Deze duologieën moet je lezen!

Een tijdje geleden liet ik weten dat Ik liever een duologie lees dan een trilogie – met als voornaamste reden dat de twee boeken vaak dezelfde kwaliteit hebben, in plaats van vaak een wat minder goed deel in een trilogie. Vandaag deel ik mijn favoriete duologieën met jullie.

Breathe & Resist – Sarah Crossan

Met stip op één staat de Breathe duologie van Sarah Crossan, bestaande uit Breathe en Resist. Deze serie gaat over het leven onder een koepel waar de zuurstof beperkt is.

“The world has no air. If you want to survive, you pay to breathe.”

Het is alweer lang geleden dat ik deze serie las, maar beide boeken – met onwijs mooie covers – wisten enorm veel indruk op mij te maken. De verscheidenheid aan personages en de originaliteit van het verhaal maken zowel Breathe als Resist tot een echte page turner.

The Glimpse & The Fall – Claire Merle

Deze duologie gaat over een samenleving waarin de inwoners verdeeld worden in twee groepen: Pures (mensen die volgens een DNA-test geen kans hebben op een mentale ziekte) en Crazies (mensen die wel kans hebben om een psychische stoornis te ontwikkelen). Persoonlijk vind ik dit een heel interessante premisse en vooral het eerste boek, The Glimpse, wist me dan ook van begin tot eind te verassen. Hoewel het vervolg The Fall stiekem een klein beetje tegenviel, is deze duologie te prijzen om haar enorme originaliteit.

Starters & Enders – Lissa Price

Hoewel ik zelf enkel het eerste deel van deze duologie bezit, ben ik groot fan van Starters en Enders. Ik vind de wereld die Lissa Price in deze boeken weet te creëren enorm origineel en fascinerend. Deze duologie gaat namelijk over een wereld waarin alle mensen tussen de 20 en 60 jaar overleden zijn. Wat rest is de jongste generatie – de zogenoemde Starters – en de oudste generatie – de Enders. Het hoofdpersonage Callie besluit, omdat het echt niet anders kan, zichzelf aan te sluiten bij de Bodybank en haar lichaam te verhuren aan een Ender. Dit is het begin van vele problemen..

Linked-2 Unravel-1

Linked & Unravel – Imogen Howson

Persoonlijk begrijp ik niet dat deze duologie, bestaande uit Linked en Unravel, niet bekender is in de internationale boekencommunity. Toen ik begon aan Linked verwachtte ik een paranormaal verhaal, maar ik was niet voorbereid op een verhaal in outer space. Dit was voor mij een aangename verrassing! Het eerste boek heeft alles in zich om een bestseller te worden: een interessante en originele world building, toffe personages, opbloeiende romantiek en een heleboel actie. Helaas vond ik het vervolg Unravel toch een klein beetje tegenvallen; ik had meer actie verwacht en ik denk zelfs dat Linked beter als standalone zou fungeren.

The Program & The Treatment – Suzanne Young

Hoewel er behoorlijk veel bijbehorende novellas gepubliceerd zijn is The Program serie van Suzanne Young technisch gezien een duologie. The Program wist me te raken met haar originele thema: een zelfmoord-epidemie onder jongeren. De wereld waarin ons hoofdpersonage Sloane leeft, wordt goed geschetst en ook de schrijfstijl is zeer aanstekelijk. Hoewel beide boeken niet super veel actie bevatten, heb ik genoten van The Program en haar vervolg The Treatment.

Welke duologie raad jij mij aan?

Advertenties

2 gedachtes over “Deze duologieën moet je lezen!

  1. Ogma zegt:

    Starters & Enders ga ik zeker eens opzoeken net als Linked & Unravel. Ik vond Witch Child en Sorceress erg mooi en verder ben ik vooral van de ellenlange fantasy series ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s