend jaar online
  33. To Heart 2~colorful note~ vol. 4 (Tsuna Kitaumi (きたうみつな))
  34. To Heart 2~colorful note~ vol. 5 (Tsuna Kitaumi (きたうみつな))

  Ik ben nu bezig in een dik boek dat ik niet meer uit ga krijgen dit jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s