Een kist vol boeken!

Afgelopen november liet ik jullie iedere maandag een kijkje nemen in mijn boekenkast. Hierbij ging het echter alleen om mijn Engelstalige boeken. Het leek me niet zo relevant om mijn complete Nederlandstalige boekenkast te tonen – aangezien daar vooral heel veel literatuur en romans in staan, wat totaal niet het thema is van mijn blog. Maar ik wil jullie wel graag mijn Nederlandstalige Science Fiction collectie showen. Dus bij deze: een kist vol boeken!

Helemaal links staat Ze Weten Niet Wat Ze Doen – een boek van de Finse schrijver Jussi Valtonen dat ik onlangs via Hebban ontving. In veel recensies wordt dit boek geroemd als ‘de moderne Brave New World‘, maar persoonlijk vond ik dat toch iets te veel lof voor deze roman..

Vervolgens zien we De Fixer, een boek dat ik van WPG Uitgevers ontving voor de leesclub die Audrey op 16 januari organiseert in Brugge. Op moment van schrijven moet ik dit boek nog lezen, maar dat komt zeker goed! Hiernaast staat De Kruisdraagster, een boek dat ik opgestuurd kreeg van Uitgeverij Callenbach en met vijf sterren beloonde. Wat een origineel dystopisch verhaal, waarin het christendom een grote rol speelt.

Vervolgens zien we het boek Shinu – een dystopisch verhaal van Vlaamse bodem. Omdat ik hier erg nieuwsgierig naar ben, heb ik hier onlangs een boekenbon voor ingeleverd. Ik ben er nog niet aan toegekomen dit boek te lezen, maar dat gaat hopelijk snel gebeuren! Virus won ik via Hebban. Helaas vond ik dit boek een beetje tegenvallen, maar smaken verschillen nou eenmaal.

Uitbraak ontving ik van Clavis Young Adult als recensie-exemplaar. Dit dunne boek waarin een school hermetisch wordt afgesloten wist me aangenaam te verrassen. Dagboek van een Klotejaar nam ik een keertje mee van het boekenfestijn. Stiekem viel dit boek me enorm tegen, maar ik ben bang dat dit misschien aan de vertaling heeft gelegen.. Ooit las ik namelijk online een fragment uit de originele versie en dat sprak me veel meer aan.

De sciencefictionschrijver is een aanwinst van het laatste boekenfestijn waar ik was. Het boek is nog ongelezen, maar daar zal ik snel verandering in brengen. De Stem van de Zee won ik via de Boeken Adventskalender op de blog van Lieke die namens Emmy een winactie mocht organiseren. Ik ben al heel lang benieuwd naar dit boek van Storm Publishers, dus ga ik hem heel snel lezen!

Efter van Hanna Bervoets kreeg ik voor mijn 25e verjaardag. Hoewel ik verwachtte dat dit boek veel overeenkomsten zou hebben met Delirium bleek niets minder waar te zijn. Efter was een origineel verhaal met een wetenschappelijke invalshoek; een aanrader van eigen bodemStation Elf won ik via Hebban en ook dit boek wist vanaf pagina één mijn hart te stelen.

Ik won ik via de Boeken Adventskalender van Emmy, ditmaal op de blog van Angela. Ik ben heel benieuwd naar dit verhaal over het bestaan van parallelle werelden. Het Eiland ontving ik vorige week van Scelta Publishing als recensie-exemplaar. Mijn recensie kunnen jullie deze maand nog verwachten! Tot slot staat Het Leven van Jenna Fox in deze kist. Dit boek las ik jaren geleden en staat hoog op mijn lijstje om te herlezen.

Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn Nederlandstalige collectie science fiction boeken te zien! Het lijkt me wel duidelijk dat ik het liefst Engelstalig lees, want mijn Nederlandstalige collectie is beduidend kleiner dan mijn overvolle boekenkast.

In welke taal lees jij het liefst?

Advertenties

8 gedachtes over “Een kist vol boeken!

  • Marcia zegt:

   Ik had het inderdaad misschien beter zo kunnen formuleren. Ik lees ook het liefste in de originele taal :)
   Ik vind deze kist ook zo mooi <3 Dit is een kleintje en ik heb ook nog een grotere variant!

 1. Rowan zegt:

  Het leven van Jenna Fox heb ik gelezen toen ik een jaar of dertien was, en vond ik heel fascinerend! Ik lees toch liever in het Nederlands, omdat ik mezelf dan beter kan verliezen in het verhaal. Classics lees ik daarentegen wel altijd in het Engels :)

  • Marcia zegt:

   Toen ik Het Leven van Jenna Fox las was ik ook nog behoorlijk jong – en was ik helemaal niet thuis in het science fiction genre. Ik vond het verhaal toen ook echt heel fascinerend en stiekem ook een beetje raar :P

 2. Sophie vdA zegt:

  Leuk zo’n kist met boeken! Is toch weer anders als een boekenplank. Ik lees Nederlands en Engels beide even graag. Ik moet ook veel Engelstalig voor mijn studie lezen dus het hangt er een beetje vanaf waar ik zin in heb. Wel lees ik het liefst de boeken – als ik dan mag kiezen tussen Engels of Nederlands – in de origineel geschreven taal.

  Greetings by Sophie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s