New Year’s Resolutions Tag

Januari is alweer bijna halverwege, maar het jaar 2016 is nog maar net begonnen. En aangezien het nooit te laat is voor goede voornemens vul ik vandaag de New Year’s Resolutions Tag in, die ik gevonden heb op OH MY BOOK.

Zelf doe ik nooit aan goede voornemens, maar bij deze tag worden boeken aan de meest bekende voornemens gekoppeld. En als het over boeken gaat, dan vind ik alles leuk <3

Get in shape – welk boek past niet goed in je boekenkast?

Toen ik The System door Gemma Malley bestelde heb ik tien keer gecheckt of het de juiste editie was. Bij thuiskomst bleek er echter toch iets misgegaan.. The System is meer dan een centimeter langer dan de voorgaande delen in deze trilogie (The Killables en The Disappearances). Dat doet mij als boekenkast-fetishist stiekem toch wel een beetje pijn..

Eat healthy – welk boek was goed voor je om te lezen?

Onlangs herlas ik de klassieker Animal Farm en ik ben ontzettend blij dat ik dat gedaan heb. Ik was vele details van dit interessante verhaal vergeten, alsook de krachtige manier waarop George Orwell de huidige maatschappij weet te bekritiseren aan de hand van een ‘dierenverhaaltje’. Bovendien is het bijzonder dat een boek, dat zo lang geleden geschreven is, nog altijd actueel is. Deze klassieker van minder dan honderd pagina’s is een absolute aanrader – niet alleen voor je literatuurlijst, maar ook voor in je vrije tijd!

Read more – kies een boek wat je wilt lezen, maar nog steeds niet aan toe gekomen bent

In mijn boekenkast staan momenteel een heleboel ongelezen boeken – bij de laatste telling waren het er 89.. Een boek waar ik echt heel benieuwd naar ben is Outpost door Adam Baker. Dit boek gaat over de uitbraak van een werelwijde epidemie en een groep mensen die nietsvermoedend op een boorplatform zitten.
Outpost is geen Young Adult boek, maar een post-apocalyptisch verhaal voor volwassenen. Ik ben benieuwd!

Quit smoking – welk boek heb je meerdere keren opnieuw gelezen?

Iedere keer wanneer er een nieuw boek in The Selection serie verschijnt lees ik alle voorgaande delen opnieuw. Helaas heb ik alleen fysieke exemplaren van The Selection en The Elite; de andere delen heb ik ooit als ebook aangeschaft. Ik vind deze boeken van Kiera Cass gewoon heerlijk om te lezen, misschien niet diepgaand, maar wel boeken waar ik keer op keer plezier in heb.

Save more money – welk boek heb je voor een mooie prijs gekocht?

Ik heb een hoop voordelige boeken in mijn kast staan, aangezien ik mezelf iets te vaak laat gaan in de webshop van Awesomebooks. Mijn beste koop op deze site is de complete Gone serie – bestaande uit zes boeken – voor een totaalbedrag van slechts €20,64. Deze serie is gewoonweg briljant en ik vind het heerlijk om alle boeken (in hardcover) in mijn kast te hebben staan!

Be more organized – hoe richt jij je boekenkast in?

Mijn boekenkast is een beetje chaotisch. Ik sorteer mijn boeken vooral op gevoel; ik plaats series bij elkaar en kies verder covers die bij elkaar passen of een enkele keer zet ik boeken met hetzelfde thema bij elkaar. Klik hier voor een compleet overzicht van mijn boekenkast ! Al mijn Nederlandstalige science fiction boeken staan in een kleine rode kist, dat is weer eens wat anders dan een boekenplank ;)

Be punctual – wat is de kortste en de langste tijd die je over een boek deed?

Een boek dat ik in één ruk uitlas is 172 Hours on the Moon; een super spannend en creepy verhaal over drie tieners die een ruimtereis naar de maan winnen. Algauw blijkt dit niet zo’n onschuldig reisje als gedacht..
Onlangs ontving ik via Hebban het boek Ze Weten Niet Wat Ze Doen en over deze dikke pil van 602 pagina’s deed ik maar liefst tien dagen. Hoewel ik het verhaal erg interessant vond, was de overload aan informatie en details me soms wel wat teveel.

Go out more – welk boek zorgt ervoor dat jij je afzondert van de wereld?

Wanneer ik boeken lees die zich afspelen in de ruimte, dan raak ik letterlijk en figuurlijk verzeild in een andere wereld. Laatst had ik dit bijvoorbeeld bij het boek Illuminae, een verhaal dat zich afspeelt op een ruimteschip. Wat dit boek echter vooral bijzonder maakt is de vertelwijze; het hele boek is in feite één groot dossier vol transcripten van interviews, observaties en emails.

Be unique – wat was je favoriete boek van 2015?

Ik vind het heel moeilijk om slechts één boek aan te wijzen, maar als het echt moet dan ga ik voor Station Elf, geschreven door Emily St. Johnson. Dit boek wist mij van begin tot eind aangenaam te verrassen. Ondanks de felroze cover, waardoor je misschien een chick lit verwacht, is dit een fascinerend post-apocalyptisch verhaal met een inspirerende achterliggende boodschap en een afgrijselijke toekomstvisie!

Be more personal – naar welk boek kijk je het meest uit?

Als enorme fangirl van The 5th Wave kan ik niet wachten op het derde deel in deze serie: The Last Star. Als het goed is verschijnt dit boek op 24 mei en ik ben al begonnen met aftellen  Voor die tijd kunnen we natuurlijk eerst nog genieten van de verfilming van The 5th Wave en ook ben ik van plan om de complete serie  te herlezen voordat ik aan The Last Star begin!

Really, resolutions? – welk boek beloof je in 2016 te lezen?

Ik ben sowieso van plan om in 2016 het vervolg op Red Queen te lezen. Glass Sword verschijnt in februari, dus hier hoeven we niet lang meer op te wachten! Daarnaast wil ik in 2016 heel graag The Lunar Chronicles lezen – te beginnen met Cinder. Ook ga ik proberen zoveel mogelijk ongelezen boeken uit eigen kast te lezen! Zo staat de Dust Lands serie van Moira Young op het programma, alsook de Glitch trilogie van Heather Anastasiu. Een hele hoop voornemens zijn er dus – nu maar hopen dat ik ze niet breek!

Heb jij goede voornemens opgesteld? Of heb je ze ondertussen al gebroken?

Advertenties

4 gedachtes over “New Year’s Resolutions Tag

  1. biancaronday zegt:

    Leuke tag! Het doorgaan met lezen, wat ik rond de zomer weer heb opgepakt is al wat gestagneerd, daar baal ik wel van. We zullen zien hoe dat gaat verders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s