The Book Sacrifice Tag

Afgelopen week werd ik Door Kwante getagd voor The Book Sacrifice Tag. Deze tag bestaat uit een aantal scenario’s waarbij je een boek moet opofferen om jezelf te redden. Ik ben benieuwd! En natuurlijk bedankt voor het taggen kwante :)

We beginnen met een Zombie Apocalyps! Laten we zeggen dat je in een
boekhandel bent, rustig aan het rondsnuffelen, tot opeens BAM! ZOMBIE 
AANVAL. Een aankondiging komt binnen via NL Alert en geeft aan dat het 
leger heeft ontdekt dat de enige manier om de zombies te vermoorden 
‘over-hyped’ boeken zijn. Welk boek, waarvan iedereen zegt dat het 
geweldig is maar jij toch echt minder vind, smijt jij richting de zombies
om ze uit te schakelen?

Ik ga The Fault in Our Stars naar de Zombies gooien. Persoonlijk snap ik echt de hele hype rond John Green niet. Ik heb twee boeken van hem gelezen (The Fault in Our Stars en An Abundance of Katherines) en beide vond ik heel erg tegenvallen. De schrijfstijl trekt me niet en de verhalen en de personages eigenlijk ook niet. Sorry voor alle fans van Hazel en Augustus, maar dit is gewoon geen boek voor mij. Enne: je moet iets als de zombies aanvallen hè?!

Je verliet net de meest dure en exclusieve haarsalon met een mega 
fantastisch kapsel voor naar een mega exclusief boekgala…. BOEM! Bliksem,
Hagel, Hoosbuien. Welk vervolg offer jij op als een soort van paraplu om 
jezelf te beschermen?

Hier kies ik voor Catching Fire. Hoewel ik het eerste deel in de Hunger Games trilogie nog wel oké vond, vond ik deel twee echt heel voorspelbaar. Nee, ik ben geen fan van deze trilogie en haar hoofdpersonages, dus ik offer het tweede deel met liefde op als paraplu. Het is alleen wel een kleine paperback en ik weet niet of ik daar helemaal onder pas :P Ik weet dat de Hunger Games boeken en films enorm populair zijn, maar aan mij mag deze hype voorbij gaan..

Je zit tijdens een lezing op school te luisteren hoe een leraar
maar door blijft zagen over hoe de klassiekers van vroeger de wereld 
veranderden. Je valt bijna in slaap en word er zo moe van dat je de 
neiging krijgt hem met een klassieker om zijn klassieke oren te slaan!
Dan besluit je het gewoon te doen, deze klassieker is toch niks aan! 
Welke klassieker heb jij in je handen?

Onlangs las ik The Castle van Franz Kafka en dit boek viel me erg tegen. Hoewel het verhaal grappig begon, raakte ik al snel geïrriteerd door het feit dat er eigenlijk helemaal niks gebeurd. Het boek is erg saai en traag – een duidelijke verwijzing naar onze door bureaucratie doorspekte maatschappij. Misschien dat ik dit boek ooit nog eens herlees, maar voorlopig was dit een klassieker van niks. Het is trouwens wel een heel dun boek, dus ik weet niet of ik er hard genoeg mee kan slaan..

Je hangt lekker bij de bibliotheek en opeens BAM! De opwarming van de 
aarde bereikt een hoogtepunt en ontploft en de buitenwereld wordt een 
bevroren woestenij. Je bent opgesloten en de enige kans om te overleven 
is om een boek te verbranden voor de warmte. Wat is het boek dat je als 
eerste opoffert, je minst favoriete boek in je leven? Bij welk boek heb 
je niet volledig spijt van het verbranden er van?

Een aantal jaren geleden kreeg ik voor kerst Vijftig Tinten Grijs. Hoewel ik blij was met een boek als cadeau, leek het me toch niet helemaal iets voor mij. Ik wilde dit boek – zeker door de bijbehorende hype – echter wel een eerlijke kans geven. Maar wat bleek?! Het boek was inderdaad niet mijn smaak. Hoewel het gemakkelijk las vond ik het verhaal helemaal niks. Ik zou het dus totaal niet erg vinden om dit boek te verbranden..

Je staat op het punt op te gaan op het podium voor een interview met je 
favoriete beroemde auteur als je je realiseert dat je nog een stuk 
kauwgom in je mond hebt. Je hebt je meest favoriete boekenseries bij je 
want die lees je graag voordat je een podium opgaat om tot rust te komen 
en je realiseert je dat je de laatste bladzijde van het laatste boek uit 
de serie er uit zult moeten scheuren om van je kauwgom af te komen. Welk 
boek kies jij?

Als ik echt het laatste boek van één van mijn favoriete series moet opgeven door er de laatste pagina uit te scheuren, dan kies ik met pijn in mijn hart voor Harry Potter en de Relieken van de Dood.  De hele epiloog die zich 19 jaar later afspeelt had er voor mij niet in gehoeven – ik vind het ontzettend onrealistisch dat iedereen nog samen is met zijn jeugdliefde en had liever zelf gefantaseerd over het leven na de oorlog met Voldemort. Dus de laatste pagina kan ik wel missen ;)

Welk boek zou jij opgeven in een noodsituatie?

Advertenties

6 gedachtes over “The Book Sacrifice Tag

  1. Marieke Mills zegt:

    Wat een ontzettend leuke tag! Ben het volledig met je eens betreft de epiloog van Harry Potter and the Deathly Hallows. Het paste er voor mij ook zo niet in en het leek bijna alsof J.K. Rowling weer terug was gegaan naar de simpelere schrijfstijl van boek 1. Fifty Shades of Grey zou ik ook zo wegmikken, inderdaad.

  2. zwartraafje zegt:

    The Castle van Kafka en The Fault in our stars heb ik nog net gelezen. Eigenlijk heb ik nog geen enkel John Green boek gelezen vermits die me niet echt aanspreken. Wel een leuke. Ik zou enkel een probleem hebben bij de klassieker-vraag vermits ik amper klassiekers lees. Alice in Wonderland las ik wel, maar die wil ik niet mishandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s