Mijn 2015 was fantastisch!

2015 was niet alleen het jaar waarin ik Oog op de Toekomst begon. Nee, ook op persoonlijk vlak was dit voor mij echt een topjaar. Ik ging samenwonen, studeerde af en vond direct een toffe job. Vandaag neem ik je mee naar de hoogtepunten uit mijn jaar!

Januari begon traditiegetrouw met de examens. Gelukkig haalde ik, ondanks mijn volgeplande kerstvakantie, al mijn examens in één keer. Hoera! Eind januari konden we genieten van het Lichtfestival in Gent. Het was misschien een beetje te massaal, maar het was wel erg leuk om mee te maken.

Daarnaast stonden de maanden januari, februari en maart in het teken van mijn vrijwillige stage bij het Vlaamse tv-programma De Ridder (Eyeworks Belgium). Ik merkte namelijk algauw dat de master Film- en Televisiestudies niet helemaal was wat ik ervan verwachtte – puur theoretisch en minder uitdagend dan gehoopt. Dus besloot ik wat nuttigs te doen met al mijn vrije tijd.

Januari-deridder  Januari-deridder2

Mijn persoonlijke hoogtepunt van het eerste kwartaal vond echterplaats in de provincie Zeeland. Samen met mijn vriend en zijn vader zag ik één van mijn grote idolen – Harrie Jekkers – live optreden! De voorstelling van Jekkers & Jeroen was echt hilarisch grappig en het was fantastisch om iemand met wiens shows en grappen ik ben opgegroeid live op het podium te zien!

  Maart-jekkers2

Daarnaast bezocht ik afgelopen maart de conventie Made in Asia in Brussel, als onderdeel van een filmproject voor de universiteit. We volgden cosplayer Saya in haar opmars naar de European Cosplay Gathering (een soort Europees Kampioenschap in Cosplay) en maakten hier een mini-documentaire over. Als onderdeel van dit project moesten we ook een presentatie houden op de universiteit, waarvoor we onszelf verkleedden in Harry Potter outfits!

  

In het voorjaar van 2015 raakte ik hierdoor helemaal in de ban van de wondere wereld van cosplay. Zo bezocht ik in april onder anderen Brussels International Fantastic Film Festival en Antwerp Convention. En op BIFFF ontmoette ik professor Snape <3 hihi..

 

Mei stond voornamelijk in het teken  van afstudeerstress. Ik moest nog enorm veel papers schrijven, groepswerken afmaken en natuurlijk ook mijn scriptie schrijven. Ondertussen had ik mijn ouders al veel te lang niet gezien, dus die kwamen ook weer eens gezellig op bezoek in het mooie Gent!

  

In juni vierde ik mijn 25e verjaardag. Samen met vriendlief, mijn ouders en mijn broer en zijn vriendin huurden we een boot en maakten we een heerlijke tocht. Eerst de stad helemaal uit en door de natuur om vervolgens later ook nog door het historische Gent te varen. We hebben er met zijn zessen in ieder geval een heerlijk verjaardagsweekend van gemaakt, waar deze fantastische boottocht slechts een klein onderdeel van uitmaakte!

Op de verjaardagsboot!

In juli ging ik met drie Vlaamse vriendinnetjes naar Parijs! Niet alleen bezochten we alle toeristenplekjes – de eiffel toren, het louvre en de notre dame – ook gingen we naar de conventie Japan Expo waar ‘onze’ Saya meedeed aan het Europees Kampioenschap voor Cosplay. Het was echt heel bijzonder om zo’n groots opgezette show mee te maken, zulke mooie kostuums te zien en rond te lopen op zo’n enorm grote conventie.

  
Na terugkomst in Gent reisde ik meteen door naar Nederland, omdat mijn vader 60 werd. Ondertussen zat mijn boyfriend voor drie weken in China; wat ik stiekem toch wel erg lang en ver weg vond. Ik telde de dagen tot hij terug kwam. In juli en augustus bracht ik bovendien veel tijd door in de Gentse universiteitsbibliotheken. Mijn scriptie was namelijk nog altijd niet af.. Tussen al het studeren door ging ik natuurlijk wel naar de Gentse Feesten en zag ik 6 augustus Rocky I in de openluchtcinema op het DOK in Gent.

Op de Gentse feesten met mijn beste vriend :)

Eind augustus waren Jimi en ik bij zijn familie in Middelburg. Niet alleen vierden we een hele hoop verjaardagen, ook bezochten we Utropia – een tropische vogeltuin. Dat klinkt misschien heel saai, maar voor mij als fanatieke vogelliefhebber was dit echt een perfect uitje!

IMG_9297b  IMG_9254b

1 september kregen Jimi en ik de sleutel van ons nieuwe huisje. Het samenwoonavontuur kon beginnen! Mijn ouders kwamen helpen met verhuizen en algauw waren we helemaal gesetteld – ondanks het feit dat we de eerste negen dagen zonder internet moesten stellen.

Al mijn boeken verhuizen was nog een behoorlijke klus..

Ook begon ik halverwege september bij mijn nieuwe job: ik werd gevraagd als assistent opnameleiding voor het tv-programma De Ridder (waar ik eerder dit jaar stage had gelopen). Tot en met 23 december heb ik hier met veel plezier gewerkt – de ene week vijf dagen, maar soms ook slechts één of twee dagen per week.

Op 24 september vond mijn Plechtige Proclamatie plaats: een soort van Vlaamse variant van de diploma-uitreiking. Hoewel het evenement enorm tegenviel, ben ik natuurlijk wel blij met het papiertje dat ik mocht ontvangen. Wie weet komt mn master-diploma ooit nog van pas ;)

In september gingen Jimi en ik trouwens ook nog naar de Gentse Havendag. Een super leuk evenement waarbij we een kijkje konden nemen op diverse schepen en het bedrijf ArcelorMittal bezochten. Het was heel interessant; ookal vielen we misschien een beetje buiten de doelgroep- er waren voornamelijk 50-plussers of jonge gezinnen met kinderen..

  

Eind oktober / begin november schreef ik me impulsief in voor de REC Academy. Ik miste het studeren en zocht bovendien een uitlaatklep voor mijn creatievere kant – die ik op mijn werk niet echt kon uiten. Wonder boven wonder kwam ik door de selectierondes heen en nu zijn er al twee intensieve maar vooral belachelijk leuke opleidingsweekenden voorbij! En wat zijn mijn medestudenten leuk allemaal <3

Groepsfoto door Wouter Maeckelberghe

In oktober werkte ik als vrijwilliger  op Film Fest Gent. Hier zag ik hele toffe documentaires en de nieuwste films. Voor het tweede jaar op rij was dit een heel leuke ervaring. In november werkte ik bovendien op de Big Bang festivals in Brussel en Gent – dit zijn speciale muziekfestivals voor kinderen. Ieder jaar ben ik hier als vrijwilliger van de partij en begeleid ik een groepje kinderambassadeurs. Zij mogen artiesten en publiek interviewen en op een actieve manier meewerken aan het festival. Zeker weten de max!

December was een enorm drukke maand. Ik werkte veel, ging naar de REC Academy en was stiekem erg blij toen mijn vakantie begon! Jimi en ik besloten de kerstdagen bij mijn ouders in Groningen door te brengen. Het was heel gezellig; we hebben leuke uitstapjes gemaakt en heel veel plezier gehad<3

De slappe lach in Lauwersoog^^

Op moment van schrijven zitten we in de trein onderweg naar Middelburg. In Zeeland zullen we met de familie van Jimi het nieuwe jaar in gaan. Ik wens jullie alvast allemaal een heel goed uiteinde en alle goeds voor 2016! Maak er wat moois van :D

Wat waren jouw hoogtepunten van 2015?

Ps. Ik ben waarschijnlijk een heleboel dingen vergeten, zo ging ik bijvoorbeeld ook nog naar FACTS, twee keer naar het boekenfestijn en deed ik enorm veel leuke dingen met vrienden en vriendinnen. Maar voor vandaag laat ik het bij deze foto’s en verhalen ;)

Advertenties

6 gedachtes over “Mijn 2015 was fantastisch!

  1. BySilke zegt:

    Wowie, wat had je een superleuk jaar! Heel fijn om te lezen wat je het voorbije jaar allemaal meemaakte, zeker omdat ik je nog niet zo lang ken, hihi. Heerlijk wat je allemaal vrijwillig aan stages hebt gedaan enzo, dat moet ik dit jaar zeker ook doen :) Heel veel liefs & tot ‘volgend jaar’! xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s