2015: Mijn jaar in boeken!

Op de eerste dag van het nieuwe jaar wil ik graag nog even terugblikken op 2015. In onderstaande blogpost lees je alles over de boeken die ik las, de evenementen waar ik aan deelnam, mijn over het algemeen gefaalde leesdoelen van 2015 en een vooruitblik naar komend jaar.

GELEZEN

Gisteren heb ik op de valreep nog Illuminae uitgelezen, mijn 92e boek van 2015 – het 98e boek trouwens als je mijn rereads van dit jaar meetelt^^ Een mooi aantal, maar beduidend minder dan voorgaande jaren (zo las ik 122 boeken in 2013 en 119 boeken in 2014). Laten we dit jaar het afstuderen en de fulltime job maar de schuld geven.. ;)

Ik las 18 boeken in het Nederlands, maar koos voornamelijk voor Engelstalige boeken (74). Alle boeken die ik heb gelezen kun je bekijken via deze Goodreads infographic.

EVENEMENTEN

Zowel in juni als in december ging ik naar het boekenfestijn in Gent. Helaas moest ik de boekenbeurs in Antwerpen overslaan wegens een hardnekkige griep. In oktober deed ik mee aan #boektober en las ik maar liefst 10 boeken in één maand. Een absoluut topidee dus van Dagmar!

  

BLOG

Op 2 april 2015 begon ik Oog op de Toekomst met een review van The Program. Ondertussen zijn we 9 maanden en 231 blogposts verder en nog altijd blog ik met ontzettend veel plezier. In totaal had ik afgelopen jaar 1912 unieke bezoekers, een heel mooi aantal voor mijn eerste blogjaar – al zeg ik het zelf ;) Daarnaast lieten jullie maar liefst 873 reacties achter – bedankt daarvoor!

Mijn bezoekersaantallen nemen nog iedere maand toe. Begon ik mijn eerste maand met 56 unieke bezoekers, in december 2015 lag dit aantal al op 607. Ik hoop dat jullie mijn blog met veel plezier lezen en dat jullie ook in 2016 de weg naar Oog op de Toekomst weten te vinden!

LEESDOELEN 2015

Aan het begin van 2015 heb ik voor mezelf een aantal leesdoelen opgesteld. Hieronder lees je welke ik gehaald heb en welke niet.

Alleen mijn eerste doel gehaald dus. Oeps.. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de doelen ook nu pas weer bekeken heb – dus ik was ook vergeten dat ik mezelf bepaalde doelen had gesteld. Ik had immers nog geen blog om mezelf te helpen herinneren.. ;)

LEESDOELEN 2016

Dit jaar heb ik mezelf weer een aantal doelen gesteld. Een beetje ambitieus misschien, maar ik ga het gewoon proberen!

 • Minstens 80 boeken lezen (80 op Goodreads en 40 op Hebban);
 • Minstens 10 classics lezen;
 • Minstens 10 boeken van een Vlaamse of Nederlandse auteur lezen;
 • Minstens 10 series herlezen;
 • Het aantal ongelezen boeken in mijn kast terugbrengen naar 40;
 • Meedoen aan de Bingo Challenge van The Book Diaries.

Welke (ambitieuze) leesdoelen heb jij voor 2016?

Advertenties

10 gedachtes over “2015: Mijn jaar in boeken!

 1. daenelia zegt:

  Nee joh, aan leesdoelen doe ik niet :) Dat deed ik op de universiteit, verplicht. En zelfs daar wist ik wel een mouw aan te passen ;) Nu lees ik wanneer ik zin en tijd heb! Het is geen race of wedstrijd voor mij, zelfs niet met mezelf.
  Maar zoveel mensen, zoveel wensen. En als jij dit jaar 10 klassiekers leest en daar blij van wordt is dat waar het om draait.
  Nou vooruit dan: Ik hoop dit jaar toch minstens 12 boeken te herlezen: Tigana, White Wolf, The Shaman , American Gods, Perdido Street Station, en nog een paar. Misschien ook nog eens Jane Eyre, want dat is lang geleden!
  Fijn 2016, met alle boeken die je je kunt wensen!

 2. Lalagè zegt:

  Zo wat een goede voornemens zeg! Ik heb ook wel wat doelen gesteld, maar net zoals jij haal ik die toch niet allemaal. Daar gaat het niet om, het is meer dat ik probeer om zo gevarieerd mogelijk te lezen. Dat houdt het ook leuk voor mezelf :)

  Een fijn leesjaar gewenst!

 3. RabbitBookz zegt:

  Mijn doel is 60 boeken lezen! In 2015 had ik er 51, maar ik heb het niet heel goed bijgehouden, dus het kunnen er ook meer zijn. 60 leek me daarom wel mooi. 10 series herlezen… Aangezien ik heel erg van het herlezen van leuke boeken hou, vind ik het wel een erg tof doel om te stellen! Succes!

 4. zwartraafje zegt:

  Mijn doel is eigenlijk gewoon om volop van het bloggen en lezen te blijven genieten. Misschien geen straffe uitdaging maar wel één die me gelukkig kan maken. AL hoop ik eigenlijk ook wel om dit jaar wat meer aan eigen boeken toe te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s