Voor deze series moet ik echt eens tijd maken..

Soms ben ik stiekem best een beetje jaloers op bloggers die veel series kijken. Waar halen ze de tijd vandaan? Ik ben zelf veel tijd kwijt aan huishoudelijke klusjes, boodschappen doen, koken, werken, lezen, bloggen en het onderhouden van een sociaal leven; waardoor ik nauwelijks meer series kijk. Mijn vriend en ik kijken tegenwoordig bij het avondeten vaak The Big Bang Theory, maar daarnaast heb ik al maanden geen enkele aflevering van een serie gekeken – met uitzondering van Wie is de mol?, dat volg ik trouw iedere zaterdagavond.

Bij een aantal series ben ik middenin een bepaald seizoen gestrand. Zo ben ik bij The 100 ergens aan het begin van seizoen twee en ook bij Under the Dome ben ik ergens halverwege het tweede seizoen gebleven. Daarnaast moet/wil ik nog het complete tweede seizoen van Revolution kijken. Misschien is het verstandig eerst deze series ‘af te maken’, maar ondertussen is mijn To Be Watched lijst enorm toegenomen. Vandaag bespreek ik een aantal series die ik graag zou kijken.

The-Leftovers-stillIk ben enorm benieuwd naar The Leftovers – waarin 100 miljoen mensen opeens van de aardbol verdwijnen en de inwoners van Mapleton er alles aan doen om te overleven. Deze premisse spreekt me enorm aan en daarnaast heb ik veel positieve geluiden gehoord over de serie. Ik ben echter wel van plan om eerst het gelijknamige boek van Tom Perrotta te lezen, waar The Leftovers televisieserie van HBO op gebaseerd is.

Continuum-stillDe Canadese serie Continuum staat al behoorlijk lang op mijn To Be Watched lijstje. In deze serie weet een groep terroristen hun executie in het jaar 2077 te ontsnappen door terug te keren naar 2012. Detective Cameron reist hen achterna, komt vast te zitten in het jaar 2012 en neemt een baan bij de lokale politie om de terroristen op te sporen. Dit verhaal klinkt heel spannend, maar het feit dat er al vier seizoenen zijn verschenen schrikt me stiekem wel een beetje af. Tegelijkertijd houd ik ook niet heel erg van detectives, dus ik ben benieuwd in hoeverre deze serie science fiction genoeg voor mij is.. Maar wie niet waagt wie niet wint!

The-Expanse-stillThe Expanse ging afgelopen december in première op de Amerikaanse zender SyFy. Deze thriller speelt zich tweehonderd jaar in de toekomst af en gaat over ‘het grootste complot in de geschiedenis van de mensheid’. Als dat niet veelbelovend klinkt.. Het eerste seizoen van deze serie is gebaseerd op het boek  (James S.A. Corey). Stiekem spreekt de synopsis van dit boek me niet zo erg aan, maar de trailer van The Expanse is daarentegen wondermooi. En nog een pluspunt: aangezien deze serie nog maar net van start is gegaan, loop ik nog niet al te veel achter!

the-man-in-the-high-castle-stillOok The Man in the High Castle is gebaseerd op een boek, geschreven door één van de bekendste science fiction auteurs aller tijden: Philip K. Dick. Voor de maand februari staat dit boek gepland als klassieker en daarna hoop ik zo snel mogelijk aan de serie te kunnen beginnen. The Man in the High Castle speelt zich af in een alternatieve geschiedenis waarin Duitsland en Japan de Tweede Wereldoorlog hebben gewonnen. Dit lijkt me een heel interessant gedachte-experiment!

minority-report-stillIn een ver verleden zag ik de film Minority Report met Tom Cruise. Stiekem kan ik me nog maar weinig van dit verhaal herinneren, maar dat betekent niet dat ik niet uitkijk naar de gelijknamige televisieserie – die zich tien jaar na de film afspeelt. Ook deze serie is trouwens gebaseerd op een kortverhaal van Philip K. Dick. De juiste volgorde lijkt me dus: het kortverhaal lezen, de film kijken en daarna aan de serie beginnen. Dat gaat nog wel even duren dus..

Welke tv-serie moet ik volgens jou nog aan mijn To Be Watched lijstje toevoegen?

Advertenties

14 gedachtes over “Voor deze series moet ik echt eens tijd maken..

 1. Annemieke zegt:

  Oh Continuum moet ik ook nog eens aan beginnen. Heb je de volgende series al eens gezien? The 4400, Falling Skies, Defiance, Haven? Of mijn ultieme favorieten Stargate SG-1 en Stargate: Atlantis?

 2. daenelia zegt:

  Het eerste seizoen van Defiance is goed (sla de rest maar over, alleen Datak Tarr is leuk). En ken je de serie Space: Above and Beyond? Wel oud, maar nog steeds goed. En natuurlijk Alien Nation, wat een enorm ondergewaardeerde sf serie is, uit de jaren 80. Nieuwe scifi shows hebben heel wat te bewijzen.
  En als je durft, moet je ook eens Farscape proberen. Ik weet het, het lijk Muppets in Space, maar de verhalen zijn soms ijzersterk, en leuk.

  • Marcia zegt:

   Het eerste seizoen van Defiance staat klaar om gekeken geworden (voor ongeveer 3 euro gekocht bij de action :P), maar de andere series die je noemt ken ik niet. Ik ga ze op mijn lijstje zetten! Bedankt :D

 3. zwartraafje zegt:

  Al een geluk dat ik niet de enige ben die zelden aan series kijken toekomt. Ik ben dus vooral op de hoogte van oudere series (uit de periode dat ik wel vaker achter de tv zat) of de recentere fantasy-series. Zo heb ik wel naar Game of Thrones, Outlander en Once upon a Time. Ook Supernatural vind ik heel leuk om te zien maar ik moet nog steeds aan het zevende seizoen beginnen en loop dus ontzettend achter. Ik was ooit van plan om de titels te noteren van series die me aanspraken, maar dan krijg ik waarschijnlijk kijkstress in plaats van leesstress vermits ik geen flauw idee heb wanneer ik ooit de tijd zou vinden om die series te bekijken. :)

  • Marcia zegt:

   Haha ja, kijkstress heb ik nu wel een beetje.. Ik heb een enorme lijst van series die ik graag wil zien, maar het nadeel is dat elke serie dan weer meerdere seizoenen kent.. Dat streep je niet zo gemakkelijk af als een boek of een film ;)

 4. セレネ zegt:

  Ik kijk ook niet zoveel series… Maar de series die jij hierboven noemt, ken ik niet! Ik ben wel benieuwd naar de boeken waar ze op gebaseerd zijn :)
  Op dit moment volg ik 1 Japanse serie actief, een andere wil ik wel snel gaan kijken en voor de rest zijn er nog wat oudere series die ik aan het kijken ben, maar waarvan ik nog niet alle afleveringen heb gezien. Het zijn allemaal alleen geen science fiction series.

 5. Kim zegt:

  Ik kijk vooral series op Netflix. De series hierboven van HBO ken ik niet. Maar volgens mij zijn ze wel de moeite waard. De series die ik wel kijk, zijn niet geheel nieuw meer, zoals Game of Thrones en Once Upon a Time. Ik ben nu ook net begonnen met The Vampire Diaries. Die had ik ook nog nooit gezien, maar ik vraag me af waarom niet. Want ik vind het een erg leuke serie ;)

 6. runawayisabella zegt:

  Continuum vond ik niet zo geweldig, juist omdat het een beetje detective is. Het voelde een beetje als ‘net niet’. Maar ik ben gestopt na de eerste paar afleveringen, dus misschien wordt het daarna wel leuker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s